local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Vegānisms nogalina?84

392 3

Vai vegānisms tiešām ir pareizā izvēle? emotion

392 3 84 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 84

0/2000

Un VĒL es gribu, lai man kāds vegāns normāli izskaidro kas vainam MEDUM! Medus ir veselīgs un audzējot bites bišu audzētāji palielina to populāciju, kas nāk par labu planētai. Un cik es zinu bišu audzētāji neizturas cietsirdīgi pret bitēm... TĀTAD KUR IR PROBLĒMA? - tikai tajā, ka tas tehniski skaitās dzīvnieku izcelsmes produkts? emotion 

37 1 atbildēt

Aizmiirsi uzrakstīt ka vairāk kā 90% no sojas ir ģenētiski modificētas.. Sojas lauku dēļ tiek izcirsti lietusmeži.. pie tam milzu apmērā, dēļ tā iet bojā vairāk dzivnieku nekā cilvēce izmanto pārtikā..

Faktiski vegānisms veicina veselu sugu izmiršānu.. 

 

29 2 atbildēt

Vegānisms = slikti. Ticiet man, kā bijušajam vegānam.

25 2 atbildēt

Un kā ar mājdzīvniekiem? Kaķiem un suņiem jābaro burkāni un brkoļi? Tas nav nežēlīgi? Vai tie mājdzīvnieki, kuri nepieņem vegānisku uzturu ir jālikvidē?

....ok, LŪDZU SAKIET LAI ES AIZVEROS, jo es esmu jau pārāk iekarsusi emotion

22 1 atbildēt

Pirmais vegānu kluba likums - pastāsti visiem par vegānu klubu

21 1 atbildēt

Viss noslēpums ir sabalansētībā. Vegānisms ir tikpat draņķīga padarīšana, cik pārmēru lielā gaļas rīšana. Patiesība ir kaut kur pa vidu. Galu galā cilvēks ir visēdājs, ar noslieci uz zālēdāja pusi. Cilvēkam ir gaļēdāja zobi un zālēdāja zarnu trakts (gaļēdājiem tas ir īsāks). Tā ka secinājumus varam izdarīt paši. Vienkārši visu ar mēru vajag.

18 1 atbildēt

Mani vecvecāki tūlīt svinēs 60. kāzu jubileju, abiem jau ir 90 gadi un viņi dzīvo laukos, lielāko daļu no tā ko viņi apēd, viņi izaudzē paši, arī gaļu, audzējot trušus.

Parādi man kādu vegānu kurš līdz 100 novilcis vis maz 50 gadus neēdot gaļu

18 2 atbildēt

Dzirdēju, ka Itālija pret vegānismu ir ieviests likums (vai arī grib to ieviest), kurš aizliedz vecākiem nedot bērnam gaļu uzturā, citādi draud cietumsods līdz 4 gadiem.

P.s. Tas ir vienkārši kaut kur uzrakstīts randoms, kurš kaut kādā veidā sakrīt ar raksta tēmu, tādēļ arī to rakstu, tas nav vērsts ne uz vienu pusi emotion

14 0 atbildēt
Es uzskatu ka vegāni ir debīli degredējušies cilvēki, kuri aiz garlaicības nezin ko iesākt...
15 1 atbildēt

Un cilvēkiem Grenlandē ir jāpārtiek no importētiem banāniem nevis no zivīm no kurām pārtikuši viņu senči tūkstošiem gadu? Vai visai ziemeļu puslodei jāpārceļas uz siltajām zemēm?? emotion

14 1 atbildēt

Tu esi tas, ko tu ēd.

9 0 atbildēt
L/s dzīvnieki ir radīti atražošanas procesiem, lai cilvēkam būtu pārtika! Punkts! Tie, kam smadzeņu vietā ir skaidas - aiziet, turpiniet ēst ar ķīmiju pilnās salātu lapas, gurķus un visu pārējo, kas nopērkot saglabājas divus vai pat vairāk mēnešus. Nesaku, ka gaļa, olas, piens u.c dzīvnieku izcelsmes produkti ir maksimāli dabīgi, jo tā nav. Vienmēr ir iespēja iegādāties produktus no lauku viensētām, kur tā govs vai vista tiek aprūpēta vēl labāk nekā jūsu bērni. Šī tēma ir tik nodrāzta, ka sāk apnikt jau skaidrot vienu un to pašu.. Lielākoties rodas skaidu galvas brīžos, kad kāds parāda kā notiek govju, cūku, vistu u.c fermās.. Jā, ir šausmīgi! Jā, apstākļi ir slikti 50% šādās novietnēs! BET vienmēr var atteikties no rūpnieciski ražotiem produktiem un atbalstīt laukos dzīvojošos! Pilns internets ar lauku produkcijas piedāvājumu. Gaļa, piens, olas, siers, biezpiens, sviests.. Cilvēki, atveriet acis un sāciet domāt ar galvu!
7 1 atbildēt

Viss, kas ir par daudz, ir par skādi.

Man ir totāli vienalga kā ēd citi cilvēki, bet mani besī, ja viņi nosaka to kā ēdu es.

Mans dēls ir veģetārietis kopš 2 gadu vecuma un es to respektēju. Viņš nelieto gaļas produktus nevis tāpēc, ka žēl dzīvnieku, bet tāpēc, ka vnk negaršo gaļa. Un tas ir normāli. Visi viņa draugi to uztver normāli, jo viņš nevienam virsū ar savu ēdienkarti nebāžas.

