local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Tev ir tiesības iejaukties, ja redzi, ka māte bļauj uz savu bērnu?36

258 0

Varu derēt, ka gandrīz katrs no mums ir atradies situācijā, kad vēlas, lai zeme atvērtos un nebūtu jāredz un jādzird tas, kā kāda māte noskalda savu mazo bērnu.

Arī man šodien nācās atrasties šādā situācijā un es sāku domāt, vai man ir tiesības iejaukties un vērst mātes uzmanību tam, ka viņa atrodas sabiedriskā vietā un savu balss toni vajadzētu pazemināt, jo apkārtējiem nav jādzird tas, ka viņas bērns viņai jau ir, citēju, «ZAJEBAL!».

258 0 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Censtos tikt tālāk prom no trokšņa. 

19 0 atbildēt

Ja godīgi, tad tā ir bļaujošās "mātes" problēma. Visticamāk, ka viņa to saņems atpakaļ gana drīz kā totālu vienaldzību vai par naidu no bērna puses. Ja bērns būs normāli domājošs un patstāvīgs, tad viņš tādu bļaujošu "māti" pasūtīs 50 mājas tālāk, kad būs pieaudzis un dzīvos savu dzīvi. Zinu to no personīgās pieredzes.

10 0 atbildēt

Ja tikai bļauj tad domāju ka jārīkojas pēc situācijas. Ja bērnam sit, tad domāju ka jāiejaucas obligati.

10 1 atbildēt

Viena tāda ģimenīte dzīvoja man kaimiņos. Tēvs puikam bija VIP persona, tāpēc kaimiņu sprēgāšana šos it nemaz neraustīja. Bērnībā bija foršs puika, pusaudža gados - ar problēmām, tagad ir pamatīgi nodzēries destruktīvs tips.

man liekas, ja tur būtu iesaistījusies policija - bāriņtiesa utt, tas tomēr būtu bijis labāk, varbūt pat ja puika būtu šiem atņemts. Šausmīgi žēl džeku. 

Neviens negribēja konfliktēt ar viņa senčiem. Bet vajadzēja. Vajadzēja. 

5 0 atbildēt
No vienas puses viņai aizrādīt par audzināšanu nevar, bet no otras puses, tas ir publiskā vietā, tad aizrādīt var. Protams, aizrādīt varētu arī tad, ja māte/tēvs tam bērnam normāli dod starp acīm, to arī nevajadzētu pieļaut.
5 0 atbildēt

Es noteikti iejauktos un man būtu vienalga ko viņa saka pretī, jo tas nav normāli sabiedriskā vietā tā uzvesties un mēs jau nezinam, kas notika mājās? Ja nu mazais dabūja ar siksnu..... ir bijis, kas es pati sakliedzu uz meitiņu, bet uzreiz samīļoju un izstāstu, kad man bija grūta diena un, kad viņai ir jāklausa un labi jauzvedas, lai es visu paspētu, ļoti piedomāju, lai nesanāktu pacelt balsi uz bērnu, visu var sarunāt un tas ļoti strādā....

3 0 atbildēt

Nu es arī esmu audzināta diezgan skarbi, ome materiāli deva daudz ko, ko uzskatīja par svarīgu, bet es nedrīgstēju pati domāt, un plānot savu dzīvi. Bieži man pārmeta un kliedza ka, viņa visu savu laiku un man atdevusi, lai izaudzinātu, bet tā morālā pazemošana, un arī cilvēkos....ka par spīti viņas centieniem, tāda mau*a vien izaugs...(tikai tapēc ka man draugs bija puisis), mani nekur nelaida,(manis pašas labā), un visus gadus borēja ka esmu pārāk stulba, un neapķērīga lai dzīvotu patstāvīgi. Daudzus gadus laukos strādāju, bet pat paldies nepateica, tikai vairāk uzkrāva, un sirsnību es faktiski nepiedzīvoju. Palika 18 un aizmuku.Vēl tagat zvana un sūdzas ka viņa viena, un es esmu cietsirdīga, bet man ja godīgi uz viņu nošpļauties. Godīgi. Lai sēž viena pati ieslēgta istabā ar sauju konfekšu, bez jebkādas mīlestības. Nēesmu atriebīga, bet reāli negribu viņu redzēt. Viņa visu dzīvi mani turēja aiz atslēgas, kaut cilvēki apkārt, uzskatīja ka viņa ir super cilvēks. Kā bijām sabiedrībā, tā tēloja sirsnīgo un mīļo omi. Saku no pieredzes, tās mātes un omes kas psihi bojā, sabiedrībā uzvedas kā enģeļi.....

4 1 atbildēt

"Vai Tev ir tiesības iejaukties?" 

