local-stats-pixel fb-conv-api

Bitei ir ātrākais 4G mobilais tīkls Latvijā34

26 18

Bite Latvija saņēmusi neatkarīga, starptautiska interneta mērījumu līdera Ookla Speedtest.net apbalvojumu par ātrāko 4G mobilo tīklu Latvijā.

Speedtest.net ir populārākā vietne, kur ikviens bez maksas var izmērīt gan mobilā, gan fiksētā interneta ātrumu. Google Play aplikāciju veikalā vien Speedtest.net mērījumu rīks lejupielādēts vairāk kā 50 miljonus reižu. Aplikācijas veidotāji – ASV uzņēmums Ookla – regulāri apkopo veiktos mērījumus, nosakot ātrākos pakalpojumu sniedzējus dažādās valstīs. Par Latviju apkopotie dati liecina, ka ātrākais 4G mobilais internets ir tieši Bites tīklā – tā vidējais lejupielādes ātrums ir 45,6Mb/s un augšupielādes – 23,69Mb/s.

Latvijas mobilo operatoru 4G interneta vidējais ātrums pēc Ookla Speedtest.net rezultātiem

Augšupielādes ātrums / Lejupielādes ātrums

Bite 23,69 Mbps 45,61 Mbps

LMT 12.91 Mbps 31.42 Mbps

Tele2 6.83 Mbps 21.5 Mbps

“Speedtest.net piešķirtais apbalvojums ir ne tikai objektīvs, bet arī parāda reālo cilvēku pieredzi – tas ir apliecinājums, ka, apkopojot ikviena Latvijas mobilā operatora klienta veiktos mērījumus, Bites 4G internets ir ātrākais. Protams, tas ir liels kompliments mūsu tīkla tehniķu komandai, bet galvenokārt tas ir paldies visiem, kas izmanto aplikāciju, lai pārliecinātos par tīkla kvalitāti. Pateicoties jums, Bites tīkls ir izpelnījies starptautisku atzinību un vēl vienu pierādījumu tam, ka Bites klienti lieto ātrāko 4G internetu Latvijā,” saka Bite Latvija vadītājs Freds Renčaks.

Mērījumu rīks Speedtest.net ir pieejams bezmaksas ikvienam, kurš vēlas izmērīt interneta ātrumu jebkurā laikā, vietā un ierīcē – datorā, mobilajā telefonā vai planšetē. To iespējams izdarīt pavisam vienkārši un ļoti īsā laikā – 30 sekundēs. Speetest.net aplikācija pieejama gan IOs, gan Android un Windows Phone platformās. Ik dienu mērījumus veic vairāk kā 5 miljoni lietotāju visā pasaulē, līdz ar to Speedtest.net ir pieejama plaša informācija par dažādu tīklu interneta ātrumiem, kas ļauj izdarīt secinājumus par tehnoloģiju attīstību visā pasaulē. Ookla savus datus iegūst no 40 000 interneta pakalpojumu sniedzējiem un 1500 mobilajiem tīkliem visā pasaulē.

“Vērtējot Latvijas mobilo operatoru nodrošināto 4G internetu, mēs analizējām datus, kas iegūti no mērījumiem 2015.gada otrajā un trešajā ceturksnī. Apkopotā informācija ļauj mums droši apgalvot, ka Bite nodrošina ātrāko 4G mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā,” saka Džeimijs Stīvens (Jamie Steven), Ookla viceprezidents uzņēmuma darbības jautājumos.

Speedtest.net apkopo datus par vidējo 4G ātrumu ilgākā laika posmā, katru dienu skatoties, kādi ir katra lietotāja vidējie interneta ātruma mērījumi konkrētās vietās. Latvijā Ookla Speedtest.net bezmaksas mērījumus 2015.gadā veikuši 73 tūkstoši lietotāju, katrs noskaidrojot sava pakalpojuma sniedzēja veiktspēju.

26 18 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000
Oź pēc reklāmas...
14 0 atbildēt

Tu strādā tur, kur apzvana cilvēkus un mēģina pierunāt pāriet uz citu tīklu?

13 0 atbildēt
Tas neko nenozīmē. Tas ir kā kurā pilsētā. Citur ātrāks citur lēnāks. Nekādas kvalitātes.
12 0 atbildēt
Galvenais ir kvalitatīvs un tas ir LMT
12 1 atbildēt
Man ir tele2, download speedtest.net visu laiku no 30-40Mbps downlpad, 10-20Mbps upload. Un esmu laukos, 5km no torņa. Signāls 3 no 5 skalām. Takā savu reklāmu iebāz vienā vietā.
10 0 atbildēt

Bite Latvija ir ļoti slikts mobilo pakalpojumu sniedzējs, jo:

1. Krāpj savus klientus, sākumā piedāvājot internetu normālā ātrumā, bet kādu laiku pēc līguma noslēgšanas nodzen ātrumu tik zemu, ka knapi lādē spoki.lv!

2. Kad centies zvanīt uz biroju un uzjautāt, kāpēc sākumā bija normāls ātrums, bet pēc kāda laika tai pašā vietā ir nekāds, meklē bezjēdzīgus aizbildinājumus un uz kādu laiku uzslēdz normālo datu pārraides ātrumu. Pēc kāda laika nomet atkal uz minimālo, piedevām datu apjoms netika pārtērēts.

