local-stats-pixel fb-conv-api

Ak, Eglīte!4

120 0

Ziemassvētki, visdrīzāk, ir gada visgaidītākie un svinētākie svētki. Pretstatā Līgo svētkiem, Ziemassvētkus parasti gribam raksturot ar mieru, klusumu, piedošanu, saticību un tamlīdzīgām īpašībām. Ziemassvētki arī sakrīt ar gada noslēgumu, kas tikai papildina šo iespaidu. Vēl jo vairāk - ir turpat mēnesis gaidīšanas laiks, kad jau sāk rasties svētku noskaņa. Nu kur vēl jaukāk? Tomēr ir lietas, kas šo svētku sajūtu nedaudz izjauc.

Rets ir tāds kolektīvs, kas neatzīmē svētku tuvošanos savā lokā. To arī saucam svētku svarīgākā simbola vārdā - eglītes. Tas ir ļoti jauki, bet, ja šādu kolektīvu ir krietni vairāk kā viens? Bērnu vecāki noteikti sapratīs, par ko iet runa. Dažam vecākam jāspēj apskriet tuvu pie desmit pasākumiem pēdējās pirmssvētku nedēļas laikā - dārziņu egles, klašu, skolu, darba, pilsētu/pagastu un citas. Lieki pieminēt, ka daļai no šiem pasākumiem ir arī jāgatavojas. Protams, dzīvoklī sēdošas mājsaimnieces nekad nesapratīs, par ko runāju, bet darba cilvēkam šāda skraidīšana sagadā papildus raizes. It īpaši laikā, kad gribam mierīgi sagaidīt gada skaistākos svētkus, nākas skraidīt pa neskaitāmiem pasākumiem. Bet kā tu neiesi, nebūs "smuki", kā saka. Dažam, šķiet, vairs vārdu eglīte negribas ne dzirdēt.

Ziemassvētki nav tikai priekš bērniem. Protams, bērni šajos svētkos tiek īpaši lutināti un par to nav ne runas. Runa ir par pieaugušajiem. Dažiem, vai pat daudziem joprojām ir modē visiem visus apdāvināt. Mani kā matemātiķi pārņem šausmas iztēloties to daudzumu, ko nozīmē "visiem visus".
Labi, ka pēdējā laikā radu/draugu lokos nāk loteriju princips. Bet arī bez tā, manuprāt, var labi iztikt. Mūsdienu saspringtajā dzīves skrējienā, miers ir īsta dāvana. Ziemassvētku laikam nevajadzētu palikt par aktīvākā biznesa un naudas tērēšanas laiku. Nav jābūt reliģiskam cilvēkam, lai tiektos šos svētkus sagaidīt bez visa iepriekšminētā trača.

Decembris ir gada visaktīvākais mēnesis gandrīz katram, neapskaužu pasta un veikalu darbiniekus, līdzīgi arī citiem. Kādam vienmēr būs jāstrādā svētkos, tāda ir šodienas pasaule. Runa ir vairāk par to, kas tas notiek tik masveidīgi. Tas ir pretrunā ar Ziemassvētku vērtībām. Laimīgi tie, kas pirms svētkiem jau var ieņemt lēnākus darba tempus pienācīgi noslēgt vēl vienu aktīvu gadu.

Novēlu visiem mierīgus un priecīgus Ziemassvētkus!

120 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Patiesi vārdi no Tavas puses. Es ļoti labi saprotu, jo īpaši tāpēc, ka mūsu ģimenē, pēdējos gados ir attīstījies princips, ka dāvināšanas laiks nav tikai Ziemassvētki un Jaunais gads emotion Un tiešām šajā laikā ir vēlme pēc miera un klusuma, bet visapkārt, kur tik aiziet ir reklāmas, produkti, akcijas, cilvēku pūļi.. Ja man ir jādodas uz veikalu pēc maizes, piena vai gaļas, es, šajā laikā, to vienkārši nevēlos darīt, jo zinu, kas mani sagaida tur - veikalā, nežēlīgi garās cilvēku rindas kasēs, haoss, kas valda veikalu telpās un viss pārējais.. 

Mieru un saticību visiem un visur!

8 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt