local-stats-pixel fb-conv-api

Apdraudētākais trusītis pasaulē13

288 0

Ili Pika, par šo šoreiz būs stāsts, kas ir viens no viss apdraudētākajiem trušiem pasaulē, bet kādam garām gājējam izdevies šo momentu ieraudzīt, kā viņš izlien no savas alas pasaulē un kuru iespējams ne mūžam vairs neredzēs, tā pat kā mēs visi, kas šeit Latvijā dzīvojošie, ļoti iespējams šādu trusīti ne mūžam neieraudzīsim. Šī ir īstenībā ļoti reta suga, jo to vispār atklāja aptuveni 30 gadus atpakaļ, precīzi aptuveni 1983.gadā. Šī suga uzturas tikai Ķīnā un nekur citur pasaulē neatrodas, kāpēc? Tāpēc, ka Ķīna ir aizliegusi šos dzīvniekus izvest no valsts un šādu pa visam ir aptuveni tikai 1500 truši.

Bet tagad nedaudz par šo sugu :


Tātad šo sugu aptuveni atklāja pirms 30 gadiem, bet precīzāk 1983.gadā Tien Shan kalnos, kāds kāpējs ieraudzīja pa visam dīvainu dzīvnieku, kad šo sugu pārbaudīja un atklāja, ka pa tiešām šāda suga eksistē, kopumā bija 70% vairāk nekā pašlaik, bet 30 gadu laikā šī sugā ir palikuši vien 1500 vai pat mazāk pārstāvju.

Kā šāda suga radās? :

Zinātnieki vēl jo projām par šo sugu strīdās un no kā tad šī suga ir radusies, jo tik ilgi par šādiem dzīvniekiem nemaz nebija ziņu, bet izrādās, ka šī trušu suga mātītes vairāk atgādinā lāčus jeb precīzāk mazus ķepaiņus (maziņus lācīšus), bet tēviņi atgādina pēc parastiem trušiem ar mazākām ausīm un lielākām acīm. Bet izskaidrojumu, kā šī suga radās nav vēl tikuši, līdz pat šai dienai. Varbūt patēlosim mēs nedaudz zinātniekus? Kā jūs domājat, kā tad šī suga radās?

Garām gājējs :

Li Weidong ir ekologs, kas kāpa šajā kalnā, kur viņi itkā dzīvojot visi, bet nemaz necerēja, ka šo dzīvnieku ieraudzīs, jo pašlaik viņi esot novēroti un pārsvarā uzturās ārā tikai tad, kad nedaudz satumst vai lēnām uzaust gaisma, bet viņam izdevās ieraudīt vienu Ili Pika, kas izdomāja gaišas dienas laikā izlīst ārā no alas un ieelpot svaigu gaisu. Li Weidong ir aizdomas, ka šī suga izmirst tikai tāpēc, ka sākas globālā sasilšana, bet šie truši nemaz neuzturas ārā, ja gaisa temperetūra pārsniedz +15 grādus (pēc celsijas skalas) .

Kāpēc ir aizliegts izvest no valsts? :

Šo trušu sugu ir aizliegts izvest no valsts tikai tāpēc, ka viņa izmirst un Ķīnas valdība cer, ka viņi sāks vairāk vairoties un nebūs nekādu pamatu viņus atstāt tikai šeit, bet arī izplatīt citās valstīs. Sods aptuveni, par šī dzīvnieka izvešanu no valsts, mēģinājumu vai uzglabāšanu pie sevis var sasniegt vismaz ~ 5000 Eiro lielā apmērā.

288 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Ak Jēziņ, cik piemīlīgs! emotion

13 0 atbildēt
Awww! Tāds bumbulītis! ^_^
6 0 atbildēt

Precīzi aptuveni tādā un tādā gadā...emotion Tas ir labs...

5 0 atbildēt

22 gadu laikā pirmo reizi tika paķerts bildē.

3 0 atbildēt

A kur tad trusu vairosanas spejasemotion Nav? tad jau tas nav trusis emotion

Katru gadu no zemes virsmas pazud vairakas dzivnieku, putnu un kukainu sugas.... Un ka vienmer par sadiem gadijumie, jasaka milzum lielais paldies cilvekam...

3 0 atbildēt

Mazs un jauks trušlācīts emotion

1 0 atbildēt

Damn par 12 stundām apsteidzi mani ar rakstu emotion

0 0 atbildēt

nabaga trusiit is vins ir tik mils emotion. man zel trusisa lo vins ir loti jauks. es ieliku plusu jo tev patek trus3si. l0ti smuks trusitis, emotion> plus +++++

0 0 atbildēt

smukiņš!emotion

0 0 atbildēt
Fragments :" Šī ir īstenībā ļoti reta suga, jo to vispār atklāja aptuveni 30 gadus atpakaļ, precīzi aptuveni 1983.gadā" Pievērsiet uzmaniibu vārdiem precīzi aptuveni
0 0 atbildēt