local-stats-pixel fb-conv-api

Titāniks: 10 stāsti par pasažieru gļēvulību tajā naktī29

564 10

Kad Titāniks grima Atlantijas okeānā, spēkā stājās nerakstītais likums "sievietes un bērnus glābt vispirms". Vairums vīriešu šo likumu ievēroja, nostājās malā smēķējot savu pēdējo cigareti un sakot savām ģimenēm ardievas. Bet tie nebija tikai vīrieši, kuri bija drosmīgi. Dažas sievas atteicās kāpt glābšanas laivās bez saviem vīriem. Tā rezultātā bija pāri, kuri nomira viens otram blakus. Arī slavenais Titānika orķestris nenobijās, viņi mira savās glābšanas vestēs, spēlējot kuģim grimstot. Un protams, Kapteinis Edvards Smits arī atteicās pamest savu kuģi. Visā šajā drosmē bija arī kaut kas cits: gļēvulība. Ne visi pasažieri bija drosmīgi. Patiesībā, lielākā daļa no viņiem bija savtīgi. Viņi rūpējās tikai par sevi un viņiem interesēja tikai savas ādas glābšana. Lūk 10 stāsti par šādiem gļēvuļiem.

« 1  2  3  4  5 »
564 10 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000
Pašsaglabāšanās instinkts tagad saucās gļēvulība? Kaut kāda debīla loģika. Pat dzīvnieki nokož savus bērnus, lai izdzīvotu jo saprot, ka pieaugušie var jaunus radīt, bet bērni bez vecākiem tāpat nomirs. Tas pats ar bābām. Sieviešu ir vairāk nekā vīriešu, tāpēc "iznīcināt " vēl liekus vīriešus būtu muļķība. Tīšuprāt radīt atraitnes ar bērniem, kurus uzturēt valstij vai vairot nabadzību. Veceņu marasms.
41 0 atbildēt
Tagad atbildiet uz jautājumu - kāpēc sievietes dzīvība tiek uzskatīta par vērtīgăku?
31 1 atbildēt

Toreiz tā bija, šodien būtu pavisam cita aina. Atceroties Estonia katastrofu tur vispār bija TIKAI 15min lai tiktu ārā no kuģa..... A šie vēl uzsmēķēt varēja!

23 0 atbildēt

Lasot šo rakstu, mani pārņēma savādas sajūtas un pārdomas. Ja godīgi, īsti nesapratu kāpēc raksta nosaukumā tiek minēti 10 stāsti par pasažieru gļēvulību, ja nevienā no šiem stāstiem ar gļēvulību nav vispār nekāda sakara! Pirmajos divos stāstos redzu divus vīriešus, kuri vienkārši gribēja izdzīvot. Nu un kas par to, ka tiek tagad saukti par gļēvuļiem? Kas mēs tādi esam, lai varētu lemt kam dzīvot un kam mirt? Kas mēs tādi esam, lai uzskatītu, ka drīkstam atļauties nosodīt kāda vēlēšanos dzīvot? Trešajā stāstā redzu cilvēkus, kuri vienkārši baidījās no nāves, tāpēc pašsaglabāšanās instinkts ņēma virsroku. Ceturtais stāsts... atvainojos, bet, kāda velna pēc, cilvēki, kuri glāba savus dzīvniekus, tiek ierindoti gļēvuļu sarakstā? Jo nenolēma savus suņus drošai nāvei, bet centās glābt? Kāds sakars pustukšajām glābšanas laivām un nelaimīgiem vīriešiem, kuri izdarīja pašnāvību, ar gļēvulību? 

Nekad mūžā nevienam nenovēlu piedzīvot mirkli, kad jācīnās par savu dzīvību, taču dažādas nelaimes notiek ik uz soļa, sākot ar teroraktiem, beidzot ar tādām nelaimēm kā mūsu pašu Zolitūdes traģēdija. Šajās nelaimēs mirst vīrieši, sievietes, bērni. Mirst gan jauni, gan veci. Nāve nešķiro, bet dzīvot gribas ikvienam! Kas mēs tādi esam lai noteiktu kurš ir pelnījis dzīvot vairāk un kurš mazāk? Vai tiešām mēs, cilvēki, kuriem ir brāļi, tēvi, dēli, drīkstam nosodīt vīriešus, kuri arī centās izglābties? Vīriešus, kuri arī bija kāda tēvi, kāda dēli, kāda brāļi? Vai tiešām visi lielie bļāvēji, kuri tagad kliedz, ka īstiem vīriešiem no nāves nav jābaidās, tādā situācijā patiešām atmestu ar roku zinot, ka tur, uz tā nolādētā kuģa, mirst tēvs, brālis vai dēls? Atkārtošos sakot, ka nedod dievs kādam reiz nonākt tādā situācijā, taču, pirms nezinām kā tas ir, kad mums vai tuvākajiem acīs skatās nāve, nekad mūžā nespēsiet spriest par to, kas notiek ar cilvēku mirklī, kad tas saprot, ka dzīvei pienākušas beigas! Visi cilvēki nāves priekšā ir vienlīdzīgi! Visi! Un ne mums nosodīt tos, kuri nevēlējās zaudēt dzīvību tajā sasodītajā ledainajā okeāna ūdenī tajā nolādētajā naktī.

