local-stats-pixel fb-conv-api

8 lietas, ko emocionāli inteliģents cilvēks nedara25

333 3

Emocijas var būt kā viesuļvētra, kas mūs var aizmest no nospraustās takas un novirzīt no izraudzītā mērķa, lai cik stipri mēs arī vēlētos to sasniegt. Tās var traucēt saskatīt iespējas un iegūt iecerēto. Tāpēc, manuprāt, spēja valdīt pār savām emocijām ir ārkārtīgi svarīga, emocionālā inteliģence ir tieši tikpat svarīga kā mentālā inteliģence. Šo īpašibu kopums ir atslēga uz panākumiem. Ir svarīgi saglabāt varu pār savām emocijām, nevis ļaut tām valdīt pār savu dzīvi. Tajā pašā laikā nav jāapspiež vai jābaidās no savām emocijām, ir jāprot uztvert emocijas kā rīku, nevis kā slogu. To, protams, ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt, tāpēc vienkārši piedāvāju jums 8 lietas, ko emocionāli inteliģents cilvēks nekad nedarīs.

333 3 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

1.neviens tevi nevar apvainot, ja tu pats neapvainojies.

Precīzi teikts.Ja tev pasaka ,ka tu esi resns un tu apvainojies tā ir tava vaini.Tu varēji neapvainoties un pats izvēlējies tā reaģēt.Tā ir unikāla spēja,kas dota tikai cilvēkiem. reaģētspējība(responsibility)Eleonora RūzveltaŅeviens jūs nevar sāpināt emocionāli bez jūsu piekrišanas.

2.Tā ir gan ar laimi,gan citur.Ja neesmu pārliecināts,ieturu neitralitāti.

4. emocijas ir tikai reakcija uz realitāti, nevis pati realitāte. Precīzi atkal.Problēma ir tajā caur kādu objektīvu mēs uz realitāti skatāmies.Uz realitāti var skatīties dažādi.Negatīvi skatoties uz realitāti ppati problēma ir skatīšanās negatīvi,jo pozitīvu arī var saskatīt.

5.Precīzi.Shit happens.

6.Jābūt uzmanīgiem un nosvērtiem,ko saprot retais.

8.Par viedokli varu piekrist.Citreiz esam par uzstājīgu,taču varu atzīt kļūdu emotion 

Lai jums labs vakars.

8 0 atbildēt

Dīvainā kārtā viss no rakstā minētais sakrīt ar mani!  emotion 

6 0 atbildēt

Gudrs teksts.Pats rakstīji,vai ņēmi informāciju?

6 0 atbildēt

Jurists.

Esi tā ieciklējies uz tām sāpēm, ka neko citu nedzirdi. Tā kā zirgam acīm klapes priekšā un cauri. 

Ok. No fiziskā un juridiskā viedokļa tev ir acīmredzama taisnība. Tomēr atmetīsim šoreiz fiziskas traumas un parunāsim par morālām sāpēm. Pieņemsim, tevi pamet meitene. Tev sāp. Tev sāp, liekas, tīri fiziski, jo morālās sāpes tādas ir. Ko tu vaino? Meiteni? Kāpēc? Tu nevari novērst to, ka tev sāp, bet tu vari arī apzināties, ka neviens cits nav vainīgs pie tā, ka tev sāp. Arī meitene ne. Meitenei ir tiesības aiziet no tevis, viņai ir tiesības darīt to, ko viņa uzskata par pareizu, un tas, ka tev sāp, ir tikai tava vaina. Emocionāli inteliģents cilvēks to sapratīs, emocionāli neizglītots cilvēks vainos meiteni.

4 0 atbildēt
Kas prātīgs, tas ir savaldīgs; kas savaldīgs, tas ir raksturā stingrs; kas raksturā ir stingrs, tas ir brīvs no afektiem; kas ir brīva no afektiem, tas nepazīst skumjas; kas nepazīst skumjas, tas ir laimīgs un ar prātīgumu vien pietiek laimīgai dzīvei.
2 0 atbildēt
EMOCIONĀLĀ, nevis FIZISKĀ. Tak izmal domu, nevis jau pļurkšķ kaut ko pretī.
2 0 atbildēt

Es varbūt neizpratu tekstu, bet kas ir ''mentālā inteleģence''?

