local-stats-pixel fb-conv-api

Kā PSRS laikos klāja asfaltu?26

1114 0

Ir vasara, ceļu remondarbi plaukst kā rudens sēnes pēc lietus, radot sastrēgumus, nokavētas tikšanās un stresu. Bet tas viss ir sīkums, jo pēc šiem remontdarbiem tak pāris gadus mums būs gluds un patīkams ceļš. Un ja vel Jums tuvumā esošais ceļš stāv ar PSRS laikā uzklāto asfaltu, tad šādi remontdarbi ir pat gaidīti, jo bedres, grambas un ielāpi jau visiem ir apnikuši. Tāpēc domājot par PSRS laikā uzklāto asfaltu, paskatīsimies kā tajos laikos to klāja uz ceļiem!

1114 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000
Loģiski ir pagajuši vairāk nekā divdesmit gadu. A te jaunie asvalti ne divus gadus netur un drūp. Bet drūp nejau tapēc ka nemācētu klāt, bet gan tapēc ka nauda kabatā ir jabāž.
48 1 atbildēt

Viens no brakjdariem ir ,,Binders,, ,nav vel pat isti pabeigts darbs ,kad jau jasak remonti...  Otrs iemesls klajuma isajam muzam ir parslodzes ,jeb autokravu palielinatais svars.To megjina kontrolet ,soda par parkraushanu,bet vienalga nevar izskaust.Zinu gadijumus ,kad pa priekshu brauca vieglais,izlukodams celju,kam sekoja balkju vedeja fura ar pamatigu parkravumu. Padomju laika asfalts it ka iztureja ilgak ,bet tolaik nebija tik lielu un smagu transporta vienibu ,visi parvadajumi notika galvenokart pa dzelzcelju.

28 0 atbildēt
Tā laika asvalts bija grumbułaināks, bet daudz izsturīgāks par mūsējo "moderno" divas ziemas un vis plaisās un bedrēs.
26 0 atbildēt

Atceros, ka uz ceļiem, kas bija tālu no asfaltrūpnīcām, asfaltu taisīja uz vietas. Saveda granti, uztaisīja pāris kilometru garus valnīšus, ar greideriem izklāja pusceļa platumā. Tad brauca bituma mašīna, kas uz grants paklāja lēja piķi. Tad gandrīz diennakti greideri to sabitumentēto massu bīdīja valnīšos no vienas ceļa puses uz otru. Kad masa bija gatava, izklāja uz ceļa visā platumā un ceļa ruļļiem bija darbs vēl dažām dienām. Puikām bija interesanti. Tikai netīrās kājas bija jāmazgā kāda nedēļa.  emotion 

16 0 atbildēt

Skatos uz šīm bildēm un domāju kad reiz mūsu ceļus savedīs kārtībā.. emotion

15 0 atbildēt

Maziņš būdams spēlējos ar karstajā saulē izkusušo piķi, tagad tas smārds noteiksti uzdzitu patīkamu nostaļģiju emotion 

14 0 atbildēt

Labi atceros, mums puikiem vienmēr tad bija lielie prieki. Īpaši pa ceļa ruļļiem padauzīties, kas bija atstāti pēc darba dienas pie vietējas bodes laukumiņā emotion

10 0 atbildēt

Pats nestasti.Kadas mashinas bija tad ?Maz -KAMAZ,SKODA,LIAZ... ka dzejolis sanak gandriz,slodze uz asi pavisam cita ,ka tagad.Tagad kravas uz un no Eiropas tiek vestas ar mersedesiem ,volvo,maniem,dafiem,reno iveco utt.Vairs neved pa dzelzcelju ar parkraushanu,tapec ari celju segums netur.Vieglo autinju ari tagad desmitreiz vairak,un ne visur pilsetas ir nodalita vieglo un kravas auto plusma.

9 0 atbildēt

Šo labi atminos no bērnības - nekādu asfalta mašīnu nebija, no gruzavika vnk bēra laukā pamazām un cilvēki (pamatā tantes) ar platiem grābekļiem līdzināja. Tad dažādu veidu ceļaruļļi pierullēja. Bija masīvais ceļa rullis ar trim milzīgiem ruļļiem, tad vidējais un pavisam mazais. Un jā - šādi asfalti vēl turās šodien, kāpēc?

5 0 atbildēt

Kad mums pienāks tie laiki, kad ceļi būs līdzeni un gludi...

Un vai maz kad pienāks vispār...

5 0 atbildēt

Paskaties kā rietumops 50-tajos un 60-tajos klāja asflatu. Tāpat kā PSRS!

4 0 atbildēt

Un nedod dievs,ja pēc gada jeb diviem kl'jums sāktu bojāties,neapskaužu to kantori,jo tas tajos laikos bija ļoooti bīstami.

4 0 atbildēt

un tad..??šodien ir tāda tehnika ,kādas nebija toreiz,toties šodienas asfalts Latvijā nav ne par matu labāks kā bija toreiz.Pat šodienā celtas mājas nekotēja skā celtā spadomju un pat agrākos  laikos..kad latvija piederēja zviedriem,latviešiem-aborigēniem bija aizliegts parādīties Rīgā.To likumua tcēla tad ,kad latviju nopirka krievu cars..

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Labs. emotion

1 0 atbildēt

emotion diezin vai ceļa ruļļa pārvietošanos var dēvēt par-dzīšanos pakaļ!

uzrāviens no 0-20km/h tam ir-nekad!nerunājot par lielākiem ātrumiem.

1 0 atbildēt
braucot pa jūrmalas celjiem, tāda sajūta, ka psrs laikos shīs metodes vietā vnk stradnieks izskreja cauri pilsētai un izkaisija ar rokām kā sanāca
0 0 atbildēt

Kārtējais anonīmais gudrinieks uzradies emotion

0 0 atbildēt