local-stats-pixel fb-conv-api

Aborts: kāds viedoklis par to ir spoki.lv lietotājiem?94

404 0

Viedokļi bija daudz un dažādi. Patiesībā necerēju uz šādu atsauksmi, paldies visiem, kas atsaucās. Teikšu pavisam godīgi - gaidīju nosodījumu, bet izrādījās, ka cilvēki ir saprotoši un ir arī tādi, kas abortu atbalsta. Šī tēma ir ļoti intīma, taču cilvēki dalījās ar viedokli. emotion

Protams, mēs visi dalāmies vairākās grupās :

- Atbalstu abortu

- Neatbalstu

- Man ir vienalga

Cilvēki ir dažādi un tik pat dažādi ir to viedokļi. Ceru, ka arī savu viedokli atstāsi komentāra veidā. emotion

(P.S. - Atvainojos tiem, kas iesūtīja viedokli, ka raksts tiek publicēts tik vēlu.)

404 0 94 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 94

0/2000

Stiepjams temats, tāpat kā seksualitāte un politika.

24 1 atbildēt
Raziels aizstāv savu viedokli īsu un konkrēti. Bez apkārtrunāšanas vai piemēru stāstīšanas. Likās pat komiski ka visi pārējie ir izpletušies vairākās rindkopās un tad beigās viens teikums un viss 😂
18 0 atbildēt

Atbalstu, jo sievietei ir tiesības izvēlēties, vai viņa grib vai negrib paturēt bērnu, jo ir situācijas, kas bija šeit minamas, kurās nevar iznēsāt bērnu.

14 0 atbildēt
Piekrītu Counte Mounte Black. Tie, kas šeit saka, ka abortu neveiktu arī tad, ja zinātu, ka bērns ir tiešām smagi slims, ka šis aborts ir pašas mātes bailes no atbildības- tiešām ir labāk, ka visu dzīvi cieš gan bērns, gan pati mamma. Vai bērnam ir jāmokās ar tablešu devām, sāpēm, ratiņkrēsliem, slimnīcām, tikai tāpēc, ka aborts ir slepkavība? Ļauni, bet personīgi es nevēlētos redzēt, kā mamma mokās un raud manas neārstējamās slimības (tfu, tfu, tfu) dēļ, jo vienkārši nespēj paciest morālo smagumu. Drīzāk es pati gribētu nozust no viņas dzīves, jūtot vainas apziņu. Jā, morālie, reliģiskie aizspriedumi, bet, manuprāt, veikt abortu ir lielāka cieņa un mīlestība pret dzīvību un savu bērnu, atbrīvojot viņu no ciešanām un mokām, kas viņu iespējami sagaidītu. Tas pats arī ar izvarošanas upuriem. Bet pārējos gadījumos piekrītu, ka finansiālie un izglītības šķēršļi ir tikai aizbildinājumi, un tādos gadījumos aborts tiešām ir pelnījis nosodījumu. Vajadzēja domāt par to visu pirms taisīt bērnu, galu galā nauda nevar pazust vienā acumirklī. Ok, mazliet aizrāvos. emotion
12 0 atbildēt
Piekrītu Kaķūnam.
11 0 atbildēt
Abortiem ir jābūt. Protams var teikt daudz ko,tomēr diemžēl dzīvē daudzreiz ir labāk lai bērns nepiedzimst vispār, nevis tiek spīdzināts kamēr aug. Tas ir smagi, turklāt kaut i neliela nauda bet tomēr par bērnu kaut ko vecāki saņem un to naudu izmanto lai iedzertu,kamēr bērns tiešām ir kā vergs, kas par katru mazāko kļūdu tiek sists un lamāts. Šāda bērnība var atstāt ļoti lielas sekas uz bērna psihi un tālāko nākotni. Protams tas nav 100% ka tā būs, tomēr pastāv ļoti liela iespēja.
11 2 atbildēt

Bērns, kurš ir ieņemts izvarošanas kārtā nav cilvēks? Tā nebūs slepkavība? emotion 

10 2 atbildēt

Ja aborts ir slepkaviba, tad bj ir kanibalisms, viriesu masturbacija ari teju slepkaviba... mes tik loti uztraucamies par paris neattistitam sunam, kamer puspasaule spragst nost, slimo un dzivo ar visadam kroplibam. Nemaz nerunajot par moralam vertibam, kas ir zemas, lai neteiktu, ko vairak. Varbut labak savest sevi kartiba pirms dzemdet bez pardomam?