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt
Man bija viena draudzene . Viņa man teica , ka jūtās slikti . Es teicu lai iet paskraida un nomet svaru . Viņa saka " ko tu dari ?? Tu spied pa sāpīgiem punktiem " Es saku , ka ja šo sāpīgo punktu nebūtu , tad garastāvoklis būtu super . Kas šis ir par cilvēku ?
0 0 atbildēt

  emotion  

Es nebūt neteicu, ka esam vainīgi pie tā, kā jūtamies. Es teicu, ka nevajag vainot situāciju pie tā, kā jūtamies. Situācija pati par sevi nav ne laba, ne slikta, tā vienkārši ir. Es saku, ka mēs varam izvēlēties, kā emocionāli reaģēt uz situāciju. Es nesaku, ka mēs varam izvēlēties neciest sāpes. Es saku, ka mēs varam izvēlēties nevienu savās sāpēs nevainot.

Tā vien šķiet, ka tālāk par pirmo punktu tu nemaz neesi lasījis.

0 0 atbildēt

No medicīniskā viedokļa, sāpes ir organisma indikators, kas norāda uz izmaiņām orgānā. Tās būtībā ir aizsardzības reflekss, kas signalizē par briesmām un par audu bojājumu. Tās nav emocijas. Tu liecies intelektuāli ļoti izglītots, toties emocionāli tev, tā vien šķiet, būtu jāsāk ar bērnudārza līmeni.

Sāksim ar vienkāršu piemēru. Kad tu nejauši apdedzinies, tu jūti sāpes, vai ne? Bet kādas emocijas tu izjūti šajā sakarā? Vai tu dusmojies uz liesmu kā mazs bērns un nopūt to? Vai tomēr apzinies, ka situācija nav ne laba, ne slikta, tā vienkārši ir un dusmoties uz kādu nav jēgas? Par to es runāju.

0 0 atbildēt

Sāpes nav emocija, tas ir fizisks reflekss. Un es jūtu, ka Tu uz mani dusmojies, tikai man nav skaidrs, par ko. Vai nav tā, ka tu savās emocijās vaino mani? emotion 

0 0 atbildēt

Atšķirībā no vidusmēra homo sapiens emocionāli inteliģents cilvēks saprot to. Un es nerunāju par to, ko viens otram nodara cilvēki un kāda ir viņu atbildība, es runāju par dažādām uztverēm. Tibetas mūks uztvers pāridarījumu savādāk, nekā japāņu samurajs. Viss atkarīgs no uztveres un audzināšanas.

0 0 atbildēt

Un tagad tu runā par juridikciju un par fiziskām sajūtām, nevis emocijām. Arī dažs piekauts vai izvarots cilvēks ir spējīgs piedot, bet dažs labs nav spējīgs. Es tevi saprotu, tu runā par to, ka ne vienmēr pat emocionāli augsti inteliģents cilvēks ir spējīgs valdīt pār savām emocijām, ja rodas specifiska situācija. Sāpes ir sāpes, ciešanas ir ciešanas. Tomēr vai neesi dzirdējis cilvēkus sakām - es viņu nevainoju, es viņam piedodu, viņš nezināja, ko dara.

0 0 atbildēt

Tu runā par vidusmēra homo sapiens, kuru parasti arī pēta zinātnieki un no kura spriedumiem parasti sastāv vidusmēra statistika. Vidusmēra cilvēkam ir raksturīga nespēja kontrolēt ne apstākļus sev apkārt, ne situācijas, ne savas emocijas vai pat rīcību. 

0 0 atbildēt

Nē. Tu vari izvēlēties, kādas tieši emocijas tu izjutīsi - dusmas, naidu, bailes, tieksmi nogalināt vai tieksmi bēgt un slēpties. Emociju izvēle ir tikai un vienīgi tavā ziņā. Tu vari pat izvēlēties palikt mierīgs un izjust uzjautrinājumu par sitēju, jo viņš ir tas, kas zaudējis pašsavaldīšanos dotajā situācijā, izsaukt policiju, parādīt viņiem zilumu un sagādāt sitējam krietnas nepatikšanas, visu laiku iekšēji pie sevis rēcot. 

0 0 atbildēt