22 0 atbildēt

Neapskaužu vīriešus uz Titānika, kuri noskatījās kā ūdenī nolaiž pustukšas glābšanas laivas, jo sievietes domāja, ka drošāk ir uz kuģa un laivās nekāpa, bet vīrieši nekāpa, jo redz, tad viņi skaitīsies gļēvuļi. Sūdīga izvēle viņiem bija.

22 0 atbildēt

Saukt par gļēvuļiem nav īsti iederīgi. Piekritīšu citu pilsoņu teiktajiem-pašsaglabāšanās instinkts ir viens no spēcīgākajiem,kas cilvēkam ir. Tas palīdzējis   mūsu sugai pastāvēt visus tos ntos simtus tūkstošus gadu.  Viegli teikt-ka šādā situācijā  jābūt gatavam ziedoties, gluži kā amerikāņu filmās. Bet kā rīkotos mēs,kad nonāktu fakta priekšā-tev draud nāve,ko nu?!

21 0 atbildēt
Vai izglābt suni, kurš pēc rakstītā "ietīts segās un praktiski nemanāms" ir gļēvulība?
17 2 atbildēt

Garīgi spēcīgs cilvēks nebaidās ne no briesmām, ne no nāves, gļēvulis baidās. Visas seno laiku ciltis kara laikos centās bērnus, vecus cilvēkus un sievietes saglabāt. No sievietēm labums, jo var radīt pēcnācējus, tātad - tautas nākotni. Un sievietēm ir arī morālas tiesības nebūt tik drosmīgām kā karavīriem - tā ir vīriešu īpašība. Un cēlsirdību no bērniem arī nevajag gaidīt. Līdz ar to loģiski tā arī sanāk, ka vīriešiem būtu jābūt spējīgiem skatīties nāvei acīs un ļaut dzīvot sievietēm un bērniem. Tas, kurš tā nedara, patiešām ir gļēvulis, lai gan saprotams dzīvot grib visi. Karā arī visi grib dzīvot. Un arī miera laikos visi grib dzīvot labi - arī sievietes un bērni, kuri ne vienmēr var par sevi pastāvēt un sevi aizsargāt līdzvērtīgi veselīgam vīrietim.  Mani pārsteidz zemāk esošie vīriešu komentāri. Savā ziņā savu dzīvi upurēt - ir arī mīlestības pazīme. Kurš nebūtu ar mieru pats mirt, lai dotu iespēju dzīvot savam bērnam? Ir jābūt gļēvam vīrietim, ja viņš pats grib dzīvot, nevis dot iespēju tam, kurš ir vājāks, aizsargājams un kam vēl sava dzīve priekšā (bērnam). 

15 5 atbildēt

Visi vēlas izdzīvot, tas nav nekas gļēvs.  emotion 

12 2 atbildēt
Bet tā jau arī ir gļēvulība. Visi izglābtie bija gļēvuļi. Kāpēc līda laivās, ja citiem vietas nebija? Pēc par "gļēvuļu" saukātāju loģikas vajadzēja nomirt visiem. Kā varoņiem. Protams, ka ētisku apsvērumu dēļ vajadzēja piedāvāt vietu bābām un bērniem, bet pārējos, kuri glābās saukt par gļēvuļiem var tikai debili mūllāpi.
10 0 atbildēt

Šajā situācijā vispareizākais būtu nebaidīties no nāves un pašam būt gatavam uz ļaunāko - tikai tā būtu iespējams veikt kaut cik cēlu rīcību. 

11 1 atbildēt

Vai tad dzīvnieku glābšana ir gļēvulība?   emotion  

5 0 atbildēt

Katra dzīvība ir no svara emotion

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Oi, atvainojos par netīšām nospiesto mīnusu. + par to, ka rakstā esošā informācija nekur iepriekš nebija lasīta un vismaz man bija kas jauns!

