local-stats-pixel fb-conv-api

#MeToo Holivudā, #EsArī arī Latvijā?41

99 2

Vai šī ir aktuāla problēma arī Latvijā, kam būtu jāpievērš lielāka uzmanība? Kamēr Holivudā joprojām visi apspriež producenta Hārvija Vainstīna seksuālā rakstura uzmākšanos un izvarošanas gadījumus, kas veikti pret kolēģēm, modelēm un potenciālajām aktrisēm, jo sabiedrībā zināmās personas publiski atklāja savu nepatīkamo pieredzi ar Vainstīnu. Tikmēr sievietes visā pasaulē izmanto sociālajos tīklos tēmturi «#MeToo», lai atklātu to, ka ne tikai augstākajās aprindās vīrieši atļaujas necienīgi izturēties pret sievietēm.

 
 
 
 
 
 
99 2 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Kampaņa sākās augstāku mērķu vadīta, līdz kārtējo reizi nonāca līdz absurdam līmenim, kur no visa var uzpūst burbuli. 

13 0 atbildēt

Diemžēl tādas kampaņas kā „MeToo" demonstrē, ka sievietes vai nu nespēj vai nevēlas atbildēt par savu rīcību, bet ar mēdiju starpniecību vēršas pie Valsts varas kā galvenā Alfa tēviņa, kurš tagad ar likumiem savaldīs nekrietnos vīriešus. Ja uzmācas Vainsteins, tad nesadarbojies ar viņu, nevis sūdzies pēc 40 gadiem. Priekšnieks pliķē pa dupsi - iedod pa seju, nepliķēs vairs. Rēgojas mētelīšu virinātājs - zvani policijai bez sebošanās. Problēmas ir jārisina nekavējoties, nevis jāgaida 10 gadus, lai medijos paraudātu. Sabiedrība bez agresijas nevar pastāvēt, tā iznīks, agresija vienmēr ir bijusi un būs, katram jārūpējas par sevi pašam.

11 2 atbildēt

VISI vairāk vai mazāk kādreiz tādā vai šādā veidā ir tikuši aizskarti, dažreiz varbūt pat neapzināti. Nevajag kārtējo reizi celt traģēdiju tur, kur tās NAV. Ir daudz lielāki ļaunumi pasaulē par šo. Ir gluži dabiski, ka sievietes aizskar biežāk - viņas ir skaistas, skaistas lietas patīk visiem! Tāda ir daba, ne vienmēr viegli savaldāma. Lai arī ne vienmēr patīkami, daļēji to pat var uztvert kā kompimentu. Ticu, ka ir sievietes, kas to vien tik gaida, kad viņas kāds beidzot aizskars.

Tāpēc par šo lepni saku: #WhoCares

12 5 atbildēt

Sieviešu stilā, nēsāt īsus svārciņus, legingus, dziļus dekoltē un vēlāk čīkstēt par #EsArī, tāda vīriešu daba, samierinaties/pielāgojaties vai vismaz lietojat smaržas, kas atbaida vīriešus kā odus emotion

9 2 atbildēt

Noteikti ka grupa U2 tagad doma par nosaukuma mainju

3 0 atbildēt

Tā vīriešu agresija ir koks ar diviem galiem. Pieļauju, ja vīrieši attieksies pret sievietām kā pret saviem čomiem, pasaule nebūs tik interesanta. Kaut kāda koķetērija un savstarpējas simpātijas ir arī starp darba kolēģiem vai cita kolektīva biedriem - piemiegta acs, kompliments, kāds pārsteigums, iedvesmas pilns dzejolis simpātiskai kolēģei u.t.t. Tas viss dzīvei piedod krāsas un asumu. Patiesa vīrieša agresvitāte izpaužas nevis kā aktīva uzmanības pievēršana, bet tieši otrādi - pilnīga sieviešu ignorēšana. Kādreiz pusgadu nostrādāju kolektīvā, kur vīrieši  pret sievietēm vienmēr izturējās izteikti lietišķi un ar vēsu vienaldzību - jāteic, ka sievietēm apnika pirmajām. Dažas sāka izrādīt uzmanību vīriešiem, bet ātri tika „atšūtas". Beigu beigās atmosfēra kolektīvā kļuva tik saspīlēta, ka izvēlējos mainīt darbu. 

3 0 atbildēt

Nu gan te cepiens ir.  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
kas tas par sviestu?
2 2 atbildēt

Tev kaut kas nav īsti mājās, kā mēs to jau pasen noskaidrojām. Ja nepiekrīti man, bet piekrīti Tadeušam, jo mana galvenā doma bija identiski tāda pati emotion

0 0 atbildēt

Lasam uzmanīgāk!

"Tas ir jautājuma teikums vai nevietā iesprucis loģiskais operators?"

0 0 atbildēt

#WhoCares

2 3 atbildēt