Protams, ka man ir tiesības, cits jautājums ir, vai man ir pienākums iejaukties? Teorētiski tā sauktā "pilsoniskā apzinība" pat pieprasa, lai es iejauktos un neļautu kaut kādai šļurbai sačakarēt nākošo Latvijas pilsoni un nodokļu maksātāju, radot viņam smagu bērnības traumu un blablabla. Bet nu... Man ir tiesības iejaukties, bet es tās laikam tomēr atļaušos neizmantot.

3 0 atbildēt

latviesi jau protams tā nedara, ja?

3 0 atbildēt
Tas ir koks ar diviem galiem... Reizēm bērni var būt gatavā sodība, kad ieņem galvā, kādu niķi. Un vecāks tad ir bezspēcīgs, tomēr dusmoties nevajadzētu uz bērnu, jo pats vecāks ir vainīgs, ja bērns viņu neciena un neklausa. Uzskatu, ka šādas mammas nesaprot neko no bērnu audzināšanas, bet tas viņām nedod tiesības bērnu lamāt, ne publiski, ne mājas. Tākā es tam sievišķim kartīgi aizrādītu, ja būtu šāda situācija!
3 0 atbildēt
Pazvanītu vienkārši policijai, ja aiziet pa tāli. Tie vārdu krājumi ieies bērnam smadzenēs kā arī tiek mācīts uz vardarbību un traumē nabagam vēl psihi.
4 2 atbildēt
Tas tiešām ir atkarīgs no situācijas. Protams, nav pierasts, ka kāds sāk publiski bļaut uz bērnu, bet ja nenonāk līdz vardarbībai, tad es domāju, ka iejaukties nebūtu vajadzības. Vienmēr ir bijis žēl to bērnu kuriem vecāki tiešām bļauj virsū, rausta vai pat sit publiski. Bet paši tak vien audzina...
2 0 atbildēt

Aptaujā jautātais nav tas pats, kas virsrakstā minētais. Uz aptauju atbildu ar viennozīmūgu "Jā", bet uz virsrakstu ar viennozīmīgu "Nē".

2 0 atbildēt
Ja tev nepatīk nelasi un nekomentē. Pamēğini pats kādu rakstu uztaisīt!
1 0 atbildēt
Vakar biju līdzīgā situācijā, arī nezināju kā rīkoties... Nesaprotu kāpēc viņas tur tos bērnus, ja jau tik ļoti besī...
1 0 atbildēt
Pateiktu, ka zvanu attiecīgām instancēm, kas pārbaudīs viņas atbilstību vecāku lomai.
0 0 atbildēt

Mammas un tēta laulība nebija laimīga, un mamma nepārtreaukti mani lamāja un mēdza arī sist. Bet viņa to darīja lai es kaut ko iemācīt, rezultātā es pratu ,asīt 4 gados 6 pratu reizinān. Un tagad lāgā neko nemācitos mācos uz 8 un 9. Kad vecāki izšķīrās ( precīzi 14 februārī) es paliku dzīvot pie tēva. Mans tēv bērnīā piedzīvojis vardarbību no tēva puses un krāpšanu no manas mātes. Ir ļoti noslēgts cilvēks aiksts kā ledus un ciets kā,tērauds. Rezultātā apsvēru pašnāvību, jo lai gan viņš bija mans tēvs es nejutu nekādas emociju izpausmes no viņa puses.   Tad pārcēlos dzîvot pie vecmāmiņas. Likeākā kļūda manā dzīvē vecmāmiņa kr ļoti labs un jauks cilvēks, bet ir ļoti valdonīga un grib visu kontrolēt. Vārdsakot es nedrīkstu nekur iet viena u.t.t. Turklāt viņa mani labā par katru 7 8 un9 jo saka es varot mācīties tikai uz 10. Ja tam vēl pieliek emocionālo un fizisko vardarbību (liekā svara dēļ) divās no trim manām skolām. Tagadējā skolā viss ir ļoti labi un esmu arī notievējusi mazliet, bet šis viss ir novefis pie tā ka es meloju vecmāmiņai meloju par to cikos man beidzas skola, (viņa man nāk pretī kad eju mājās). Es izglābjos grāmatās. Dzīviju citu fantāzijās, rakstu dzejoļus un domāju ka dzīvei nav jēgas. Zināt kāpēc es neizdaru pašnāvību, jo es mīlis savu pusmāsu tik ļoti, ka gribu viņu izglābt kad mamma noies no sliedēm pavisam. 

0 0 atbildēt

Vienmēr visu izsaka situācija. Nepatīk klausīties, paej tālāk.  emotion 

0 0 atbildēt
Bet muldēšana par sazin ko ir jautra!
0 1 atbildēt

Labi ka man nav bernu, no tiem vienas vienigas problemas.

5 7 atbildēt