9 2 atbildēt

Aborts ir brīva izvēle... Katrs cilvēks pats izvēlas, vai viņš grib savam bērnam sačakarēt dzīvi, cenšoties to uzturēt vai iebāžot bērnu namā... Protams, eksistē tāds baby box... bet nedomāju, ka ir daudz cilvēku, kas šo iespēju neizmanto. Vislabākais veids kā izbēgt no tik smagas izvēles, ir izsargāties. 

7 0 atbildēt

Es uzskatu, ka aborta iespējai ir jābūt. Galu galā sievietei IR jādod iespēja kļūdu labot. Nav forši, ja dzimst negribēti bērni. Es ļoti labi zinu kāda viņiem ir bērnība un dzīve. 

7 0 atbildēt

Vajag vai nevajag? Aizliedzot, aborti tiks veikti nelegāli. Ja vien būtu tik vienkārši, kā izdalīt visiem gumijas un vairs nebūtu abortu, būtu lieliski. Taču nez vai visi tam piekritīs, turklāt lielāka problēma ir tajā, ka cilvēki vienmmēr cenšas kontrolēt svešas dzīves, nevis savējo. Aizliegums šajā ziņā bieži vien tiek uzskatīts par šādu kontroli.

7 0 atbildēt

UN KAS IR LABĀK? Ja tas berns tiks izmests atkritumos? Labak lai notiek aborts neka berns kad piedzimst nevienam nav vajadzīgs, Katru dienu tiek berni izmesti ka atkritumi, citi pat vienkārši norok zēmē vel dzīvu.. Drizak vajadzētu ieviest parbaudi vai sieviete ir gatava bērnam. Pašam ir zinama "jaunā" māmiņa - viņai tas berns riebjas. Abortu viņas vecāki neļāva taisīt. Tagad iedomājies to berna sajūtu - viņš saviem vecākiem NAV VAJADZĪGS! Esmu par abortiem.

7 1 atbildēt

Piekrītu Razielam. emotion 

6 0 atbildēt

Nelabvēlīgās ģimenēs & izvarošanas gadījumos aborts pat būtu nepieciešams, citādi, ja negribas sīko, lai lieto gumiju, vai citus līdzekļus!!! emotion

7 1 atbildēt

Nelasīju visu rakstu, bet pateikšu ko es domāju:

Vīriešiem vispār vajadzētu aizliegt domāt, komentēt vai izlemt par šo tematu. Aborts skar tikai sievietes ķermeni un tā ir tikai un vienīgi viņas izvēle. Mēs jums večiem taču nenorādam, kad un kā palaist brīvē savus "Napoleonus". 

10 5 atbildēt

Žēl, ka man nepaprasiji emotion

5 0 atbildēt

Jautājums absolūti nav viennozīmīgs. Jāvērtē katra situācija individuāli. Kopumā es būtu par abortu aizliegumu, ar izņēmuma situācijām, par kurām lemj kompetenti ļaudis īpaši paredzētā kārtībā. Piemēri izņēmuma situācijām varētu būt izvarošanas upuri, smagas slimības, īpaši trūcīgi apstākļi, pārāk jauns vecums, nelabvēlīgo ļaužu bezatbildības rezultāts utml. Pēdējiem pat būtu jāveic piespiedu sterilizācija.

5 1 atbildēt
Katrs jaunības gados pieļauj kļūdas, ja piemēram 20 gados nu nav gatava bērnam, tad kāpēc jābojā sava un bērna dzīve?
4 0 atbildēt

noteikti atbalstu

4 0 atbildēt

ja abortu vajadzētu aizliegt ar likumu, tad alfa tēviņu piespiedu kārtā piespiest apprecēt sava topošā bērna māti, savādāk zbis sanāk, iebāzu, izvilku, aizgāju, bet sievietei vienai pašai audzināt. Un nevajag par to, ka pati vainīga. No vienas puses nevajadzēja plest kājas, no otras puses, nevajadzēja kāpt virsū. Grozies, kā gribi - 50 uz 50.

Parādīsies pilns ar kaktu dakteriem, kas kašās ārā, un pēc neveiksmīgām manipulācijām pieaugs sieviešu mirstība. welcome back in akmens laimetā.

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »