local-stats-pixel fb-conv-api

16 supervaroņi, kuri ir superīgi arī reālajā dzīvē22

1078 0

Satriecoši cilvēki, kas zina, ka ar lielu varu nāk liela atbildība.

1078 0 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

es ļautu Skārletai nozvetēt manu pakaļu,katru dienu/mēnesi/gadu/zombiju apokalipsi

20 0 atbildēt

Kristofers Rīvss - nokrita no zirga, nevis tika auto avārijā....

18 2 atbildēt
Kaut kā acīs iekrita, ka tikai viens te par dzīvnieciņiem rūpējas... Laikam par izmirstošajām sugām visiem nospļauties.
7 2 atbildēt

 1995. gada 27. maiju, kad pēc neveiksmīga kritiena no zirga paralizēts kļuva amerikāņu aktieris Kristofers Rīvs, kurš slavu ieguva ar titullomu četrās filmās Supermens (1878-1987).

Rīvs ar zirgu jāt sāka mācīties 1985. gadā filmas Anna Kareņina vajadzībām, taču viņam pret šiem dzīvniekiem bija alerģija, tādēļ nācās lietot antihistamīnus. 1994. gadā viņš nopirku zirgu vārdā Austrumu Ekspresis, taču neveiksmīgā incidentā nokrita un pēc traumas tika paralizēts uz leju no kakla. Uz trīs minūtēm aktierim bija apstājusies sirdsdarbība, taču pašu incidentu viņš vēlāk neatcerējās.

Aktieris savu likteni pārcieta visai varonīgi un nodibināja fondu, kas palīdz meklēt zāles paralizētu cilvēku ārstēšanai. Tostarp 1998. gadā viņš filmējās slavenās Hičkoka spriedzes filmas Logs uz pagalmu rimeikā, kurā galvenais varonis patiešām ir paralizēts (oriģinālfilmā šo lomu spēlēja aktieris Džeimss Stjuarts). Aktieris miris 2004. gadā 52 gadu vecumā.

http://www.mlu Kombuļu Inesi/izklaide/archive/27-maijs-paralizets-aktieris-kristofers-rivs.d?id=24772835#ixzz3UcmPXHV9

2 0 atbildēt

Vispār tulkošanas precizitāte nāk ar laiku, un, pirmkārt, ir labi jāzin mērķa valoda - tā, uz kuru tu tulko. Un parasti tulko kontekstu latviešu valodas ietvaros. Es atceros, kad gadus 20 atpakaļ uzņēmos pārtulkot "Kontinentam" vienu pretīgu, nelasāmu lubeni, es spoži izgāzos, jo man tad vēl nebija skaidrs, ka tulko nevis teikumu, bet jēgu... Un plus vēl lenguidža ikdienišķā izteiksmes veida nezināšana, hahaha, droši vien man tur bija kaut kas traģiskāks par kaut kādu "atrast"...

2 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt
Hjū nav nekāds Vilknadzis, bet Āmrija... Labs raksts tik un tā - Holivuda un visa Amerika kopumā var lepoties ar tādiem cilvēkiem, kuri slavu, varu un naudu izmanto lapdarībai un palīdz cilvēkiem. Šaubos vai Lettlandē būs daudz tādu cilvēku..
0 0 atbildēt

Pats mēģinu atbalstīt Darelus, priekā Supermen.

0 0 atbildēt

Tulkojums dažās vietās ir pilnīgi bezsakarīgs, tulkota tiešā nozīme nevis konteksts. Izklausās baigi smieklīgi emotion

0 0 atbildēt

emotion 

0 1 atbildēt

   Jā pasaulē ir daudz cilvēku, kuri sniedz palīdzību tiem, kam tā ļoti nepieciešama. Taču, vai Latvija arī var lepoties ar šādiem cilvēkiem? Šaubos.

0 2 atbildēt
Nav nevienas vecenes
0 2 atbildēt