local-stats-pixel fb-conv-api

Automātiskie ārējie defibrilatori - kādēļ tiem visur ir jābūt pieejamiem?15

150 0

Automātiskais ārējais defibrilators ir medicīniska ierīce, kas glābj dzīvības, ar savu vienkāršo un lietderīgo dizainu ļaujot pielietot elektriskas strāvas sitienu (defibrilāciju) pacientos, kam ir iestājusies pēkšņa kardiāla nāve. Automātiskie defibrilatori (AD) ir izveidoti, lai tos spētu izmantot jebkurš, kam nav medicīniskā izglītība vai zināšanas.

150 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

 Latvijā līdz šādām inovācijām ir tālu. Pie mums publiskās vietās varētu novietot skapīti ar klizmas baloniņu, briljantzaļā pudelīti un koka āmuru ar kuru piebeigt, lai nemokās..

9 0 atbildēt

Mums ir jauka valdība, kura neuztic iedzīvotājiem neko, un medicīniski nemācītie pat no mašīnas aptieciņas var izvilkt tikai līķu pārklāju un kaut kādu leikoplastu - pat  žņauga tur nav. Kaut kad sen vienas meitenes dzīvību izglāba sporta skolotājs, nospiežot artēriju ar celi - viņa ieskrēja durvju stiklos. Tagad viņam piesietu neatļautas medicīniskas manipulācijas un vēl kaut ko seksuālu - jo viņš parāva cietušajai uz augšu svārkus. Latvijā kaut kas mainīsies tad, kad pūcei aste ziedēs, ja nu vēl kaut ko neatļaus un aizliegs

8 1 atbildēt

Varbūt no sākuma noskaidrosim vai cilvēks Latvijā ir vērtība!?

Var jau pieņemt likumu, ka zem 2. attēla minētajās vietās obligāti jāatrodas defibrilātoram, tikai vai kāds par to vispār diskutēs tur augšā un nākamais moments ir defibrilātora izmaksas, vai tik nesanāk, kā ar godmanietes fotoradaru projektu, ja tos pērk valsts  emotion Ja pērk privātie, tad ne katram būs pa kabatai tas verķis, ņemot pat pašu pašu lētāko tā ap 1000 eiro.

Bet atceries - glābjot pirmspensijas un pensijas vecuma ļaudis, lai cik skarbi tas neizklausītos, tiek apzagta valsts, jo nomirstot kādam no iepriekš minētajiem, viņa uzkrāto pensiju var izsaimniekot pasūtot nekam nevajadzīgus pētījumus, pērkot nanoūdeņus no čomiem un kad nauda atmazgāta, saņemt savu daļu, nopirkt glaunu autiņu un uzbliezt villu jūras krastā  emotion  

Naudas ir tik cik viņas ir un vairāk viņas nekļūs, taisni otrādi.

Tad vēl jautājums, pat ja tāds verķis ir kādam nemediķim un viņš defibrilējot nodara kaitējumu cietušajam, jo piemēram noteica nepareizu diagnozi - ar kādām sekām viņam jārēķinās?

P.s. Pats visur nēsā līdzi to verķi? Ja jā, cik reizes jau esi pielietojis?

5 0 atbildēt

Vel neesam lidz tam ,,izaugushi,, diemzel.Toties mums ir fotoradari...

3 0 atbildēt
Skumji, bet atbildīgajām personām ir dziļi vienalga par iedzīvotāju veselību un dzīvību. Galvenais, ka pašiem labi un nauda kabatā.
2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

publiskie   emotion  kāds nariks vai alkaholiķis vai kāds knēvelis izdomās, ka šim ir slikti vai vienkārši paspēlēties un sev uzsitīs ar defi, tad varēs šo uz morgu sūtīt 

1 0 atbildēt

Dabiskā atlase un evolūcija aizies strupceļā.

Nāve ir dvēseles izlaidums.

1 0 atbildēt

 

Vēl marles saiti vajadzētu aizliegt pārdot aptiekās - nevar zināt, ja nu kāds viņu sadomā lietot iekšķīgi un aizrijas.

Sajūta, ka mūsu medicīnas ierēdņi cilvēkus uzskata par idiotiem.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

@Aptauja: Kādēļ, pēc Tavām domām, Latvijā visur nav pieejami publiskie defibrilatori?

Cits variants: Nav politiskās gribas.

0 0 atbildēt