local-stats-pixel fb-conv-api

7 pazīmes, ka tev draud atlaišana no darba8

Pārņem bailes zaudēt darbu? Uzziniet pazīmes tam, ka jūs grib atlaist no darba, lai lieki nesatrauktos un sāktu meklēt jauno darba vietu laikus.

Katru dienu ejot uz darbu un pat nenojaušat, ka vadība ieplānojusi jūs atlaist tuvākajā laika posmā. Nereti ziņas par atlaišanu darbiniekam kļūst par šoku. Tomēr, pastāv pazīmes, kas nekļūdīgi signalizē par gaidāmo atlaišanu.

Lasi tālāk, lai uzzinātu, kam vajag pievērst uzmanību, lai paredzētu šādu situāciju.

1. Izmaiņas attiecībās ar vadību

Agrāk jūs varējāt kopīgi pajokot ar savu priekšnieku, bet nesen sākāt sajust, ka tāda uzvedība ir kļuvusi lieka. Varbūt jūsu priekšniekam papildus rūpes, vai arī, tāda veida viņš mēģina distancēties no darbinieka, ar kuru šķirsies tuvākā laika posmā.

Ar katru reizi sarunas kļūst vairāk un vairāk oficiālākas, bet vecās attiecības pāriet zemākā līmenī. Ja jūsu priekšnieks sācis vilcināties ar atbildi uz jūsu elektronisko pastu, tas tikai pastiprina jūsu bažas. Jūs arī varat sākt satraukties, ja priekšnieks zaudē interesi pie jūsu darba un pat nepārbauda jūsu darba rezultātus. Diez vai priekšnieks izrādīs tādu attieksmi pret darbinieku uz kuru liek lielas cerības un plānus.

2. Perspektīvo uzdevumu trūkums

Protams, papildus pienākumi ko uzdod vadība diez vai radīs prieku darbiniekiem, bet tomēr jūs neatteiktos no perspektīva uzdevuma nodošanas tieši jums. Darbinieki, kuri biežāk par visiem saņem svarīgus uzdevumus, gūst lielākas iespējas uz algas pielikumu un ātrāku karjeras izaugsmi. Tajā pašā laikā pozīcija firmā ir stiprāka un viņus ir grūtāk atlaist nekā citus kolēģus.

Ja pēdējā laikā jūs sākāt pamanīt, ka perspektīvi uzdevumi pāriet jūsu kolēģu pārziņā. Jums steidzami vajag tikt skaidrībā ar šīs situācijas cēloņiem. Iespējams jums vajag steidzami izradīt vairāk iniciatīvas no savas puses, bet varbūt, vadība vairs neredz jūs kā perspektīvu darbinieku un plāno jūs tuvākajā laikā atbrīvot no darba.

3. Cītīga jūsu darba novērošana

Parasti lojāls un taktisks vadītājs sāk izrādīt neraksturīgu ziņkārību tieši pret jūsu darbu? Varbūt jūs kļuvāt par upuri mobinga un tenku kolektīvam, bet varbūt par jums tika saņemta sūdzība no kompānijas klientiem.

Tomēr varbūt ir arī cits iemesls tādai cītīgai uzmanībai no priekšnieka puses, tieši jūsu darbam. Jūsu priekšnieks sāka šaubīties vai ir jēga no jums šajā kolektīvā, vai varbūt būtu labāk sameklēt jums aizvietotāju. Lai pieņemtu pareizo lēmumu, viņš sāka novērot cītīgi jūsu darbu. Ja priekšnieks sāka neierasti cītīgi pārbaudīt tieši jūsu atskaiti, tad mēģiniet tikt skaidrība viņa uzvedības motīviem.

4. Vienaldzība pret jūsu priekšlikumiem

Agrāk jūs ar visām tiesībām izteicāties sapulcēs un piedāvājāt savas idejas un stratēģijas. No kāda brīža jūsu idejas sāk tikt uztvertas ar vienaldzību vai pat negatīvismu. Jums nedod iespēju izteikties, dodot priekšroku uzklausīt citu darbinieku idejas.

Ja jums nebija konflikta situāciju ar citiem darbiniekiem, tad, visdrīzāk, priekšnieks zaudēja interesi par jūsu piedāvājumiem. Tas nereti notiek, bet ne vienmēr ir pazīme, ka jūs drīz atlaidīs. Ja pēc dažam sapulcēm attieksme pret jums neizmainās uz labo pusi, tad saciet meklēt citu darbu. Intereses trūkums pret darbinieka piedāvājumiem, nozīme to, ka darbinieka pozīcija ir kļuvusi vāja.

