local-stats-pixel fb-conv-api

Bezmaksas augstākā izglītība trūcīgākajiem22

79 4

Es rakstu šo rakstu, jo viena no manām draudzenēm ir "mirusi", nu ne fiziskā nāvē, bet līdzīgā, tas ir no dzīves viņa neko nevar izbaudīt, pat zobu saremontēt nevar. Arī pat mazā ekskursijā aizbraukt nevar, kāpēc?
Redziet, viņa izauga ģimenē, kur bija ļoti daudz bērnu. Kad viņa gāja studēt, viņai tēvs nomira. Sakarā ar to viņai piešķīra budzeta vietu un stipendiju. Nu normāli! Bet diemžēl tikai uz 2 gadiem. Nevienu augstskolu nav iespējams pabeigt pa 2 gadiem. Un vai viņa pie tā ir vainīga? Es domāju, ka ja viņai būtu labāka izglītīb, viņa pacenstos atrast labāku darbu un dzīvotu.
Kāpēc valsts var atļauties īrēt milijoniem eiro dārgu VID ēku un citus sūdus, bet neglābt cilvēkus, kuriem nav viegli gājis, no "nāves". Atkal atkārtoju, ka dzīve, kur viss, kas tev ir, ir ta ka organisms funkcionē īsti nav dzīve.
Un šādu stāstu Latvijā ir daudz.

79 4 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Bet kas liedz mācīties, lai iegūtu budžeta vietu un stipendiju?

11 0 atbildēt

Tas ir koks ar diviem galiem. Tā kā par konkrēto gadījumu neko nezinu, runāju vispārīgi. 

Ir dažādi cilvēki - ir tādi, kuriem tiešām iet smagi un, lai kā man nepatīk to rakstīt, neveicas (nepatīk tāpēc, ka mēs paši par savu veiksmi esam atbildīgi), bet ir arī tādi, kuri gaida, ka viss tiks pienests uz paplātes. Labi, būsim reāli, cik daudziem mūsdienās iet viegli? Apšaubu, ka pārāk daudziem. Tāpēc mans novēlējums un reizē arī padoms ir strādāt, strādāt un vēlreiz strādāt. Bez darba nekā nav un nebūs, tāpēc ir jāsavācas un jādara viss iespējamais, lai sasniegtu savus mērķus (kādi nu kuram tie būtu). 

4 0 atbildēt

Nekas labs augstskolās no tā trūcīgā ststusa nesanāk.

Ir pieredze. Kursā ir ieviestas kvotas trūcīgajiem. Rezultātā - trūcīgais mētā muļķi, saņem vājas atzīmes, bet stipendiju saņem, jo pēc kvotām - 8 trūcīgajiem pienākas stipendija.

Bet cilvēks, kurš mācās parasta studenta statusā, mācās kā traks, bet stīpu nesaņem, jo limits jau ir izdalītas trūcīgajiem.

Secinājums, ar to lietu - ar atbalstu trūcīgajiem nav tik vienkārši, kā šķiet.

2 0 atbildēt

emotion 

1 0 atbildēt
Tāpec jau esam ES lai studētu kada valstī kur jega ir no papīra
0 0 atbildēt

Ēm, ko? Cik zinu, budžetu arī pēc tam, kad tas iedots sociālu apstākļu dēļ, ar mācībām un labām atzīmēm var noturēt. Kur tur ir valsts vaina?

0 0 atbildēt

Diez vai mūsu valstī tuvākajā laikā kāds atbalstīs bezmaksas augstāko izglītību.Vispār, lai būtu "bezmaksas" izglītība, visiem vajag maksāt nodokļus kā to dara Dānijā. Viņiem ir augstākā izglītība pieejama un arī stipendijas.

0 0 atbildēt
Autor - es tev pilnībā piekrītu un ir žēl tavu paziņu. Diemžēl necik lielu izaugsmi šajā valstī nevaram gūt. 😭
0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt