local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tu par 350 eiro nāktu staipīt slimniekus?80

295 2

Vakar soctīklos strauju lasījumu gava kāda rīdzinieka ieraksts par to, kas kārtējo reizi liek aizdomāties - cik tālu ir nonākusi mūsu valsts, medicīniskā aprūpe un cīņa par cilvēcisku izdzīvošanu. Kāds puisis, James Kristaps, padalījies ar pārējiem ar savu šā vakara piedzīvoto - kā palīdzēts ātrās palīdzības brigādei, kuras ekipāžā ir divas sievietes un tikai viens vīrietis, bet slimnieks - jānones no 5. stāva.

Ieraudzīju šo rakstu ziņu portālā TVNET un nevarēju nepadalīties!

295 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000

Vienmēr esmu ļoti cienījis 3 profesijas, kas, manuprāt, ir visai grūtas: ugunsdzēsēji, ātrie un karavīri. Kā redziet, policija nav šajā sarakstā.

Šie 3 minētie dienesti nav nekāda kafijas dzeršana - tiklīdz ir komanda, ir jābūt gatavībā un jāstrādā, kamēr darbs ir izdarīts  - nav stundu ierobežojuma konkrētam uzdevumam. Vai vēl variet nosaukt šādas profesijas?

Par NMS darbu esmu informēts visai labi, jo radiniece tajā strādā. Joki nav nekādi - ikdienā sastopas ar smagiem gadījumiem, tajā skaitā ar bīstamiem un agresīviem indivīdiem, ļoti daudz kreiziķu. Garās stundas un slimnieku staipīšana šajā darbā nebūt nav tas smagākais. Provincēs vēl tā, bet ko tik nenākas redzēt Rīgas ātrajiem un uzņemšanas nodaļās - daudziem kas tāds nemaz prātā neienāktu. Students uzņemšanas nodaļā Gaiļezerā iegūst lielāku pieredzi nekā ārsts mazpilsētas slimnīcā.

41 0 atbildēt

Ne velti tik daudz brauc prom. Visi grib normāli dzīvot, nevis te tupēt un katru mēnesi skaitīt pēdējos euro, lai nomaksātu visu. Bedre ne valsts. emotion  

37 1 atbildēt

Labi ir tas, ka cilvēki, kuri smagi strādā dabū 350 eiro, bet degunu urbinošie deputāti vienkārši sēž mēnesi, neko nedara un nopelna tūkstošus. Man liekas, ka labums no tiem politiķiem nekāds.

34 0 atbildēt

Cepuri nost mediķu priekšā.

28 0 atbildēt

350 eiro nav alga,ne valsts sektorā strādājošajiem ne privātāja,cilvēki kas strādā par tādu naudu,vainu mīl savu darbu,vai ir bezizejā,jo nu 350 manuprāt jau ir smieklīga alga,par jebkādu darbu.

24 0 atbildēt

Runa nav tikai par mediķiem, saraksts ir garš, citi strādā 6 dienas nedēļā no plkst. 8 - 17 par 250€ uz rokas, tā nav dzīvošana bet centieni izdzīvot.

22 0 atbildēt

Toties mums ir Dienvidu tilts par 700 miljoniem

20 0 atbildēt

Kas notiek mūsu valstī emotion 

19 0 atbildēt

Beidzot arī ārstiem jāsaceļās un jāpieprasa lielākas algas. Cik var klausīties tos skolotājus - čīkstuļus.

17 0 atbildēt

Esmu saskāries ar līdzīgu situāciju, kad neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki palūdza piedalīties slimnieces nogādāšanā uz auto.  emotion  

11 0 atbildēt
Visu cieņu es būtu priecīgs ja man uz rokas sanāktu 350 bet kaut kā reti gadās
11 1 atbildēt

Mums dīvaina valsts- zinu cilvēku, kam ir 9 klašu izglītība, slauka un tīra ielas ar to mazo traktoriņu emotion- piedodiet, nezinu kā sauc, saņem uz rokas 700 euro. Strādāju pati NMPD- par 240h, uz rokas ir 500 eiro emotion Vienā maiņā- strādāju pa 17h parasti, vidēji ir 15 izsaukumi. Tas nozīmē, ka no mašīnas praktiski neizkāp- tiesības ir uz 20 min pārtraukumu,lai paēstu. Gandarījums protams ir par padarīto emotion Līdz netrāpās kāds trakais, vai narkomāns, kurš mēģina tevi inficēt ar saviem labumiem emotion Un bezpajumtnieki.. Katrā ziņā- reģionā izsaukumi diennaktī ir max 6, bet alga gandrīz vienāda.. Nav brīnums, ka Rīgā NMPD trūkst darbinieku.. emotion

10 0 atbildēt

Daudz dzirdu ka tie kas brauc projām mīkstie vajag cinities lai kaut ko sasniegtu! Ir tādi protams, bet ir tādi kuriem apnīk čakarēties cik var cinities pret likumiem kuri ir izrauti no dirsas! Protams cilvēks brauks tur kur tas vieglāk izdarāms, un kāds tev vel pastieps roku! Takā tiešām riebjas klausīties šitos interneta patriotu dirsējus! Protams kuram tēvs, māte advokāts, deputāts vai vel kas, būs vieglāk par to kalnu uzrāpties! Tie kuri to izdarijuši pašu spēkiem vnk applausi! Bet cilvēkam nav bezlimita nervu šūnas! 

