local-stats-pixel fb-conv-api

10 "garīgas" lietas, kas ir slima suņa murgi28

349 5

Vai neviens nav teicis, ka tā dēvētais garīgums ir pašsabotējošas ego lamatas?

80-to gadu vidū psihologs Džons Velvuds ieviesa terminu garīgā apiešana (spiritual bypassing). Tās ir garīgās prakses un ticējumi, lai izvairītos no saskarmes ar negatīvām emocijām, neatrisinātām problēmām un emocionālajām pamatvajadzībām. Garīgās apiešanas rezultātā mēs atsvešināmies no savas un citu cilvēku būtības, sākam slēpties aiz kaut kāda garīga, metafiziska plīvura. Tas ne tikai atsvešina mūs no sāpēm un personīgajām problēmām, bet arī īsta garīgums, ieslogot mūs metafizikas cietumā - pārspīlētas pieklājības, laipnības un pārākuma zonā.

Brīdinu, ka zemāk izlasītais var likties aizskaroši

349 5 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Vistraģiskākais ir atsvešināšanās no cilvēkiem, esot "garīgāki". Jūs neesat "garīgāki", jūs vienkārši esat dīvaināki un nespējat sevi pasniegt tā, ka citiem ir prieks atrasties jūsu tuvumā. Ir 2 galējības- skriet pēc naudas, un sadedzināt sevi, vai uzskatīt ka ir garīgs, tajā pašā laikā tirgojot visādas figņas, kā piramīdas ar vara spirāli, un uzskatīt, ka viņi nevis ir garīgi slimi, bet garīgi attīstīti. Tas pats ar tuvošanos Dievam, kur daži novirzieni uzskata, ka ir labāki un vairāk tuvojas Dievam, jo dara to un to un seko pareizāk bībelei, korānam vai kam ne tik vēl.  Gribi mainīt sevi- sāc to darīt, atsakies no izvirtības, skaudības, un dari citam to, ko gribi lai darītu tev. Punkts. Es pats biju kādu laiku atpakaļ šajā slazdā ar ezotēriskām lietām, un beigās sapratu, ka kaut kādi stulbi rituāli, kristāli vai kas cits tavu dzīvi neizmainīs, tikai sačakarēs, un lielāka iespēja nonākt uz tvaika ielu. Nomierināties, attīrīt ķermeni no atkarībām- jā, piekrītu, ka arī joga var noderēt. Iet dziļāk un meklēt filozofiju, pamatu, metafiziku- laipni lūgti tvaika ielā pēc laika. Es arī gribēju būt pārāks par citiem, bet vairāk saprotot pie kā tas var novest- ar reāliem piemēriem(cilvēki kuri ir bijuši tvaika ielā no agrākiem paziņām), sapratu, ka nu labāk nelīst, ja grib būt rīcībspējīgs sabiedrības dalībnieks.  emotion 

12 0 atbildēt

Labs raksts, ar to garīgumu ir tā, ka cilvēki izlasa internetā atziņas un uzskata, ka ir garīgi, lai gam līdz tām atziņām ir jāizaug. Par to pozitīvismu - cik esmu novērojis līdzcilvēkos, cilvēki, kuri virzās pa garīgās attīstības spirāli, nav uzspēlēti pozītīvi, viņi vienkārši nekad nepadodas, un turpina cīnīties. Jā, ir tāda īpatnība, ka viņi uztver pat traģiskas lietas ar nedaudz ciniski melnu humoriņu, un vienmēr izceļ labāko. Piemēram, darbā ir kolēģis, kurš pat visdraņķīgākajā cilvēkā redz tikai labo un izturas pret visiem cilvēkiem ar cieņu. Bet viņš nav muļķis un vieglprātīgi neuzticas visiem cilvēkiem pēc kārtas. Tā ir liela dzīvesgudrība - cienīt un mīlēt apkārtējos, bet vienmēr saglabāt vēsu galvu un saprātu, nepakļauties emocijām un aizspriedumiem attiecībās. 

7 0 atbildēt

Reliģija ir biznes, un nekas vairāk.. Ticīgie - ir klienti.. kas baznīcai pienes reālu matereālu labumu.. Sakiet, vai kāds ir redzējis nabadzīgu mācītāju?

tas attiecās uz visām reliģijām, un izteikti tas ir sektās..

Tā kā baznīca vienkārši izmanto cilvēku tumsonību, lai nopelnītu..

