local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunietes pieredze ar depresiju saužņaudz cilvēku sirdis visā internetā28

264 4

Šodien es beidzot izķemmēju matus. Pirmo reizi mēneša laikā. Tie bija savēlušies un kunkuļaini. Kļuva grūtāk ar katru sukas pieskārienu. Es raudāju tos mazgājot, jo biju aizmirsusi, kāda ir sajūta izlaist tiem cauri pirkstus. Šodien es pirmo reizi nedēļas laikā iztīrīju zobus. Manas smaganas asiņoja un putas iekrāsojās sārtas. Arī tad es raudāju. Kad iznācu no dušas, nespēju beigt ostīt savus matus un rokas. Es kādu laiku izvairījos no apskaušanās ar cilvēkiem, jo vienmēr slikti smaržoju. Tā it kā es būtu gulējusi gultā nedēļu no vietas. Man nav tīru drēbju, jo vienmēr esmu pārāk nogurusi un bēdīga, lai tās izmazgātu.

Depresija nav skaista. Depresija ir sevis nekopšana, trauku nemazgāšana un noguris ķermenis no mūžīgās gulšņāšanas. Depresija nozīmē to, ka ir uz vienas rokas saskaitāmi cilvēki, kas tevi uzmana un ir kopā ar tevi tikai tāpēc, ka viņiem piemīt pacietība. Depresija ir raudāšana līdz vairs nav asaru un paliek tikai sēkšana, kad centies tvert pēc elpas. Depresija ir blenšana griestos līdz acis sāk sūrstēt, jo esi aizmirsis mirkšķināt. Depresija liek tuviniekiem raudāt, jo viņi domā, ka tos vairs nemīli, jo visu laiku esi novērsusies un izvairies no kontakta. Cik depresija ir ķermeniska tikpat arī emocionāla. Tas ir tukšums dvēselē, ko var just arī fiziski.

Lūdzu, esiet iejūtīgi pret draugiem un ģimenes locekļiem, kuri nespēj sakopot enerģiju, lai savāktos, tīrītu vai darītu citus ikdienas darbus. Un, lūdzu, lūdzu, uztveriet viņus nopietni, ja viņi ar jums par to runā. Mēs cenšamies. Es zvēru, ka cenšamies. Redzi, es šodien izmazgāju matus.

Šis ziņojums sasniedzis tūkstošiem interneta lietotāju un visi izsaka atbalstu drosmīgajam gājienam:

‘’Paldies, ka dalījies ar savu stāstu. Es arī cīnos ar depresiju. Vīrs un mamma ir man vistuvākie un saprot. Ir vēl daži draugi, kuri nesaprot, bet tāpēc mani nepamet, jo draudzība ir tik ilga, ka jāturpina cīnīties par to. Dažreiz viņi par to apvainojas, nenojaušot, ka tas visu padara vēl sliktāku. Reizēm vienkārši negribas pacelt telefonu vai atbildēt uz ziņu. Paldies Tev.’’

‘’Depresija katram izpaužas individuāli. Katrs ar to sadzīvo citādi. Daži spēj piespiest sevi funkcionēt, daži nē. Bet, ja tu to esi pieredzējis ar kādu sev tuvu cilvēku, es TEVI IZAICINU sapurināt viņu un palīdzēt sākt atkopties. Tā ir slimība ar kuru jācīnās.’’

264 4 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Cits variants (izteikšu komentārā):

Es dzīvoju tā, lai depresija ir citiem..  emotion 

15 0 atbildēt

Depresija ir  īsta un pastāv, tie kuri muld, ka tā nav ir diezgan aprobežoti!

6 0 atbildēt

Zinu, kas ir depresija un ilgus gadus ir bijis depresija un dažādās formās, palīdzēt neviens nevar kā tikai pats sev. Un tie, kas saka, ka netic vai arī tā ir vājuma pazīmē, tad jūs tiešām nezināt, vik tas ir smagi un sarežģīti izlīst no tā. Un ne visiem tas izdodas. Un iepriekšējais komentētājam ir stulbs apgalvojums, ka netic. Depresija izraisa nervu iekaisījumu, kas vēlāk arī var izspausties kā veselības problēmas. Un tas visos laikos ir pastāvējis un tas ir stulbi noliegt, ka tas neeksistē. Ja kādam ir noveicies un depresiju nav izbaudījis, tad priecājies, jo daudzi tam ir gājuši cauri un dažiem ir pat smagā formā, kur ir nereāli atrast izeju. Atbildu uz kakasy.

Bet pats, esmu izlīdis no depresijas vai arī slīgstu dziļāk, īsti nearu saprast. Un nervu zāles nelietoju, jo zinu, ka kļūtu par narkomānu, jo tās zāles ir uz narkotisku vielu bāzes ar kurām var labi apdolbīties. 

4 0 atbildēt

Kad depresija moka, tad pudele nāk palīgā... emotion

1 0 atbildēt
I avatarsI

Jā bjadj ir, tikai darba dēļ nav laika ar to nodarboties.

1 0 atbildēt

man nekas nesažņaudzās ciešāk

1 0 atbildēt

NETICU depresijai.

1 1 atbildēt

Man ir vieglas depresijas pazīmes pa laikam.

Un kas par ticēšanu vai depresijai, tas nav ticības jautājums, tā ir slimība. Tikpat labi varētu ticēt vai neticēt gremošanas traucējumiem emotion

0 0 atbildēt

Vinai ir depresija jo bija izladejies telefona akumulators?

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Šobrīd lietoju antidepresantus un paralēli eju uz psihoterapiju. Pēc 3. sesijas sapratu, ka cēlonis visticamāk ir pusaudžu vecuma "gļuks", kas pieaugušā vecumā tika nobāzts dziļi dziļi kā it kā nenozīmīgs, bet kopumā ir grāvis manu pašvērtējumu. Mēģināšu atšķetināt to "gļuku" un tad jau redzēs. Žēl, ka agrāk nesaņēmos aiziet pie psihiatra, tie depresijas periodi reāli ietekmēja manu profesioālu darbību un attiecības ar līdzcilvēkiem, no kuriem ļoti norobežojos.

0 0 atbildēt

Pārāk labi uzrakstīts teksts, lai būtu no "jaunietes, kura sirgst ar dziļu depresiju", un to nebūtu rakstījusi profesionāla filoloģe. Nav ticamības momenta. Jo pauzes, teksta sabiezinājumi, ritma maiņas, ir savās vietās.

Taču - regardless - depresija ir ļooooti nopietna slimība. Man ļaunākais variants uz to pusi ir bijušas depresīvas, uzmācīgas domas, kas galu galā nav depresija...

0 0 atbildēt

''saužņaudz''    Kalens kā Rainis  rada arī jaunvārdus emotion

0 0 atbildēt

Marihuāna un smaids. Divi dabiskākie antidepresanti.

3 6 atbildēt

depresija ir psiho saslimšana un ir paša cilvēka iedomas auglis. Ja blakām ir normāli cilvēki un draugi, tad ar depresiju nav iespējams saslimt, jo citādi tam depresīvajam ir jābūt vientuļam vilkam, kuram apkārt nav nekā. 

0 6 atbildēt