8 0 atbildēt

Es šādu summu saņemu nedēļā un pat vairāk. Kad strādāju Latvijā, pelnīju 600-650 mēnesī. Kāda velna pēc, mediķi, pelna uz pusi mazāk? Es ļoti gribu atpakaļ uz LV, bet mani baida tas- vai es tur izdzīvošu?

5 0 atbildēt

pretīgi paliek  emotion 

4 0 atbildēt

TVNET skribenti atkal taisa "notikumu" no nekā. Visi šitie mobilie, stulbie reportieri utt, jau piegriezušies.

Paskatamies uz notikumu adekvāti:

Dispečers pieņemot izsaukumu, ne vienmēr ir informēts vai pacients ir guļošs, jānes utt., kur nu vēl lai izsaucējs pateiktu ka jānes būs no 5. stāva.

Uz izsaukumu tiek nosūtīta tuvākā brigāde pacientam, un tas ir normāli, ka brigāde sastāv no divām mediķēm un viena šofera.

Nonest/uznest cilvēku no 5. stāva tiešām trijatā, kur 2 sievietes ir gandrīz neiespējami. Pats savulaik ar mīkstajām ātro nestuvēm nesu savu draugu, svarā ap 100 kg. uz 2 vai 3 stāvu. 4 vīriešiem tas bija diezgan problemātiski, kāpnes šauras, nesam cilvēku nevis kartupeļu maisu, nesām atpūšoties, jo tas tik tiešām ir fiziski smagi. Ko jūs gribat no nabaga brigādes?! Jā NMP bieži sauc VUGD palīgā, bet tas ir laiks, kurš ne vienmēr nāk par labu pacientam.

Tāpēc mani arī tracina, visi šitie daiļdirsēji internetā, kuri paši neko no tā nav redzējuši, kur nu vēl sajēdz. Bet toties visi ir varoņi nodrukājot nesakarīgu tekstu dzeltenajā presē un gudri komentējot. Vismaz paldies džekam, ka nepasūtija to NMP brigādi dillēs, bet vai tāpēc vajadzēja celt paniku dzeltenajos portālos nu nezinu. 

Un vispār priecājaties, ka NMP strādā tādi fanāti, kas zin, kam un kad viņu palīdzību vajadzēs....

4 0 atbildēt
Pirms gadiem 5ciem arī Valmieras neatliekamās palīdzības sastāvā bija divas pusmūža vecuma tantes, kas uz izsaukumu ieradās ļoti neapmierinātas, un viena savā krievu akcentā nebeidza izteikt apvainojošas replikas. Toreiz par pacienta dabūšanu līdz automašīnai (ziemā, naktī caur sniegu) bija jādomā pacientam un apkārtējiem, viņas pat savu palìdzību nepiedāvāja. Sieviete ar krievisko akcentu visu laiku bļāva, ka ātrāk kustēties vajag, neesot viņiem visu nakti te jāgaida. Toreiz pat gados jaunais šoferis palika mašīnā, jo izskatijās, ka baidijās no tām divām raganām.
4 0 atbildēt

Vai tad mēdz būt arī savādākas brigādes ar 2 vīriešiem? Nav nācies redzēt pagaidām. Pats esmu 2x palīdzējis nest slimniekus, viņi jau rēķinās ka parasti ir kāds radinieks vai kaimiņš kas var palīdzēt.

3 0 atbildēt

Visi tagad šito lasa un besās, ka ir tā kā ir. Mana mamma strādāja Ātrajos 70tajos, pag. gadsimtā - bija tieši tāpat! Pat vēl sliktāk, jo parasti mamma bija 20 gadīgs skuķis viena pati (šobrīd parasti ir divi feldšeri) un šoferis, kuram, ja ir slikts garastāvoklis, bija pofig kā tas meitēns dabūs kādu līdz auto. Arī nācās saukt palīgā garāmgājējus, kaimiņus utt. Tā, ka nekas diži nav mainījies. Pirms gadiem 7ņiem saucu ātros vīram - bij muguru savilcis, nostāvēt nevarēja - atbrauca 2vas meitenes un grasījās nest manu 2metrīgo vīru no 5tā stāva.  Skaidrs, ka tas bija nereāli, pat ja es palīdzētu. Čalis nokāpa pats, bet zobus sakodis no sāpēm. Ja viņa vietā būtu vecs slims onka, nu, sorry....nomirtu turpat laikam.

3 0 atbildēt

Tajā pašā laikā milzīgas naudas summas tiek figviņzinkur izvazātas. Būtu vajadzīga normāla veslības apdrošināšanas sistēma, kad apdrošināšanas sabiedrības vienkārši nemaksātu par figviņzinko. Tagad vienkārši skaties un domā, kuru rijīgo žurku varzu uzbaro kārtējais ministrs, un viss paliek tikai štruntīgāk, ja nebūtu lieko izdevumu, varētu būt pavisam citas algas.

Man ir veselības apdrošināšana darba vietā, un es dzīvoju mierīgi, bet zinu, kā iet citiem. Lai Dievs dod, ka tev būtu atlikts vismaz kiloeiriks, ja kas gadās- nav mums jau tagad nekādas vai gandrīz nekādas bezmaksas medicīnas. Ja kaut ko gribi no valsts, tad dabū visbiežāk no sērijas- še tev, fašist, granāta.

2 0 atbildēt