3 0 atbildēt

Interesanti. emotion  emotion 

3 0 atbildēt

Nu nezinu, ko es darītu. Gribētu jau būt godavīrs un laistu pirmos bērnus un sievietes, un drošsirdīgi sagaidīt savu nāvu ledus aukstā ūdenī. Gribētos tā domāt un teikt, bet kā būtu realitātē, es īsti nezinu. Jo pastāv liela iespēja, ka man iestrādātos pašizdzīvošana, ka mēģinātu tikt laivā, lektu laivā, vai kaut kā tiktu kaut kā par airētāju (lai mazinātu savu vainu), vai meistarotu plostu uz kā es varētu pietiekoši ilgi dzīvs palikt. Jo nosalšana aukstā ūdenī man pārāk nesimpatizē, ja būtu revolveris, tad noteikti nošautos, bet ja tas nav. Tad nemāku teikt, gribētu būt džetlumenis un goda vīrs, bet ar gadīties, ka pašizdzīvošana varētu sist augstu vilni. Tā kā nemāku teikt. Un nebūšu no tiem, kas blatos un teiks, ka jā laidīšu pa priekšu, ja pat lielākā daļa to nezin un nekad nenonāks tādā situācijā. Nerunāju, tikai par to, ja savu dzīvību būtu jādod par cilvēkiem, kurus tu mīli, tur man gan  nav divu domu. 

2 0 atbildēt

@Aptauja: Tu esi uz Titānika, kurš grimst:

Cits variants: atkarigs ar ko kopaa

0 0 atbildēt

@Aptauja: Tu esi uz Titānika, kurš grimst:

Cits variants: man vienalga

0 0 atbildēt

Nu labi, rakstīšu vēl konkrētāk. Garīgi attīstīts cilvēks ir tāds, kurš vai nu intuitīvi vai vēl labāk - ar zināšanām ZIN, ka ar nāvi dzive nebeidzas. To zināja visi vai daudzi vēl pirms 100 gadiem un +- visās tautās un kultūrās. Tieši tagad kļūst arvien ateistiskāka sabiedrība. Indiāņi zināja, ka sievietes, mazi augi un kas tur vēl "aiziet pa mēness ceļu", bet vīrieši, lieli koki, lieli dzīvnieki pa "saules ceļu"(t.i., viņu dvēsele, kas ir kā dzirksts 1/10000 daļa no mata gala lieluma). Šī pati doma tiek stāstīta vēdās, vieni "aiziet uz mēness planētām", citi "uz saules planētām". Arī Bībelē kaut kur figurē teikums,ka pēc nāves cilvēka dvēseli aizpūta "austriņu vējš". Visplašākās zināšanas par dzīvi pēc nāves ir vēdās - cilvēkam ir dažādas atveres un pēc nāves dvēsele iziet pa kādu no tām, un atkarībā no tā aiziet vai nu uz vienu vietu, vai citu visuma planētu sistēmu, un, ja lido uz austrumiem, tad uz turieni, ja uz dienvidiem, tad uz citurieni. Tā ir vesela zinātne!

Ņemam par piemēru tos pašus indiāņus - viņi ne tikai zināja, ka pēc nāves dzīve nebeidzas, viņi attīstīja arī vīrišķības - garīga stipra cilvēka īpašības. Varēja stāties pretī briesmām un 16 gadu vecumā izgāja cauri dažādām spīdzināšanām, lai saņemtu "iesvētību vīrieša-kareivja kārtā", kas bija līdzīgi kā absolvēt skolu.

Ja indiāņi (vai jebkura cita garīgi attīstīta kultūra!) nonāktu titānika situācijā, viņi saprastu,ka viņu nāves laiks ir pienācis un atliek tikai AR GODU mirt. Tas, protams, nozīmē dot vietu atlikušajās laivās sievietēm un bērniem, ne jau tāpēc, lai pasargātu vai nepasargātu savu dzīvību, bet tāpēc, ka vīrietim tā ir jārīkojas. Absolūts glēvulis, ateists, garīgi vājš, Dievu nezinošs, grēcīgs ir cilvēks (vīrietis!) kurš tā nerīkojas.

Vai varat iztēloties sievieti, kura kopā ar večiem skrien armijā ierindnieku krosu botās un raibās biksēs? Vai tā ir sievišķīga sieviete? Vai indiāņu sievietei vajadzētu ar lāci cīnīties un raut sev ādu uz pusēm, lai pierādītu vīrišķību? Vai būt vīrišķīgai un drosmīgai ir sievietes funkcija? Sieviete iedvesmo vīrieti uz varoņdarbiem! Sievietei vienmēr ir jābūt aizsargātai no vīriešu puses un visu tautu vīrieši tā arī sievietes un bērnus ir aizsargājuši. Indiāņiem uz Titānika būtu pilnīgi skaidrs,ka viņu - vīriešu nāves stunda pienākusi, atliek tikai brīvajās laivās iesēdināt sievietes un bērnus un ar godu mirt. Un pēc nāves sāksies jauna dzīve, ko visas reliģijas zin. Nomirt bez goda vai vilkt dzīvību bez goda - tas ir sliktāk par nāvi. Garīgi cilvēki to zin, gļēvuļi, protams, nezin un ir gļēvi. 

1 1 atbildēt