local-stats-pixel fb-conv-api

Atgadījums.604

7156 118

Šonakts manā darbā pa durvīm iebāza galvu iekšā krievu tautības pārstāvis un uzjautāja man krieviski, vai es viņu gribētu nogalināt, ja viņš runātu krieviski. Es teicu, ka nogalināt gan negribētu. Tad viņš teica, ka Rīgā ir cilvēki, kuri grib viņu nogalināt par to, ka viņš runā krieviski. Tad viņš man jautāja, vai es gribētu ņemt automātu rokās un nošaut viņu par to, ka viņš runā krieviski. Atbilde bija atkal noliedzoša, prātā bija doma, ka šamējais arī var ko pačukstēt vadībai par savādāku manu atbildi.

Tad sekoja no viņa puses jautājums, vai es māku runāt krieviski. Atbilde no manis sekoja krieviski (da, ja umeju), lai nerastos lūgums no viņa puses - pierādi. Viņš tad jautāja - kādēļ Tu ar mani nerunā krieviski, ja jau es ar Tevi runāju krieviski ? Uz ko atbildi viņš saņēma sekojošo,- jo šī ir Latvija. Vienīgais zemes pleķītis visā plašajā pasaulē, kurā oficiāli runā latviski. Es pat šo teikumu pabeigt nepaspēju, līdz atskanēja ņirgāšanās - ooo, Latvija, Latvija. Mēs un Krievija jūs pārņemsim un pazudīs tā jūsu Latvija. Pirms tika aizcirstas durvis, es pateicu visu labu un līdz ar to šis stāsts ir beidzies.

Šis vīrietis nebija alkohola reibumā.


Kā jau Romas Katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujats teica: "Latviešiem šis mazais zemes gabaliņš ir vienīgā vieta, kas ir viņu dzimtene un kur saglabājas viņu valoda. Bet krieviem jau netiek apdraudēta viņu valoda, lielajā Krievijā tas nav iespējams".


Lūdzu, liekat mierā mūsu valodu un mūsu zemi. Savās Krievijas Tundrās un Taigās varat droši jodelēt po russki, bet šis zemes gabaliņš pieder mums.


Par lielu Latviju.

Dievs svētī Latviju.

7156 118 604 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 604

0/2000

Vajadzēja beigās pateikt, ka nē, tu tomēr vēlies viņu novākt... ;DDD

1330 30 atbildēt

Mīnusus liek krievi emotionemotion

Es arī saku    :    Dievs Svētī Latviju.

951 33 atbildēt

Varēji iedot pa purnu tam idiotam!

508 28 atbildēt

Paldies par rakstu. 

No tevis jūtams 100% pozitīvisms. :) Medaļa tava.

394 15 atbildēt

 

Dievs svētī Latviju.

 

 

 

358 13 atbildēt

Kā man tādi krievi tracina! Vienkārši gribas besīties pusi dienas. :D Šitie imperiāļi nespēj samierināties, ka te ir Latvija. Un lai arī es krieviski runāju tāpat,kā latviski (dažkārt šķiet, ka diemžēl) es nekad, NEKAD nerunāju krieviski ar kādu, kas man kaut ko prasa. Saproti - ļoti labi, nesaproti - nav mana problēma, mācies! Viņi to nolādēto 50 gadu dēļ ir zaudējuši cieņu pret mums, jo te jutās kā mājās un latviski runāt nevajadzēja. Nomainīsies kādas 4 paaudzes un būs labi. Bet ir vēl kas - ok, liela daļa krievu izturās ar necieņu pret mūsu valsti, valodu, bet kā izturās tie latvieši, kas pamet Latviju, dzenoties pēc saviem īpašajiem sapņiem: mašīnas, lielas mājas utt.? Kā mūsu valsti var cienīt cittautieši, ja daļa latviešu to neciena? Ja latvieši turpinās braukt dzīvot un Angliju, īriju, Vāciju u.c, tad pēc 50 gadiem mūsu galvenā problēma būs darba spēka trūkums un musulmaņi, melnādainie u.c no tā sauktās Trešās pasaules valstīm.

186 18 atbildēt

Vienīgais,ko es nesaprotu: 1) Viņi paši zina,ka Krievijā dzīvot ir sliktāk,nekā Latvijā,tomēr paši šeit visu čakarē un uzbāžas ar savu valodu. 2)Kāda velna pēc man,dzimušam jau brīvā Latvijā,pat ja tikko atjaunotā,būtu jāklausās,kā tie ''khm'' kvekšķ,ka latviešu valoda ir suņu valoda? 3)Kāpēc Igaunijā un Lietuvā,kur bija tieši tādi paši apstākļi no 1900.-1990. gadam,tagad krievvalodīgo skaits ir zem 10%procentiem?huh?

mans secinājums>>tas viss ir tādēļ,ka mūsu valdība pielien Lielajai Krievijai.

