local-stats-pixel fb-conv-api

Atrada uz planētas ''Zeme'' otro pasauli7

325 2

Iedomājies, tu esi izdomājis aiziet kaut kur pa klintīm pastaigāt. Nu tu esi pastaigājis un ieraugi kaut ko ļoti skaistu, ko var dēvēt par vēl vienu pasauli, tieši šie alpīnisti nolaidās kāda Vjetnamieša alā, kas kādreiz piederēja viņam 1991.gadā un atrada tieši ļoti skaistu pasuli, ko var pat nosaukt par ''Ēdenes dārzu''. Kāpēc tieši tā to nosukt? Šeit ūdens ir tik dzidrs kā mēs to redzam glāzē, te kokiem ir tik zaļas lapas, kā botāniskajā dārzā, bet vienīgais izbrīnis ir tas, ka šeit dzīvnieki nedzīvo, bet kāpēc? Itkā pārtika ir, ko iegūt, saldūdens ir, ko iegūt, bet neviens dzivnieks te nav manīts un iespējams nekad nav bijis, jo smiltīs nav nekādas pēdas, kas liecinātu par dzīvnieka klātesamību. Alpīnisti šo salu jau ir nosaukuši par ''Floru un faunu''

Bet nedaudz no alas parametriem :
Šī ala ir aptuveni 40 stāvīgas mājas lielumā, precīzāk, tieši eja, kur varētu ieķļūt dzīvnieki un visi pārējie, kā arī alas tilpums būtu salīdzinām visamaz četridesmit lielajiem debeskrāpjiem. Protams, šī ala, pēc 1991.gada tika atdota bez atlīdzības Vjetnamas Nacionālajam parkam, kas atrodas 200 jūdzes no Hanojas. Zinātnieki ar ieinteresību ir arī šeit nedaudz paciemojušies un noskaidrojuši, ka šajā alā tiešām nev dzīvojis neviens dzīvnieks vismaz pēdējo piecu miljonu gadu laikā, bet neviens protams nevar pateikt, kāpēc viņi šeit nedzīvo? Jo šeit ir viss kas dzīvnieku pasaulei ir nepieciešams, barība, ūdens utt.

Pašlaik šajā alā notiek nelielas ekskursijas, kur gida un speciālista pavadībā vari apskatīt ūdens krituma iekšieni, klintis un citas tev interesējoši objekti, bet lai tu šādā ekskursijā dotos, tev būs nepieciešams noziedod Vjetnamas Nacionālajam parkam, aptuveni 2300$ , lai dotos septiņu dienu ekskursijā, šajā lielajā un skaistajā alā.

Alas tālākais punkts ir 87 kilometri no ieejas, kur knapi var tikai ielīst kāds cilvēks šajā tālākajā punktā un tik un tā ar ļoti lielām grūtībām. Vjetnamas Nacionālais parks arī piedāvā staigājot šajā lielajā alā, ja atrodi kādu dārgakmeni, tas pieder tev un Vjetnamas valdība necentīsies to tev atņemt vienalga cik vērts tas būs, pašlaik kāds apmeklētājs atdeva 2300$ šajā ekskursijā, bet ceļojuma laikā atrada dārgakmeni, kas bija aptuveni 500 000$ vērtībā. Kā arī Vjetnamas Nacionālais parks, kam pieder ne tikai šāda vieda alas un teritorijas ir devuši skaidru atbildi, ka šo alu vismaz tuvāko simt gadu laikā neplāno pārdot vai atdot kādas citas valsts investoriem.

Vai tu šādā vietā gribētu apmesties uz dzīvi?

325 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

paradi latvietim tadu vietu un uz sienas bus uzgravets '' te biju es'' tipiski....

14 0 atbildēt
Wow cik skaisti
7 0 atbildēt
Woow! Kurš ar mani ekskursijā?
7 0 atbildēt

gribētu tur paciemoties 

2 0 atbildēt
Lohs esi? emotion Mūsdienās var noteikt visādu objektu vecumu. Drošvien atrada 5mil gadu vecu kaksi un pārbaudīja.
2 0 atbildēt

ess

0 0 atbildēt