6-7l piena lej katliņā, vāra līdz sāk celties uz augšu, piens (jāvaktē), ņem nost no uguns, tad pienā iekaisa ķimenes, sakultas 3 olas ar sāli, lej lēni klāt maisot pienu ar dakšiņu.
Ar dakšinu līdz apakšai nemaisīt, jo piens vienmēr, cik atceros, pieraujas katla dibenam.
Tad 3 tējkarotas citronskābes uzkaisa pienam un ar dakšiņu mierīgi visu samaisa.
Lej marlē - pakar notecēt škidrumam, tad liek starp 2 škīvjiem sieru, iepriekš apkaisot/ierīvējot ar sāli.
Un uzliek 3. škīvi slogam ar kaut ko iekšā (glāzi ūdens) - ja grib plakanāku, cietāku (man kafija).
Rīta rezultāts: 520g siera ritulis. Garša kā īstam Jāņu sieram.
Lai lustīga līgošana un Jāņu rīts ar rasas pērlēm tīts!