166 6 atbildēt

Visi baigie valodas aizstāvji,bet cik no jums aizgāja parakstīties par to?

91 13 atbildēt

Agrāk, kad man kāds pajautāja kaut ko krieviski, es automātiski atbldēj krieviski. Tagad ļoti, ļoti cenšos atradināties no šī netikuma, tāpēc atbildu ar pauzīti, lai atkal neizspruktu krieviska atbilde, jo viņi jau saprot. Un man netraucē, ja saruna vai jautājums ir krievu valodā, bet, ja nesapot to, ko es atbildu latvisi, nu tad gan.... Jo neviens neies un Krievijā un nerunās ar latvieti latviski, tas ātrāk, manuprāt, tiks atsists, jo tur nerunās tā, lai krievi saprastu. Tad kāpēc neviens, nu gandrīz neviens, nerespektē latvisko? Ne jau zemes platībā ir spēks, bet gan pārliecībā un savas valsts aizstāvēšanā. '' mazs cinīts gāž lielu vezumu'' - to nevajag aizmirst. Bet tās jau ir tikai manas domas.

64 6 atbildēt

Logika, uzreiz vajadzeja teikt, ka gribi novakt :D

59 3 atbildēt

Tas krievs ir tāds liekulis. Ir pagājuši apmēram 20 gadi kopš Latvijā tika atjaunota neatkarība. Get fuckin over it! Ja viņi paši to nesaprot, tad varbūt Latvijā vajadzētu likumu tieši mazākumtautībām, ja izdari kko nepatīkamu vai nevēlamu Latvietim, tu tiec aizsūtīts uz Sibīriju vai Kamčatku... Bet ir pagājuši 20 gadi! Get over ir! 

48 3 atbildēt

Jā, raksts labs, it kā apņēmības mums arī netrūkst, bet tad, kad pirms nedēļas vajadzēja savākt parakstus par latviešu valodas obligātu mācību skolās, liela daļa slinko latviešu neaizgāja un mēs nesavācām. Tādi mēs esam - kad vajag runāt, tad ir dūša, kad kaut kas jādara, tad labāk, nē... Skumji.

38 0 atbildēt

Latvija bija, ir un BŪS!!!!

26 1 atbildēt

.......................................

.......................................

24 0 atbildēt

Latvieši, vnk runājiet savā dzimtā valodā, latviski! No jums liela daļa saprot krievu valodu, bet nu neatbildat taču krieviski :) Sāciet ar to un būs labi.

Ļoti daudz kur esmu novērojis, ka sabiedrībā krievs runā ar latvieti savā valodā, bet latvietis to labi saprotot, atbild pareizi, latvju mēlē. Un tad pēc kāda laiciņa abi sāk runāt latviešu val.

20 0 atbildēt

Pareizi Tu viņam atbildēji, mums nav jānoiet līdz viņu līmenim! emotion

21 2 atbildēt

Šī tēma man jau sāk krist uz nerviem, jo visur un vienmēr atradīsies kāds augstprātīgs krievs, kas pat nepacentīsies ar Tevi runāt latviski. Vai arī vienkārši to nepratīs. Tas ir tik skumji.

Es vienmēr Latvijas krieviem atbildu TIKAI latviski. Neredzu iemeslu darīt citādāk.

20 1 atbildēt

Njam, es vakar arī saskāros ar cilvēku, kurš teica, ka šeit būs Krievija. Viņš teica, ka latvieši aizbrauks prom, un tad Latviju pārņems  krievi. Un sauca Jāņus un Līgo par pagānu svētkiem. Un savā valodā man uzrakstīja----> эакрой свою рот латишькая шльюха. Nu, ko lai saka. Viņu iedomībai nav robežu

19 0 atbildēt

varēji viņam noskaitīt:

"Mans zelts ir mana tauta, Mans gods ir viņas gods! Kas postīdams viņu šausta, Uz pekli lai rauj to jods!"

:D  

18 0 atbildēt

ja mēs darbos būtu tādi brašuļi, kā runās, tad mēs nepieļautu to, ka par mums, latviešiem, tā izņirgājas mūsu zemē! tāpēc pārvētīsim arī savas runas darbos 

17 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »