Kā jūs domājat? Būtu tā vērts?
Pirms nāves pavemstīties... mazliet.
Kā jūs domājat? Būtu tā vērts?
Pirms nāves pavemstīties... mazliet.
Čūsku vīns, Dievidaustrumāzija.
Nākamreiz, kad krogā sūdzēsies par siltu šnabi vai pārrūgušu vīnu, labāk novērtē šo situāciju un esi pateicīgs, ka tev nepasniedza kādu glāzīti šo jauko čūsku vīnu. Ķīnā un Vjetnamā tiek uzskatīts, ka šis dzēriens satur atjauninošas īpašība. [hm, ko tad diez atjauno?] Šo dzērienu var pagatavot divos veidos - 1. čūsku mērcēt rīsu vīnā vai 2.kādu no čūskas organisma šķīdumiem, piemēram, asins, sajaukt kopār ar alkoholu.
Nu tad priekā!
Peļu mazuļu vīns, Ķīna/Koreja.
Vēl viens dzēriens. Ķīnā un Korejā uzskata, ka vīnam vajadzētu būt ar labvelīgu ietekmi uz veselību... Jā, pietiekami izsmeļoši..
Baluts, Filipīnas.
Pietiks dzert - jāuzēd taču kaut kas!
Vārītas, sakultas un ceptas olas tev šķiet jau apnikušas? Tad pamēģini balutu - gandrīz izaugušas pīles embrijs vārīts ar visu čaumalu. Nu vēl joprojām ir apnikušas?
Beondegi, Koreja.
Ja no kāpuriem nejūties paēdis, kādēļ lai nepamēģinātu beondegi? Tās ir zīdtārpiņu kūniņas, kuras ir tradicionālas uzkodas Korejā.
Gadsimta olas, Ķīna.
Esiet mierīgi, būtu muļķīgi nosaukt šīs olas par olām, kuras noturētas 100 gadus. Nē, tās ir noturētas tikai pāris mēnešus (!) Tas ir pietiekami ilgs laiks, lai dzeltenums kļūtu zaļš, bet baltums - melns.
Siekaliņa notecēja.
Gaiļu sekstes, Eiropā.
Nav ko stresot, tās nepievienos ēdienā.. vienkārši noliks uz šķīvja maliņas. Itālījā būtisks aspekts šo uzkodu ēst kopā ar mērci "cibreo". Sekstēm ir vieta arī franču gastronomijas vēsturē, kur tās tradicionāli tika izmantotas kā piedevas. Parasti tās pasniedz apceptas.
Eskamoli, Meksika.
Mēs visi zinām, ka ir tekila vai zilās agaves. Bet vai jūs zināt, ka cilvēki steidz nobaudīt skudru kāpurus, kas tiek ievākti no augu saknēm? Meksikāņi šo neparasto uzkodu ir nosaukusi par "kukaiņu kaviāru".
Fugu, Japāna.
Nav daudz ēdienu, kuri apdraudētu tavu dzīvību. Taču... Viens no Japānas pazīstamākiem ēdieniem ir "fugu" jeb ežzivs, kura var būt letāla, ja toksiskās daļas nav pareizi noņemtas. Vairāk nekā 20 cilvēki, sākot no 2000.gada, Japānā ir miruši pēc šīs zivs ēšanas.
Nu ja jau tā ir pirms nāves maltīte.. tad kāda starpība?
Sienāži, pasaules slaveni.
Sienāži ir pilni ar proteīnu
un tie ir ļoti populāra uzkoda visā pasaulē. Āzijā jūs atradīsiet tos uz katras ielas stūra - apgrauzdētus. Toties Meksikā tos sauc par "chapulines" un bieži pasniedz ar laimu un ķiplokiem.
Sannakji, Koreja.
Esi mēģinājis uzkost astoņkāji? Esi? Bet dzīvu? Sannakji ir tradicionāls korejiešu ēdiens, astoņkājus sagriež mazos gabaliņos un pasniedz kamēr taustekļi vēl kustās. Nav nekāds brīnums, ka tas rada aizrīšanos.
To čūsku šņabi, sienāžus un buļļa sēklinieku vēl pagaršotu, bet cmon, peļu mazuļu vīns vai pīles embrijs? Daaaamn...
Bet par tām raudzētajām zivīm - Islandē gadījās pūdētu haizivi ēst un nebija nemaz tik slikta :D
astoņkājus nepasniedz dzīvus bet pirms pasniegšanas aplej ar kautkādu sulu un rodas reakcija uz viņu ādu un viņš tipa kustās kā dzīvs
Gribu pirkt čūsku vīnu kurš var piedāvāt. Kas ir ražots Āzijā, nevis pašmāju kagors ar zalkti.
Atsauca atmina bailu faktoru, bet , ka cilveki saka, lielaka problema ir galva, ja jau ieprieks domasi cik pretigi tas bus, tad tas ari bus pretigi, ja busi morali gatavs tad noies leja tiri viegli un varbut pat liksies tiri ta neko.
Nu laba šmiga un zacene
Kāp\ēc nepamēģināt ;)
Ja nebaidies ēst un nav morālo baiļu - tad viss garšos :)
Esmu šņabi ar kobru pudelē dzēris - garšoja pēc šņabja :) tik pectam žēl ka jāmet viss ārā - tādu pudeli grēks taisīt vaļā :)
6. un 9. un 11. kautkā varetu iesdabūt, un 1 man stāv sekcijā, bet skaistumam, jo nevienam nav drosmes pagaršot, bet kā suvenīrs skaisti :)
12. Bet viņi ir patiešām garšīgi- garšo pēc ilgi grauzdētas rupjmaizes.
ka man kaitina tas laika limits lai pievienotu komentu... kartejoreiz izmeta erroru, kad ieposteet gribeju...
Jā nevienu no siem mēģināt i negribētu, kur nu vēl tos sadistiskos dzērienus, kur kāda dzīva radībiņa ir noslīcināta... ieodmājos kāda briesmīga nāve ir tikt noslīcinātam šnabī...
lai arī kā kaut kur pasaulē ēd šos brīnumus ar gardu muti, tomēr nē - negribētu pat lāga skatīties uz šiem "gardumiem".