Bet es labi saprotu, ka gaļa ko es ēdu (un ēdu es to katru dienu) kādreiz bija daļa no dzīvas radības, kas tikusi nokauta. Un man tiešām žēl, ka kādam ir jāmirst, bet tāda nu tā pasaule ir - ir mednieki un ir medījums.

Vienīgi es uzskatu, ka mēs mūsdienās gaļu patērējam par daudz, jo tā ir pieejama un nav nenormāli dārga. Kādreiz cilvēki gaļu lietoja retāk. Un dzīvoja. Bet mana gaļas kāre ir pārāk liela, lai es sevi iegrožotu. Diemžēl.

Runājot par vegāniem - tā nu ir sanācis, ka pazīstu vairākus. Visi viņi ir ar dziļām iekšējām psiholoģskām problēmām un vegānisms ir kaut kāda veida reakcija, manuprāt, uz to visu. Nepazīstu nevienu laimīgu vegānu. Laimīgus un apmierinātus veģetāriešus gan.

Viens man zināms vegāns nesen atsāka ēst veģetāru pārtiku, jo sāka streikot veselība. Un pavisam nesen atsāka ēst vistas gaļu, jo arī vegetārisms nepalīdzēja atgūt zaudēto veselību pēc vegānisma perioda. Tātad starp vegāniem gadās arī sakarīgi cilvēki, kuri tomēr nav gatavi nomirt pārliecības dēļ.

7 1 atbildēt
Šī ir tēma par kuru var runāt mūžīgi. Es nespētu būt vegāns vai veğitārietis, bet nekādā gadījumā neatbalstu to, ka "saimnieki" izturēs prot dzīvniekiem kā preci. Piebaro ar antibiotikām, sabāž būros un vienkārši nosit. Bet ņemt un nosist ir rožlapiņas salīdzinot ar to, kas notiek valstīs kā ķīna.
5 0 atbildēt

Divi perfekti veidi, kā trigerot cilvēkus - vegānisms un homofobija.  emotion 

5 0 atbildēt

Principā ir divu tipu vegāni:

1) Tie kuri ēd tā, kā ir nepieciešams viņu ķermenim un šis princips sakrīt ar vegānismu,

2) Tie kuri sevi sauc par vegānu un cenšas ēst pēc tada principa, taču kāpēc - nevienam nav skaidrs.

Ja pirmais ir normāls cilvēks kurš nevienam nebāzīsies virsū ar savām pārliecībām un necentīsies citus mācīt dzīvot, tad otrais izmantos katru iespēju uzsākt sarunu ar vārdiem - Es kā vegāns... Principā otrā tipa pārstāvji, kas nesaprot par ko ir vegānisms, čakarē šī uztura pieritēju imidžu. Pirmā tipa vegāniem ir nospļauties par lopiņu ciešanām un viņi negrib būt labāki par citiem, viņi vienkārši ēd dārzeņus un augļus tāpēc ka tas ir viņu gremošas traktam visvielgāk sagremojamais.

Nav arī jābāž visus vegānus vienā maisā, ne visi ēd soju un riekstus. Kā arī nevajag jau nu irst, ka vegānu barības (augļi un dārzeņi pārsvarā) audzēšanas dēļ iet bojā dzīvnieciņi un kas tik vēl ne. Es ceru ka lasītāji saprot, kas tas ir par murgu. Mēs arī dārziņā audzējam tomātus, gurķus, kabačus, kāļus, kāpostus, bietes, salātus, rukolu, lokus, sīpolus, ābolus, plūmes, vīnogas, bumbierus, ķiršus, zemenes, jāņogas, upenes utt - bet mēs neesam vegāni...

3 0 atbildēt

Starp citu par soju. Vegāniem tā ir olbaltumvielu pamatavots jo redz ir veselīga. Lieta gan tāda ka nefermentēta soja satur:

1.skābes kas traucē kalcija, magnija, vara un cinka uzsūkšanos organismā;

2.satur vielu kura traucē to pašu olbaltumvielu pārstrādāšanu;

3.vielu kura traucē vairogdziedzera pareizu darbību;

4.poliestrogēns - augos sastopama viela uz kuru organisms reaģē kā uz estrogēnu, tātad hormonu disbalanss un sievišķīgāki vīrieši; 

5. Hemaglutinīns kurš veicina asins recēšanu - tātad palielina iespēju asinsvadu aizsērēšanai;

6. Mangāns un alumīnijs daudzumos kuri var izraisīt kaitējumu nervu sistēmai, nierēm un reproduktīvajai sistēmai.

Pamatdoma ir šāda - mēs Eiropieši esam pārāk debīli un neapjēdzam kā soju pareizi pagatavot. Tikmēr Āzijas valstīs, kur vegānisms nav gluži populārs, sojas produkti tiek patērēti fermentētā veidā jau tūkstošiem gadu. Un pat tādā gadījumā netiek izmantots kā olbaltumvielu avots. Priekš tā tiek izmantota gaļa!!!

3 0 atbildēt

Dzīvot ir kaitīgi - ēdot kaitē sev un visiem pārējiememotion Vegans ar EVIL, Meateaters too, let's eat only dark matter from spaceemotion

3 0 atbildēt
Uzskatu, ka katram ir izvēle, kādu ēdienkarti grib savā uzturā. Galvenais apzināties vai tā izvēle kaitēs dabai vai nē, un nebāstoes citiem ar savu dzīvesveidu.
2 0 atbildēt

"Zālēdāji'', atrodiet sev nodarbošanos, piemēram, sargājiet lauvas, lai tās nenokož nevienu pašu stirnu. Un tad paskatīsimies, ko vairāk būs žēl, lauvas vai stirnas. emotion 

2 0 atbildēt