3. Ja esi pārmaksājis, tad savu naudu atpakaļ nedabūsi, laužot līgumu!

Leišu kuces vienvārdsakot, kas no letiņa nodīrās pēdējo santīmu iesmērējot savus sūdīgos pakalpojumus!  emotion  

Nekad, neviens, neielaidieties nekādos darījumos un neslēdziet līgumus ar Bite Latvija, ja jums ir dārgi jūsu nervi, maka saturs un laiks!!!   emotion  

P.s. To augšupielādes/lejupielādes ātrumu Bite Latvija klients spēj sasnegt tikai stāvot zem torņa uz trepēm, savu loptopu vai mobilo telefonu turot izstieptā rokā un tāpat tas vēl ir jautājums! emotion

9 1 atbildēt

Man LMT 140Mbps down, 70Mbps up

8 0 atbildēt

Pilnīgas muļķības - pats agrāk lietoju Bitti.... Jutos dziļi vīlies un atteicos no līguma. Sakari pārtrūkst, internets ātrs tikai dažās vietās... Lai nu ko bet Bitti es nekad vairs neizvēlēšos un neiesaku to arī citiem.

8 1 atbildēt
Vot nafig man "ātru" internetu, ja man viņš neiet, jo bieži nav zonas.?! Kauns par Biti..
7 0 atbildēt

un par ko tu Bite strada?

7 0 atbildēt

Varbūt teorētiski tas arī ir tā, bet realitātē Bitei internets is pēdējais mēsls. Es pat normāli lv lapas nevarēju atvērt sēžot darbā, pašā centrā..... pārsvarā datu limits tika iztērēts mēģinot ielādēt kādu no mājaslapām.

5 0 atbildēt

Ar Bitēm un vāverēm nekad neko nevar zināt, bet vienu es zinu droši - ārpus pilsētām labi ja pazvanīt var , pat 3G tur nav , paši var skatīt kartē  ">http://www.bite.lv/parklajuma-karte emotion ;

6 1 atbildēt

Bite dara to ko prot vislabāk - sūkā.... (nektāru no puķītēm hahahahaha) emotion 

4 0 atbildēt

Tas ātrums bitei ir tikai testējot uz speedtest. Reālā dzīvē tas ir lēns kā mironis. + tam visam viņiem ir tāda "kruta" lieta kā GLP (godīgas lietošanas politika). Tas nozīmē ka skatīties videostreemus nedrīks, downlodot torentus nedrīkst. Īsi sakot drīkst tikai "brovzēt" un skatīties mailus. Kad savā laikā sāku lietot Bites mājas internetu, torenti lādējās ar knapi 2Megabitu ātrumu. Domāju, ka man to darīt ātrāk neļauj GLP. Nodomāju, ka iztikšu, līdz vienā dienā man tiešām nostrādāja GLP. pat delfus atvērt normāli nevarēja, kur nu vēl noskatīties kādu "ugunsgrēku" vai ko tamlīdzīgu. Protams pāris dienu laikā es vairs nebiju Bites klients (samakšaju pa rūteri utt. un pasūtīju to internetu). Ka nav tav kazai piena. Pārgāju uz Tele2. Pagaidām OK. Kādu brīdi biju LMT klients. Maksāju pēc pilnas programmas, taču pakalpojums bija 2x lēnāks nekā solīts. Pāris reizes pasūdzējos - solījās risināt. Rezultātā - nekā. Piegriezās mēģināt pasūdzēties, jo viņu "helpdesku" nav iespējams sazvanīt. Printipā kompānija, bez lietotāju atbalsta.

3 0 atbildēt
kas tas pa fufeli? man pat bitei 3G atrak gaja, neka 4G, i to kaadi 5mbps. fuflogons. lieku minusu.
3 0 atbildēt

Kāpēc kopēt rakstus no "kursors.lv", ja tas, tāpat, ir lasītākais Latvijas blogs?  emotion  

3 1 atbildēt

Sāksim ar to ka tie ir tikai un vienīgi Speedtest vidējie dati par visiem operātoriem!!! Bet te sīkie dauņi to nesaprot.

Tāpat kā dauņi nesaprot mobilo tīklu darbības principus utt.

Testu rezultāti nepārsteidz, ja salīdzina Bite un LMT, jo LMT ir lielāka noslodze, līdz ar to arī ātrumi zemāki. Bet izbrīna dati par Tele2, tiem noslodze ir līdzvērtīga Bite, tur rādītājiem bija jābūt līdzīgiem.

Laikam jau tomēr apstiprinās ka Tele2 kāreiz ir pēdējais ko izvēlēties. Ja gribi labāku cenu, tad Bite, ja gribi pārmaksāt, tad LMT. 

Un lieki ir pļūtīt par pārklājumiem!!! Tie kas neko nesajēdz, tie arī paliks dauņi. Jau sen visiem operātoriem pārklājums +/- ir vienāds, katram operātoram ir savi caurumi. Turklāt pie mums visiem operātoriem pārklājums ir daudz labāks nekā Vācijā, UK un citās ES attīstītajās valstīs. Tik tur cilvēki nav tādi lopi kā pie mums, kas īd par katru sīkumu!!!

4 3 atbildēt

Zelta Zivtina 3G labāks pat par šo 4G Bite..

0 0 atbildēt
Man gan liekas, ka otrādi emotion
0 0 atbildēt
CilvēksArKameru ir visu trīs šo inetu salīdzinājums video. Biti noliek normāli. Ip ir no ārzemēm, no serveriem, tapēc arī speedtest.net rezultāti atkarīgi no servera ineta ātruma. Un ja ip ir ārzemju- * tv nevar skatīties. Un citas Latvijas mājaslapas nevarēs atvērt iespējams.
0 0 atbildēt