local-stats-pixel fb-conv-api

Bērnības rotaļas, par kurām varēja dabūt zilu aci un jēlu pēcpusi24

504 0

Tā ir sagadījies, ka esmu 90’to gadu bērns. Dienas kad nebija viedtelefonu, jaudīgu datoru, laba interneta. Līdz ar to vajadzēja pašam meklēt izklaides. Nejau tur klarnetes pūšanu vai tautas dejas. Man prātā bija bija daudz kas jaudīgāks, par to arī pastāstīšu.

504 0 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

Kad mācījos trešajā klasē, vien meitene izrādīja man "īpašu" uzmanību. Tas izpaudās tā, ka viņa regulāri zaga man rakstāmlietas no skolas sola un meta ārā pa logu. Piem. es starpbrīdī atstāju zīmuli vai pildspalvu uz galda, ienāku pēc starpbrīža uz stundu un tie vairs nav. Pēc dažam dienām gadījās pabūt skolas pagalmā, kur es kādu no tiem atradu. Izstāstīju šo problēmu vectēvam (viņš bija ķīmijas un fizikas skolotājs citā skolā), viņš man iedeva pulveri, ar ko apkaisīt rakstāmlietas. Šim pasākumam noupurēju 1 skaistu pildspalvu. Kā jau tika gaidīts, pēc kārtējā starpbrīža pildspalva bija pazudusi. Pēc tam izklāstīju problēmu klases audzinātājai un viņa lika visiem bērniem pacelt rokas. Vienai meitenei uz rokām bija nenomazgājami sarkani plankumi (pulverīša iedarbība). Tā arī noķerām vainīgo. Pulverītis bija kaut kāds sārms, ko nevarēja nomazgāt ar ūdeni un ziepēm.

22 0 atbildēt

Tik labi stāsti, paldies kā izstastīji par savu bernību. emotion izklausas varena un forša. emotion

16 0 atbildēt
Nu sīks būdams arī vārīju sūdus. Un diezgan daudz, jo citu īsti nebija ko darīt. Pa vasaru uz laukiem un nez cik tur reizes biju ar naātrēm dabūjis pa pakaļu. Bet nenoliegšu, ka jautrs laiks bija. Jo ir viena lieta, ko toreiz nenovērtēju, bet tagad pēc tā tiecos, tas ir lauku dzīve. Es vairs nevaru to smirdīgo pilsētas dzīvi izturēt. p.s. un par stikliem, vienreiz karma nostrādāja. Sīki būdami arī dauzījām stiklus, bet vienreiz dauzot stiklu man kājā ielidoja liels stikla gabals. Vēl jo projām uz kājas man ir tā rēta. Bet kā jau saka, rētas izdaiļo vīrieti.
16 0 atbildēt

Par bombenēm, man gāja trakāk, uzpridzināju vienu iekšpagalmā, visi stikli notrīcēja, mēbeles nolīgojās, pilns pagalms saskrēja ar iedzīvotājiem, paldies Dievam, mani neatšifrēja, bet mācību guvu, pārtraucu eksperementus.

P.S. Nitroglicerīnu piesūcināju cukurgraudiņā, Tikai tagad saprotu, cik tas bija bīstami.

10 0 atbildēt

 emotion  emotion 

10 0 atbildēt

Plusu ieliku, izlasot tikai ievadu. Un tad lasiju pārējo. Par to, ka arī es esmu 90to gadu bērns emotion Un tie bija labākie laiki, jo mēs nesēdējām pie televizora vai nebijām piekalti telefonam vai planšetei. Izklaides bija oriģinālas un pilnas adrenalīna... Tie tik bija laiki! Paldies, ka devi iespēju pakavēties atmiņās!!!

10 1 atbildēt
Super +
9 0 atbildēt
Njā. A, šī trakā bērnība. Atceros, kad ar savu draugu vienu dien nebija ko darīt. Tā sagadījās, ka pie viņa bija atbraucis viņa onkulis ar pavisam jaunu mašīnu. Tā, sagadījās, ka pie drauga mājas bija atvesta smilšu kaudze. Nu mēs abi gudrīši izdomājām mašīnu apbērt ar smiltīm. Kad par to uzzināja drauga onkulis, abi dabūjām trūkties. Tad man bija kādi 5 gadi.
9 0 atbildēt

Un Tu sīkais būdams regulāri pīpēji?

7 0 atbildēt
Man agrāk patika no plastmasas lineāliem taisīt tā saucamās dūmu bumbas(dimene)un mest viņas iekšā meiteņu tualetēs!!!Tas notika debīlajā Ādažu vidusskolā!!!emotion
8 1 atbildēt

Nu bērnībā esi bijis baigais terorists emotion , kā tagad? Ķer treknu + emotion 

7 0 atbildēt

Mēs dūmu raķetes izgatavojām no fotofilmām,efekts pa pirmo,protams ne jau sabiedriskās vietās,jo ja pieķertu,beigas varēja būt ļoti bēdīgas. 

7 0 atbildēt

Laukos ūdenī izšķīdinājām augsnes slāpekļa granulas, tad šķidrumā mērcējām avīzes, un kad tas viss izžuva, aizdedzinājām, likām pudelēs un bēgām prom. Gan jau šeit ir vēl kāds, kas ir to darījis. emotion  

7 0 atbildēt

lasu komentarus un redzu, ka neviens nav neko sliktu darijis, tikai mazus nedarbus.

6 1 atbildēt
4 0 atbildēt

Labs. Pati ar nedarbiem īpaši neaizrāvos. Gadījās uz kādiem šķūņu jumtiem padzīvoties.utt. Bērnība sanāca pabūt oktobrēnos.Un bija mums tas zvaigznītes.No skolas bija jābrauc ar tramvaju,un tā mēs pieturā stāvot likām tas zvaigznes uz sliedēm saplacināt. Tas bija Rīgā pie 7.tramvaja depo. Bet tajos laikos zēni pamanījās tik pie īstām patronānām. Tādām nelielām. Un tad tās arī tika liktas uz sliedēm. Bet vienreiz tā tramvaju no sliedēm nolidināja.

4 0 atbildēt

Es pielaidu kūlai uguni  emotion 

1 0 atbildēt
Ar bombenem ir spridzināts viss. Sakot ar kanalizacijas trubam, beidzot ar salūta palaišanu padjezdā.
1 0 atbildēt

90tajos man sākās atkarība no datorspēlēm. Tu tak, noteikti Kontriņu uz dzeltenajiem pirātiskajiem spēļu kārtridžiem arī spēlēji? Ja, protams varēji atļauties nopirkt pirātisko Ķīnā ražoto spēļu konsoli. 🎮

https://media.tenor.com/zdCaLekv334AAAAd/contra-contra_3.gif

0 0 atbildēt

😀

0 0 atbildēt