local-stats-pixel fb-conv-api

Augi - tauriņu, bišu, kameņu, ziedmušu u.c. radījumu pievilināšanai.10

214 3

Kā padarīt savu dārzu skaistāku un pievilcīgāku !? Protams, ja tev patīk tauriņi un citi kukaiņi, ja nē varu arī uztaisīt vēlvienu rakstu ar kādiem augiem un ziediem var atbaidīt dažādus kukaiņus prom no tavām mājām :D

Augi, ziedi, garšaugi, krūmi, koki u.c. - Tauriņu, bišu, kameņu, ziedmušu un citu radījumu pievilināšanai tavam dārziņam.

Kapēc ?

Tas ir noderīgi, skaisti, veselīgi, utt, ja audzē garšaugus un ārstniecības augus kā arī paralēli var kaut ko interesantu nofotogrāfēt un nav jāmēro tāls ceļš projām no mājām, ja nu kukaiņu meklēšana, fotografēšana, noteikšana un likšana dabasdati . punkts . elvē vai kur citur nav baigā aizraušanās.

Ja nu kādam ir vēl citi augi , ziedi vai kas cits, kas piesaista mazos kustoņus, tad droši padalaties komentāros !

- Vēlams tādi kas ir piemēroti Latvijas apstākļiem un pašiem vai tuviniekiem ir bijusi pieredze ar tiem !

Šogad, ceru, ka manas budlejas ziedēs un arī izops (Vienu gadu visus mazos izopu stādiņiem saknes nograuza zemesvēži, šogad gan man viņu vairāk kā vajag, bet nu labi).

Budlejas ziedu krūmi skaitās vieni no efektīvākajiem ziedu krūmiem / augiem , lai piesaistītu taureņus, bites, kamenes u.c. tikai man nav ne mazāka jausma kā lai tās budlejas kopj Latvijas apstākļos, tikai Davidii budleju šķirnes ir piemērotas. Citām budleju šķirnēm pie mums parāk auksts, ne nu gan jau ir kāds kas māk arī eksotiskākas šķirnes parziemināt.

Vispār šogad bija slikta ziema priekš augiem bez sniega un silts, auksts, silts, auksts, kas galīgi nav labi augiem.

Budlejas var izaugt līdz pat 2 - 3 metri garumā, bet labāk ir maksimāli apgriezt, lai aug kuplumā un veido vairāk ziedus, tiešām pagaidām nezinu, jo nav ar viņām bijusi pieredze.

PS, ja kāds te (Spokos) lasīja rakstu par cilvēku dīvainībam, tad es kukaiņus seksuāli neizmantoju tikai fotografēju :D

« 1  2  3  4  5 »
214 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Super rakstsemotion un bildes emotion

3 0 atbildēt

Wow! Lai tā sabildētu kukaiņus, ir labi jāpazīst daba...

2 0 atbildēt

Es zinu kas pievilina zeltaci un aklo dunduru emotion 

0 0 atbildēt

Kā pavairot  vai pievilināt  mārītes, lai dārzā nebūtu laputis. Esam pat pludmales smiltīs pēc vētras jūrā lasījuši un nesuši uz dārzu.

0 0 atbildēt
1. Tu esi vecis 2. Ežziedes pie mums aug labi 3. Tu tiešām esi vecis :D
0 1 atbildēt