5. Kolēģi sāk turēties no jums pa gabalu

Jebkura informācija (īpaši baumas) izplatās ļoti ātri. Ja pat priekšniekam attiecības ar jums nav tas labākās, tad tas būs zināms kolektīvam. Stūra sarunas, tenkas un minējumi – šis viss tā vai citādi parādīsies kā izmainīta attieksme no dažādu kolēģu puses.

Ja daži darbinieki sāka ar jums sarunāties daudz mazāk, kaut vai objektīvo iemeslu kāpēc nav, tad iespējams, ka viņi gribi distancēties no kolēģa, kurš kļuva par atlaišanas kandidātu. Protams, te labāk izslēgt paša iedomas – iespējams, tagad uzņēmums varbūt pārdzīvo grūtus laikus un šīs ir tikai iedomas, bet tomēr jūs var šķist dīvaini kolēģu līdzjūtīgie skatieni, it kā atvadoties no jums.

6. Neizdevīga uzdevuma uzdošana

Katrā kompānijā ir vesela darāmo darbu kaudze, kuru neviens negrib uzņemties. Vēl vakar jūs nodarbojaties ar interesantu darbu, atskaiti, kura labi parādīja jūsu profesionālos nopelnus. Tomēr šodien vadība uzdod jums to, kas nekad netiks uzskatīts par jūsu karjeras nopelnu. Un tāpēc arī ķerties pie smaga darba ir grūtāk, redzot, ka tajā pašā laikā kolēģi apiet jums ar līkumu.

Protams, šeit var parādīt jūsu nopelnus, jo ne katram darbiniekam ir pa spēkam tikt galā ar rutīnas darbu un savest kartībā visas firmas haotiskās lietas. Tomēr šis darbs, kurš neved pie profesionāļa iemaņu stiprināšanas un izaugsmes, var stipri kaitēt jūsu karjerai. Tas nozīme, ka jūs kļūstat par atlaišanas kandidātu.

7. Amata un algas pazeminājums

Grūtus laikos pārdzīvo ne tikai cilvēki, bet arī veselas korporācijas. Ja tagad jūsu kompānijā ir īslaicīgs klusuma periods, tad vadības lēmums pazemināt algu lielākai daļai darbinieku var izraisīt sašutumu nevis izbrīnu. Vēl sliktāk ir tad, ja algu samazināja tieši jums. Pazemināšana amatā – vel viena pazīme, ka nākošais vadības solis būs jūsu atlaišana.

Varbūt īstais iemesls šim lēmumam neslēpjas jūsu atbilstībai darbam. Jūs varat pildīt perfekti savu darbu, bet priekšnieks var uzskatīt, ka jūsu paša amats nenes pelņu, un ir vajadzīga optimizācija. Tāda gadījuma, labāka taktika no jūsu puses būtu meklēt jaunu darbu, vai arī jaunu iztikas avotu.

***

Ziņas par atlaišanu bieži vien ir nopietns šoks pašam darbiniekam, kurš dažas dienas atpakaļ par to pat nenojauta. Ja jūs negribat steigā meklēt jaunu darbu esiet uzmanīgi, koncentrējaties un atpazīstiet topošās atlaišanas pazīmes.

282 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Strādāt vajag tā, lai nevienam prātā nenāktu jūs atlaist no darba, un nebūs jālasa visādi padomi.

12 0 atbildēt
Stulbums. Man, kā cilvēkam kuram pašam ir sava firma, ir nācies gan pieñemt gan atlaist cilvēkus. Esmu redzējis visādus narikus. Strādāju grafiskā dizaina jomā. Uz pārrunām nāk tikai ğēniji šajā jomā, bet galu galā sanāk kas cits. Visiem patīk savas tiesības, bet strādāt negrib. dzert, tusēt, vitamīnu špricēt grib, strādāt ne.
4 0 atbildēt

Ir piedzīvots daudz kas no uzrakstītā. Es jau nojautu, ka būs s*di. Laigan biju diezgan augstā amatā, tomēr jutu kā viss pēkšņi mainās. Es jau laicīgi aizgāju pats, lai nav jāgaida tas moments, kad atlaiž. 

0 0 atbildēt
Parak gari.mums darba vnk pasaka ka jaaiziet lidz peronaldalai.
0 0 atbildēt

es personigi strādāju par algotu slepkavu, tu esi atlaists ar lodi pieree!

0 0 atbildēt

8. Pieliek pie algas un atlaiž no darba emotion

0 0 atbildēt
Jā jā vajag tik šito ņemt pa pilnu.
0 0 atbildēt