local-stats-pixel fb-conv-api

1.septembra pārdomu raksts17

Sveiciens spocēniem Zinību dienā ,otrā pasaules kara 75.gadu jubilejā un gluži vienkārši 1.septembrī. Ir pagājis kriets laiciņš kopš pēdējā pārdomu raksta,kuri vienmēr dažiem šķiet interesanti dažiem veltīgs laika tēriņs un pilnīgs lējiens.

Par ,ko tad šoreiz vēlos rakstīt? Par mums visiem mīļajiem datoriem , internetu un šodienas svinētājiem -skolēniem. Vairāk pievērsīšos tieši pašiem jaunākajiem , jo tieši tie radīja vēlmi radīt šo rakstu. Iesākumam mazliet kautko ,jeb kā saka ārzemnieki "sort of" labu un pozitīvu. No šī gada izglītības ministrija (IM) veido pilotprojektu ieviešot datorikas apmācības skolā. Nekur kārtīgi nav izskaidrots,kas tā datorika ir par zvēru un ko tā ēd,taču manā izpratnē tā droši vien ir tā pati informātika ,kuru sāks mācīt agrāk un līdz ar to bērni ātrāk iemācīsies,kas ir words, exelis un powerpoints. Tapat ,kā līdz 2020. gadam visās skolās palielinās katra skolēna obligātā privātā telpa ,materiāli,klases iekārtojumam,drošības standarti utt. Nerunāsim par finansiālo pusi,jo tad droši vien nāksies pamatīgi saduļķot krāsas,jau pašā raksta sākumā. Tas,ka bērns mūsdienu datoru laikmetā laicīgi sāks iegūt zināšanas ,kā lietot pc ne tikai spēlītēm,bet arī kautkam lietderīgam nav slikti,to pat es sauktu par pozitīvu iezīmi. Kā tas ietekmēs veselību ,ne man spriest-neesmu ārsts vai terapeits.

Taču tad seko negatīvais saistībā ar bērniem ,internetu un savā ziņā arī Spoki.lv Pēdējā laikā ,kā sēnes pēc lietus ir saradušies "yūtūberi" Pašam man ir savs kanāls,neiešu to reklamēt,kas gribēs pats atradīs ,neko nesaku arī kad vairak vai mazāk pieauguši cilvēki vai pusaudži taisa video (ar piebildi,ka tas ir saprātīgs). Bet kāpēc to dara bērni?Vai tiešam bērniem tagad ir tik maz ,ko darīt,ka brīais laik jātērē taisot video,visādus "challenge" ,ko samācījusies no vecākajiem brāļiem un māsām,vecākiem draugiem vai vienkārši redzējuši netā? Es,protams, tagad uzvedos ,kā vecs opis, bet dažbrīd pavērojot šo kanālu saturu,neatkarīgi vietējo vai ārzemnieku ,rodās sajūta,ka kārtīgi runāt un rakstīt nemāk,bet jau mauc laukā video un jūtās kā mazie Smosh,PewDiePie ,TotalBiscuit vai nu vismaz CAK. Var jau būt ,ka šūmējos lieki,bet ,manuprāt,bērnība ir jāizbauda. Man ir tā laime būt 90to gadu produktam,kad bērniem vēl primārais bija bērnība nevis sociālie tīkli,attiecības ,lielās mīlestības,graizīšanās ,dzeršana tiko nokāpjot no mātes krūts,nu un tagad klāt nākot arī video blogu veidošana.Protams,daļēji tā ir vecāku vaina -mūsdienu variants ,nopērkam datoru,piebliežam netu un tad,lai šis izklaidējās kā māk (nenosodu tos vecākus,kuri kaut līzīgi rīkojās dēļ tā,ka gluži vienkārši viss laiks paiet darbā,lai varētu galus savilkt kopā) ,bērns sēžās pie pc ,paskatās twiteri,fb,dr.lv,instagramu,ask.fm,youtubi,vines un saprot - O,es saostīšos kanēli,uzgāzīšu ūdeni uz galvas vai olu otram uz galvas saplēsīšu un būšu stilīgs. Visi mani laikos,feivos ,abonēs manu kanālu un beigās vispār miljonārs būšu. Bērniem ir pazudusi kautrība,jo lielākā daļa kādreiz nemaz negribēja ne fočēties,ne vēl jo vairāk ,lai kāds to redz. Tagad pretēji ,jānofilmē katrs solis un,jo vairāk redzēs jo labāk.

Noslēgumā vēlos teikt vien to,ka paldies,ka tiki ar šo galā ,vērtēkā vēliesun novēlu tam,lai jaunā paaudze,sauksim to par youtube paaudzi ,pēc gadiem 10 nenožēlo tagad taisītos ākstību video un patiešam varbū nopelna ar to sev iztiku,lai tādi "opji" kā es tad var klusēt un izlikties,ka nekad nav par to pūtušies.

181 2 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Mani diez gan tracina tie sīkie, kuri liek savus bezjēdzīgos video internetā gandrīz katru dienu, un 99 % video ir bezvērtīgi, sviestaini, nav saturīgi, pārdomāti, un, ja ir domāti humoristiski, tad nekā smieklīga tajos nav. Un viņi vēl dīc pēc laikiem, subskraiberiem, plusiem, iešērošanas twitterī, kaut vai viņu nesaturīgie video nav vērtējami citādāk kā negatīvi!

Ja vecāki skatītos, ko viņu bērni dara internetā... Tepat spokos dažš labs būtu pelnījis kāvienu.

Bet, protams, nav tikai negatīvi piemēri, ir arī tādi, kas par spīti vecumam liek sakarīgus video, pret tādiem pretenziju ne mazāko nav, bet, diemžēl, tādi ir daudz, daudz, daudz mazāk.

10 0 atbildēt

šis ir no sērijas "kad mēs augām...". katros laikos savi tikumi un netikumi.

7 0 atbildēt

Nekas nav jāaizliedz vienkārši vecākiem pašiem ir jāpieskata savi sīči.. Atkal no tēmas visi citi vainīgi izņemot "ES".

3 0 atbildēt
Ne visi bērni ir vienādi. Ir arī bērni, kuri domā par savu nākotni, izmanto savu laiku puslīdz lietderīgi un nedara muļķības internetā.
2 0 atbildēt

huh?

2 0 atbildēt

Piemēram es brīnos par šo meiteni - https://www.youtube.com/channel/UCd-xm0fj_eYCewxGtN9eiBw

Viņai ir gandrīz 26 tūkstoši!!! skatītāju emotion  Kurš tādu sūdu vispār skatās, cik viņai ir 15? Varu derēt, ka puse no tiem 26k ir pedolāči kas uz viņas video dročī  emotion emotion

0 0 atbildēt

Kas par daudz, tas par skādi... emotion

0 0 atbildēt

Nevaru sniegt atbildi uz tavu aptauju, jo mans atbilžu variants tur nefigurē. emotion Autors laikam to anketu sastādījis priekš sevis...

0 0 atbildēt

Vispār YouTUbe ir no 13 gadiem. Es nesaptotu, ko tur dara sīki kvēneļi... emotion

0 1 atbildēt