local-stats-pixel fb-conv-api

Ar ko tieši slimo Latvija?29

99 9

Sveicināti!

Izskatās ka sūdu vētra pēc mana iepriekšējā raksta http://spoki.tvnet.lv/tribine/Marasms-latviesu-gaume/797488 ir daudz maz norimusies, tapēc nolēmu izveidot vēl vienu rakstu (laikam būšu iegājis azartā, it īpaši pēc pozitīvajiem komentāriem ko daudzi atstāja, bilde apakšā :) ).

Šoreiz nedaudz par Latvijas sabiedrību un iekšējo valsts pārvaldi. Atkal minēšu ka šis raksts ir tikai mans subjektīvais viedoklis balstīts uz maniem novērojumiem un zināšanām (Raksts ir diezgan virspusējs, un nosaucu tikai manuprāt vissamilzušākās problēmas kas skar sabiedrību, ja es vēlētos aprakstīt katru problēmu un detalizēti to izskaidrot, būtu jāveido vesela rakstu sērija).

Lielākā daļa iedzīvotāju skaļi vaino valsti, valdību, Eiropas Savienību un Padomju okupāciju. Visi kliedz ka dēļ zagļiem Saeimā valstī nekā nav, ka Padomju okupācija apspieda mūsu tautu un padarīja plikus un nabagus, ka Eiropas Savienība turpina izsaimniekot valsti un ka visi deputāti un politiķi ir melīgs, stulbs un nekompetents zagļu bars. Daļa nenojauš ka problēma nav tikai makro līmenī, bet tās sakne pēc manām domām ir meklējama sabiedrībā. Jā, tu izlasīji pareizi mans neo-nacistiski noskaņotais lasītāj, tieši tā, sabiedrībā. Šajā rakstā arī centīšos analītiski izklāstīt kāpēc manuprāt Latvija patreiz atrodas tādā stāvoklī, un kā iespējams tikt no tā arā. Protams kā vienmēr, komentāru sadaļa ir atvērta diskusijām.

99 9 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
JR avatarsJR

Pa lielam jau viss patiesi,tikai nepiekrītīšu tam,ka celtniekam nav vajadzīgas zināšanas Fizikā,īstenībā ik vienam derētu tādas. Kas attiecas uz kaimiņu,man pilnīgi vienalga vai viņam ir  kaut kāda attiecīga izglītība,pieredze utt. Man svarīgi ir tas,ka viņš reāli grib mainīt kaut ko,manā uztverē tas ir pats svarīgākais. Tie,kas tur tagad sēž saeimā ar savām izglītībām un pieredzēm,cik daudz tas ir devis? neko daudz.

12 0 atbildēt

Bij tāds sens čigānu lāsts "Kaut tu lepns paliktu". Brīžem šķiet, ka tautasbrāļus tas ir baigi smagi ķēris. Manā klasē savulaik gandrīz visi gribēja iet uz augstskolām- tas neskatoties uz to, ka pusei klases katru gadu bija vasaras darbi. Bet kaut ko darīt ar rokām, to nē, kur nu. Latviešiem ir  šausmīgās alkas pēc haļavas, kuras dēļ visu laiku ievēl kaut kādus populistus, kuri to vien prot kā vilkt deķīti uz savu pusi un neko gudrāku par arvien jauniem nodokļiem izdomāt nespēj.  Labējai partijai Latvijā nav ne mazāko izredžu, bet tikai pie labējām valdībām ir iespējama attīstība ekonomikā. Nu un vēl mums ir mīļā, labā, latviskā skaudība, kura arī ir iznīcinājusi vairāk kā divi pasaules kari. Man šķiet, tas ir nedziedināmi.

9 1 atbildēt

Gari un plashi,vietam pretrunigi spriedelejumi,reizem pat nav saprotama doma(it ka rakstitu nelatvietis). Visiem zinamas lietas tiek uzdotas teju ka atklasmes,reizem ari klajas mulkjibas- kam toposhajam celtniekam fizika ? Abi raksti viena limeni,kritizets viss bet ieteikumu, ka uzlabot stavokli, nav.