Jebkurai reliģijai zinātne ir liels traucēklis, jo izglītoti cilvēki pārstāj ticēt tam ko stāsta baznīca

P.S. vārds baznīca var apzīmēt arī, vienas konfesijas ticīgo organizāciju ar noteiktu dogmatiku un kultu.

6 0 atbildēt

Rakstā ir minētas lietas, ko diemžēl cilvēki reizēm dara.

Reizēm cilvēki tiešām kļūst lepni par to, ka dara kaut ko savādāk, un tas rezultējas ar fanātismu, pirms ir saprasts, kam tas vispār domāts. Seko kādam trendam, staigā sporta tērpā, ietvīto par jaunāko Useina Bolta rekordu, pasūdzies, cik mazkustīgi ir cilvēki apkārt -> sporCmens gatavs!

Par rozā briļļu pozitīvismu vai uzticēšanos katram - arī tipiskās "trenda sekotāju" kļūdas. Atribūtu vicināšana vien nepalīdzēs kaut ko sasniegt un pārvarēt bez sviedriem un asinīm, patērēta laika un pieredzes. Nepalīdzēs. Savu saprātu itin nekas neatceļ, tikai plašāks redzesloks palīdzēs precīzāk noorientēties. Katrā cilvēkā ir daudz laba iekšā, ko var novirzīt dažādās gultnēs, un tas ir jānovērtē. Bet nu tik uzticēties katram itin visā - tā ir drausmīgi primitivizēta uztvere, nevis "garīgums".

Šī komentāra autoram ir gadījies pieredzēt šo un to, ko "zinātniskais skatupunkts" primitīvi norakstītu uz sagadīšanos vai smadzeņu gļukiem. Piemēram, sajust, ka cits cilvēks rīt piezvanīs vai arī tūlīt kontaktēsies - tas taču nav iespējams, tā ir sagadīšanās! Nestrīdos. Bet uztvert cilvēkus vienkārši kā staigājošus organismus - nu tas lai paliek ciniķiem.

5 0 atbildēt

Perfekti par to nolādēto mūžīgo pozitīvismu! Tā ir kaut kāda pamuļķīšu filozofija, jo viņiem pašiem dzīve nav nekādu problēmu, tāpēc arī izpratne par lietu kārtību pasaulē - nekāda.

5 0 atbildēt

Bet par to reti kurš domā, jo tas taču ir tik stilīgi, tāpat kā daudz kas cits, kas sabiedrībā skaitās kaut kas nenormāli kruts. emotion

5 0 atbildēt

Ok, bet kaa ir ar Tevi???

4 0 atbildēt

Sevi garīgi attīstīt vajag, bet visam ir savas robežas. Neviens nav labāks par citiem, lai cik arī cipariņu bankā būtu vai cik selfijus ir uzņēmis. Visi esam vienā laivā Zemes virsū.

Arī cerēt uz citu cilvēku godaprātu un nekaitīgumu ir naivi labākajā gadījumā. Pasaulē valda kapitālisma mežonīgie likumi. Ja sevi nesargās, beigsies slikti.  emotion 

3 0 atbildēt

Katrs judzas kaa mak

2 0 atbildēt

Tas ir tulkots, ja kaut kas interesants atradīsies par mikroķirurģiju, tad noteikti iztulkošu  emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

čumojeds

0 0 atbildēt

Tā meiča ir labā

0 0 atbildēt

tas čalīts bildē neiederas šajā rakstā.Viņš ir foršs emotion 

https://www.youtube.com/watch?v=z0O_VYcsIk8

0 0 atbildēt

Vietām gana interesanta vārdu un teikumu uzbūve... diez, tas ir veikts ar "garīgu" mērķi?

0 0 atbildēt

vienkārši aprakstīji narkomānus , tā nenotiek ,tu protams vari tā domāt, bet kādēļ vispār publiski zaimo citu cilvēku dzīvesveidu , kā tu vispār vari ielīst citu cilvēku domās un zināt ka viņi sevi uzskata labāku par citiem . tu esi smieklīgs.

0 1 atbildēt
Šis raksts ir tikpat garīgs priekš autora, kā aprakstītās problēmas. Arī šajā rakstā tu uzspied citiem savu viedokli. Visi mēs esam garīgas būtnes. Ko mēs iesāktu, ja visi būtu vienādi?!
2 5 atbildēt