local-stats-pixel fb-conv-api

32% vecāku Latvijā bērnu audzināšanā izmanto miesas sodus22

57 0

Kā noskaidrots aptaujā, būtiska daļa Latvijas sabiedrības (32%) savu bērnu audzināšanā izmanto fizisku sodu, turklāt vairāk nekā puse aptaujāto nezina, ka bērna fiziska sodīšana Latvijā ir aizliegta ar likumu, vakar preses konferencē pavēstīja organizācijas «Centrs Dardedze» konsultāciju daļas vadītāja Laila Balode.

57 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Skaļi un lepni pasludinu, ka esmu šajos 32% un iepūtiet man! Jau esmu teicis vairākkārt - sišana un pēršana ir divas kardināli atšķirīgas lietas. Kā var likt vienā maisā bērnu sišanu līdz zilumiem vai asinīm un uzšaušanu pa pakaļu vienā maisā? Tur jābūt totāli debilam. Šodien ir memļaku uzvaras gājiens, bet nav teikts, ka tas tā būs mūžīgi.

26 1 atbildēt

32% vecāku izmanto miesas sodus, pērējie savus bērnus neaudzina vispār.. 

19 2 atbildēt
Nu jau gan. Uzšaušana ar žagaru pāris reižu, ja bērns galīgi nemāk uzvesties, ne tikai nav briesmīga, bet ir normāla.
16 2 atbildēt

Personīgi es uzskatu ja sīkais nesaprot vai negrib saprast ar vārdiem ka kaut ko nedrīgst,tur nav jālien,tas nav jāaiztiek,utt viegls plaukšķis pa pakaļu visu atrisina.

17 4 atbildēt

Žagars un siksna mājās ir pilnīgi normāla lieta.  emotion 

15 3 atbildēt

Es gan neatbalstu , bet paskatoties uz  pieaugušajiem , šķiet, ka daža laba audzināšanai labs kāviens būtu tieši laikā, ja vien ar to varētu ārstēt idiotismu. emotion

10 2 atbildēt

Neatzīstu sišanu. Ko tā dod? Pēc tam pašiem vecākiem būs zilumi un pušumi jāārstē.

Bieži vien filmās tiek parādīta stulba lieta - bērns tiek iekaustīts vai viņam tiek uzkliegts- pēc tam pāri darītājs nāk klāt un saka, ka ir nervi uzdevuši, lūdzu piedod!

Mani tas besī visvairāk. Ja gribi izlādēties liec lietā boksa maisu vai padejo, negāz dusmas uz bērnu, pats vai pati laika gaitā cietīsi.

6 2 atbildēt
Un vispar ja runajam tad normalas gimenes bernu var atnemt nekavejoties,bet gimenes kuras dzer sit u.c lietas dara tiem redz nevar!Tad kadu statistiku veidot un kamdel!Lai paraditu ka kaut ko daram lietas laba un par to sanemt naudu!
4 0 atbildēt
Jā, bieži vien bērna nepaklausība ir vecāku nepareizas audzināšanas sekas, tomēr dažreiz vecāki nav vainīgi - bērna raksturu neizmainīt. Un ko tad darīt, ja rāšanās un izskaidrošanās nelīdz? Vardarbīgi sist savu bērnu ir nenormāli, bet neliels pliķis ar žagaru ir tālu no tā.
4 1 atbildēt

Vecāki audzina savus bērnus, bet, kad bērns sāk slikti uzvesties, pēkšņi tā ir bērna atbildība. Fiziska sodīšana nekad nevar būt labākais risinājums - ja bērns ir normāls, tad vecākiem jābūt spējīgiem bērnam iemācīt ar vārdiem, bet ja bērns ir, piem. sociopāts, sišana tikai pasliktina situāciju. Slikti vecāki attaisno savu darbību šādi un tādi, taču vaina tā paliek viņu

Arī pētījumi rāda, ka šāda veida sodīšana, tai skaitā "tikai" pēršana padara bērnus agresīvākus, kā arī atstāj ilgstošu traumu un korelē ar zemākiem ienākumiem nākotnē. Īstermiņā bērns jau tiks fiziski apstādināts, taču cik ciniskam un tiešām stulbam jābūt, lai domātu, ka jebkāda veida vardarbība ir visveselīgākais risinājums? Tā ir tikai izvairīšanās no īstas un kvalitatīvas bērna audzināšanas.

2 0 atbildēt

Nevajag sišanu ar pērienu jaukt vienā katlā..

Teikšu lielu paldies tēvam, kurš man bērnībā par sataisītiem sūdiem ar siksnu pa dirsu nodeva. Apziņa, ka vecais uzzinās un dabūšu pa pakaļu, diezgan bieži atturēja no dažāda rakstura huligāniskām, un ne īpaši likumīgām likumīgām darbībām. Par to arī cieņa un respekts.

Runājot par māti, tad viņu ar visu viņas mīlīgo bubināšanu varēja mierīgi sūtīt irst, protams, tā, lai vecais nedzird..

4 2 atbildēt
Varbut parmainas pec pieversisimies deputatiem kuri bernu brivpusdienu naudu kas ir pari 200 tukstosiem pievac sev redz varam un daram!Varbut butu laiks skatities uz tiem kuri LV limeni nevis cel uz augsu,bet megina gremdet!Un ja kadreiz ko sliktu izdara berns ja pa labam nesaprot un dusmigak sakot tad reizem pa dupsi var dabut uzreiz saprot kas un ka nakamreiz rikai pietiek pajautat un zin!
2 1 atbildēt

Dažreiz jau vajag ar mietu pa kājām uzšaut.

4 4 atbildēt

Slikti uzvedas tikai izlaisti bērni,un tad kad vecāki vairs netiek galā tāpat,tad jautājumi tiek risināti ar sišanu un iebiedēšanu.

Bravo !!!!!

Tādiem vecākiem.

Bērns,kas vienu reizi iekaustīts,vairāk vārdos neklausīsies,un vietās,kur viņus neviens fiziski nevarēs ietekmēt,viņi darīs vēl lielākas palaidnības

4 6 atbildēt