7 0 atbildēt

Mēs nevaram cerēt uz labāku valsts pārvaldi, ja paši negribam mainīties, jo no mums jau visi tie politiķi ir nākuši.  Savukārt visatļautība ir cilvēka dabā un ar likumiem tur neko īsti nevar panākt, jo neskaitāmas reizes tas ir pierādījies, ka stingri likumi sabiedrībā izraisa pretēju reakciju. Piemēram valstīs, kur narkotiku tirzniecība tiek sodīta ar nāvi, ir tieši vislielākās problēmas ar to. Manuprāt viss ir attieksmes jautājums un kādas attiecības sabiedrība veido ar savu vidi un valsti. Kā redzams mēs esam vienaldzīgi, bet sūdzēties neko nedarot mākam. Tāpēc mūs arī tā izmanto. Īstenībā šī tēma tiek dzīta uz riņķi jau kopš 91. gada un es šaubos, ka kaut kas baigi mainīsies. Nezinu kādu šoku vai ko tamlīdzīgu jāpieredz mūsu tautai, lai būtu savādāk, jo tas acīmredzot ir vienīgais, kas varētu kaut ko sakustināt, bet arī diez vai. Tādi mēs esam. Sīksti cietēji. Raksturu mainīt ir gandrīz neiespējami.

5 0 atbildēt
Par nepilsoņiem tev pilnīgi un galīgi nepiekrītu . Pilsonība ir jānopelna nevis jāuzdāvina . Tā ir krievvalodīgo cilvēku domāšana, ka viņi ir augstāki par pārējiem .lielākā daļa ārzemnieku ,kas grib dzīvot Latvijā gadā laikā apgūst latviešu valodu . Kā ir ar krieviem ??
5 1 atbildēt
Tas ir tavs viedoklis, kam atļaušos piekrist tikai daļēji. Visādi citādi varu izspriest, ka tu esi baigais sūda brālis.
4 0 atbildēt
Šis raksts nedaudz labāks. Prieks, ka ieklausījies negatīvajos komentāros. Arī ir daudz muļķību, bet nu jau mazāk.
4 1 atbildēt
Dzērumā labāk neliec rakstus,vai vismaz uzkod kad lieto alkoholu.Kārtējās stulbības esi sarakstījis.
4 1 atbildēt
P.s. Celtniekam fizika IR VAJADZĪGA. Protams, ja celtnieks ir ar lāpstu racējs vai ķieģeļu pienesējs, tad nē.
3 0 atbildēt

Jā, vispārīgi jau norm kaut kāds skatījums uz pareizo pusi ir, tikai problēma, ka to caurvij sava veida apmātība meklēt ko īpašu situācijā, kur viss ir daudz vienkāršāk.

> Sabiedrība, vērtības un mērķi

Par to, kas notika vēsturiski, jā - tā bija. Tomēr, materiālistiska sabiedrība mūsdienās ir it visur, Latvija nav kaut kāds +-2 miljonu izņēmums,  un uz to attiekšos bieži, šajā kontekstā - paskaties uz ASV, AK, kaut vai skandināvu valstīm, Krieviju, Ķīnu , it visur tavu prestižu vairāk vai mazāk publikas acīs nosaka lielā mērā tas, kādās drēbēs staigā, mašīnā brauc, mājā dzīvo utt.

Nav pat jārunā par mūsdienām, jau PSRS laikos tas , kurš par blatu dabūja džinsas vai "botes", košļeni vai pirātisko buržuju mūziku lentē bija krutākais, un tad zīmējās ar to. Un vēl gadsimtus agrāk- tas, kurš par labu darbu no muižkunga dabūja kruto vadmalu un cigāru..

