local-stats-pixel fb-conv-api

7. Uzvarētāju nav, zaudētāji ir visi. Gaiļu cīņas.0

36 0

Karstie punkti – Dominikāna, Venecuēla, Nikaragva, Meksika, Peru, Puertoriko, Kambodža, Kanāriju salas, Filipīnas, Francija, Itālija u.c.

Cīnies vai mirsti! – vienīgā izvēle gaiļiem, kurus cilvēku priekam izsviež ringā. Pirms cīņas kāju pieši tiek nozāģēti, to vietā piesienot asus metāla asmeņus, lai pēc iespējas vairāk traumētu pretinieku. “Izrādes” beigās pusdzīvo putnu, salauztiem spārniem, caurdurtām plaušām un acīm, vienkārši izmet turpat tuvākajā atkritumu spainī.

Viens no gaiļu dabiskajiem instinktiem ir cīnīties ar citiem savas sugas tēviņiem – par teritoriju, pārtiku un mātītēm jeb personīgo harēmu. Taču ģenētiski nepieciešamība to darīt ieprogrammēta tikai līdz brīdim, kad kāds no putniem atkāpjas, jūtot, ka nespēs pieveikt savu pretinieku. Kā skaidro mājputnu ģenētikas un uzvedības eksperts Pols Sīgels (Paul Siegel), ja vien gailim būs tāda iespēja, viņš metīs mieru cīņai un laidīsies lapās. Cilvēku rīkotajās gaiļu cīņās putniem šādas iespējas nav. No ringa nevar aizbēgt, aizlaisties, noslēpties. Ja tevi tajā iemet, tur arī jāpaliek. Līdz brīdim, kad vai nu uzvari vai zaudē un mirsti…

36 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000