> Maznovērtētā darba klase

Atkal, sajūta tāda, it kā tas būtu retums, visur un vienmēr zemāk apmaksātie un arī netīrākie darbi sabiedrībā tika uzskatīti par sava veida apsmiekla un "tu dzīvē daudz neesi sasniedzis, vai arī tev nav paveicies (drīzāk 1.)" objektu.

Izņemot PSRS, kad šādi darbi, kā jau komunismā, deva OK dzīvi, un atkal nebija dižas jēgas kaut ko baigi studēt un sisties uz augšu, ja nu vienīgi nemērķēji uz kādu no LPSRS PK posteņiem, CP posteņiem, tas viss, protams, arī atkarīgs no PSRS ēras un radu rakstiem..

> Novecojusī izglītības sistēma

Vēl mazliet par iepriekšējo punktu -tomēr domāju, ka Latvijā šādi darbi netiek tā noniecināti kā citur, drīzāk iedomājos situāciju, kurā apsmej lielveikala kašu/noliktavu darbiniekus, bieži pieminot: ,, Pilns ar vidusskolniekiem, kāda jēga iet vidusskolā, ja pēc tam ar nekam nederīgu diplomu un papildus izniekotiem 3 gadiem strādā te (t.i. lielveikalā)."

Vārda vidusskolniekiem vietā var tikpat labi ievietot - augstskolniekiem, jo kāda jēga gan studēt un vēl pat maksāt, ja ar to papīru tāpat darbā netiec, īpaši ja ej studēt "melnās masas" studiju prog. kā piemēram - Ekonomiku, tieslietas. Būtu nu labāk aizgājis uz kādu labu tehnikumu un ieguvis profesiju!

Redzi, visiem, arī tev patīk noniecināt skolu(pamatskolu, kas ir obligāta, tu arī vidusskolu kā obligāto iepini, nu okej) No tevis rakstītā man šķiet, ka tu pats vēl mācies šādā iestādē, jo arī es tad domāju līdzīgi. Bet viss tas par "bērnības neizbaudīšanu" un "ieaudzināts naids pret skolu" ir pilnīgs un naturāls absurds.

Tā nav, pamatskola un vidusskola (izņemot ja tu aizej uz kādu smagsvara ģimnāziju) vai teķis (kāds tiešām augsta standarta, nevis kaut kāda vieglā profene vai teķis) ir pavelkami (un pat apvienojami ar ārpus stundu aktivitātēm, pulciņiem), vidusskolas vispār ir vieglas, kur nu vēl ar mūsdienās pieejamajiem materiāliem un ierīcēm. Daudz ko nosaka izglītības iestādes līmenis, jo tas mēdz atšķirties..

Pamatskolā visi tie " ienīstie priekšmeti" ir obligāti nepieciešami, vidusskolā, ja ir iespēja - var izvēlēties, bet arī tur vajadzētu. No sētnieka līdz topošajam raķešu zinātniekam, jo tas viss darbina un attīsta smadzenes, domāšanu, tāpēc var uzreiz pateikt, vai kāds ir pabeidzis 9 klases knapi vai kārtīgi mācījies un arī studējis, pat ja pilnīgu viegli braucamo programmu.

Un ja tu domā, ka vidusskolas,pamatskolas sistēma ir novecojusi, uhh, tu pat nespēj iedomāties cik lielākā daļa augstkolas Latvijā ir, un to tu tik viegli nereformēsi, Ķīlis savulaik pameta skatienu tajā virzienā, kas notika tālāk - visi ļoti labi zinām. Bet arī tur daudzas lietas "kuras tev nemaz nevajag" attīsta domāšanu un varbūt arī noderēs nākotnē.

> Demokrātiskā pasivitāte un nesaprašana un

> Politiskā nestabilitāte un visatļautība

Jā, tas, ka PSRS jūgs ir atstājis pēdas mentalitātē, kad ir runa par politisko situāciju, vēlēšanām un aktivitāti tajā visā, ir taisnība. Pasivitāte ir, bet cik zinu, tad 99.9 % aktivitāte balsošanā ir tikai diktatūrās un to paveidos.

Balstiesību došana nepilsoņiem gan nemainīto neko, kur nu vēl latviešu politiskajā aktivitātē. Tādā gadījumā es iztēlojos tādu situāciju, kurā atkal uzradīsies kādas 2-3 populistu partijas, sašķelsies jau tā iekšējos konfliktos pārņemtā Vienotība, no tās radīsies kāds jauns virziens, daļa pāries uz ZZS, latviesu balsotāju spektrs būs atkal tā sašķelts un apjucis, ka sabalsos pilnīgi haotiski, kā jau gaidāms, BET - Saskaņa no sava elektorāta atkal mierīgi saņems lielāko daļu balsu, ja atļaus nepilsoņiem balsot, tad visiticamāka arī viņu balsis, un tad jau pastāvēs ļoti liela iespēja, ka pārsniegs 50%, kādi 54% , kaut vai. Un vairs jau latvieši savu koalīciju dibināt nevarēs, jo jēgas ta nebūs. Tad mēs padzīvosim zem sociālistu stabules un pēc pāris gadiem būsim otrā Venecuēla, Grieķija. Es nezinu pēc kādiem iedomu datiem tu iegūsti priekštatu, ka Latvijā visas tevis pieminētās problēmas ir daudz plašāk un spēcīgāk izplatītas, bet kā jau teicu, pārāk daudz tu sarežģī vienkāršas lietas. Tā jau vispārējam skatījumam pievienojos.

P.s. Rakstus es netaisu, jo slinkums, bet pa reizei komentu ielieku, īpaši jau pie šādiem rakstiem, kur, manuprāt, kāds aizšauj greizi par Tuvajiem Austrumiem, politiku un sabiedrību Latvijā u.tml.

2 0 atbildēt

 emotion Man patika!! Lielisks raksts.

 emotion Par bonusa bildi var labi pasmieties!

3 1 atbildēt

Latvija neslimo, slimo sabiedrības lielāka daļa un ne tikai Latvijā. Slimību sauc vienkārši - "prātiņ, nāc mājās!".

Darīt var katrs, kā grib, bet pēc tam gausties, kāpēc iestājušās tādas vai citādas sekas - tas jau ir norakstāms tikai uz indivīda stulbumu un neko citu.

Neredzu absolūti nekādus iemeslus, lai Latvijā nevarētu normāli dzīvot. Jāatgādina, ka ideālas iekārtas nav NEKUR. Jāatgādina, ka naudas vienmēr var būt vairāk un vienmēr kāds būs bagātāks. Skriet lasīt sēnes uz UK, padir*st labākos dzīves gadus un pēc tam attapties nevienam nevajadzīgam dažam šķiet ļoti laba dzīves stratēģija. Ārstēties ar steigu!

1 0 atbildēt
Kāpēc nepierakstīji par māti, kura nepilsone?
2 1 atbildēt

Latvija ne ar ko neslimo, mēs vnk meklējam lielāko caurumu kur kādam ielīst, un bijām okupēti, no kā aizvien nevaram pamosties   emotion 

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Tiešām ļoti labs raksts, uzrakstīji praktiski manas domas un secinājumus, vairāk tādus. emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Par proleteriātu pilnīgi piekrītu!

A vot lielīties, ka zin zemenes lasu Anglijā arī taspats, kas parasts strādnieks - pat trakāk - vergs plantācijās tikai, ārzemēs (un jrbkāds fizisks darbs - bet redz ''tāds'' tur ir priviliģēts - neesmu kasķīgs, bet savu sakāmo par to noklusēju).

Par to setnieku atbildu - Bet tas vienalga kādam IR jādara! Un ja nē, tad...dzīvosim kā cūkas! Ne pat nauda izšķir, bet tieši attieksme! emotion 

0 0 atbildēt

Tik daudz teksta :O Jau par to +

1 1 atbildēt