local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ūdens ražotāji māna cilvēkus!54

Kurš nu būtu domājis, ka ūdens ražotāji izmanto daudz dažādus trikus, lai cilvēki pirktu viņu ūdeni? Kādus? Šajā rakstā interesanti lietas, kuras zināji, bet iespējams nespēji savienot kopā ar ūdens ražotājiem un nezināji, ka šos trikus viņi izdomā, lai jūs pirktu ūdeni.

593 9 54 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 54

0/2000

1. Ūdens nevar būt neveselīgs. Fiziski tak nemaz nav iespējams izdzert vairāk kā tu vari (ja vien tevi nespīdzina emotion )

2. Ūdens ir ūdens un saldinātie dzērieni, un augļi noteikti nepalīdzēs uzlabot veselību, ja skaidri zināms, ka organismā ir ūdens deficīts.

3. Patiesībā ūdens palīdz notievēt un izvadīt ārā lieko, tikai tādā gadījumā ir jāseko līdzi visai ēdienkartei nevis nonstopā jānodzirdās kā zivij.

4. Nezinu kā citiem, bet man garšo krāna ūdens ar visiem bacilīšiem un mikrobiem emotion

5. 2l ūdens ir jādzer tievajiem, 3l un vairāk apaļīgajiem. Pateikt, ka visiem jādzer vienāds daudzums ir pilnīgs stulbums. To aprēķina, savu svaru izdalot ar 30. Ja sver 70kg, tad būs jādzer 2l+. Kāpēc 30? Tāpēc, ka katram ķermeņa kilogramam dienā nepieciešami 30ml ūdens, lai spētu pareizi funkcionēt. 

Man vienkārši garšo ūdens   emotion  

36 0 atbildēt

Tāpēc es dzeru alu

21 0 atbildēt

"Es dzeru krāna ūdeni"  emotion 

20 1 atbildēt

Tā kā piederu pie cilvēciņiem, kuriem liekais svars veidojas šausmīgi viegli- pietiek tikai drusku sašķobīt uztura režīmu- varu pateikt, ka tie 2-3l ūdens svēta lieta. To sevišķi jūtu ceļojot- kad nākas ierobežot dzeršanu, jo ne visur ir pieejamas labierīcības. Praktiski, pariņķojot pa Eiropu kādu mēnesi- vismaz +3 kg, kurus nemaz nav tik viegli nomest.

11 0 atbildēt

Ja ūdeni atšķaida ar spirtu tad dzert var visu dienu!

11 0 atbildēt

Atkal tie tievēšanas raksti...

11 0 atbildēt

Forši aptaujā - ''svētītais ūdens''

Nu jā, ej ta pieņemies, a skaitās tik pat labs cik avota ūdens.

10 0 atbildēt

Šis ir ļoti interesants un svarīgs temats patiesībā, pat vairāk nekā daudz (autoru ieskaitot) nojauš. Ūdeni dzeram ikdienā, bez tā nevaram dzīvot. Tādēļ ir svarīgi, kāda ir ūdens kvalitāte,ko ikdienā lietojam.

Ikdienā uzņemamais ūens daudzums katram cilvēkam ir individuāls, atkarīgs no dzimuma,auguma un svara. Dēļ dzimuma tādēļ,ka vīriešiem (normālos gadījumos) ir lielāka muskuļu masa nekā sievietēm, līdz ar to lielāks ūdens daudzums organismā. Ar to gribu teikt,ka neviens nevar pateikt konkrētu daudzumu ūdens, cik visiem ir dienā jāizdzer,tas ir jāskatās katram pašam pēc saviem paremetriem, ieradumiem un pašsajūtas. Jāatceras arī to,ka daudzi ikdienā uzņemtie dzērieni (limonādes,kafija,tēja uc) veicina ūdens zudumu organismā un to ir jāņem vērā, ja seko līdzi uzņemtā ūdens daudzumam. Tas pats attiecas uz fiziskajām aktivitātēm un uzturu. Nav tik vienkārši kā sākumā var likties.

Ūdens sastāvs. H20 - formula vienkārša, kas tur vēl var būt? Ūdens sastāvā dabā ir arī daudz un dažādu minerālu, metālu, aļģu un arī baktēriju. Par pēdējām uzreiz jāsaka, ka ne visas ir kaitīgas veselībai, bet ir konkrēti 5, kuras ir patogēni un noteikti nenāk par labu veselībai, tādēļ arī ir stingrs PVD regulējums par dzeramā ūdens mikrobioloģisko sastāvu - kādu baktēriju klātbūtne nav pieļaujama.

Kopējā ūens mineralizācija. Virspusējs sabiedrības uzskats bieži vien ir tāds, ka jo tīrāks ūdens, jo labāk. Bet arī tas nav gluži tiesa. Ideāli tīrs H2O , kā piemēram, destilēts ūdens vai arī caur reversās osmozes filtriem izfiltrēts ūens (šāds skaitās de-mineralizēts) cilvēka organismam ir kaitīgs un neveselīgs. Šāds ūdens no organisma piesaista un skalo ārā minerālvielas, kuras ir nepieciešamas normālu organismu funkciju nodrošināšanai. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pētījumā  par demineralizēta ūdens riskiem veselībai, ir konstatēts, ka optimāls mineralizācijas līmenis ir no 250 mg/l - 500mg/l . Katram individuāli. Šis nav reklāmas komentārs, tādēļ neminēšu konkrētus ražotājus,bet kopējā mineralizācija ir tas,ka ir vērts pievērst pastiprinātu uzmanību uz pudeles etiķetes vai jautāt savam piegādātājam.

Krāna ūdens. Rīgā tas tiek ņemts no Baltezera vai no Daugavas - atkarīgs no tā, kurā krastā dzīvo. Ūdens iziet cauri attīrīšanas sistēmai, filtrēts un dezinficēts ar hloru. Ir jāņem vērā to,ka cauruļvadu sistēma ir veca un pilna ar nosēdumiem, tādēļ līdz patērētājam ūdens nonāk ne tik tīrs, kā izejot no attīrīšanas stacijas. Turklāt mineralizācijas pakāpe ir nezināma. 

Šarlatāni. Scenārijs šāds - pie jums uz mājām atnāk tantes ar filtriem emotion Viņas nodemonstrē vienā glāzē jūsu krāna ūdeni un otrā glāzē jūsu krāna (ūdens) ūdeni. Un tad sākas magic - viņas ņem talkā 5. klases ķīmiju un veic elektrolīdzi abās glāzēs! Krāna ūdens uzreiz paliek pelēki zaļš, savukārt filtrētais gandrīz tik pat dzidrs kā bija. Visi šokā. Pārdevējas rāda uz jūsu tumšo glāzi un sakak - un jūs šito vēlaties dzert?! Daļa cilvēku uzreiz noraustās un meklē liekus 600 eur filtra iegādei. Kur ir krāpšana? Ūdens iekrāsojas tādeļ,ka elektrolīzes rezultātā ūdenī esošās minerālvienas maina savu struktūru un arī krāsu, savukārt filtrētajā ūdenī tādu tik pat kā nav. No tā izriet,ka šādu ūdeni (dzidro un filtrēto) patiesībā nemaz nedrīkst lietot! PIemēram. Daudzās valstīs  reversās osmozes filtri ir aizliegti,ja tiem nav pievienots ūdens "mineralizators" - minerālu kapsulas.

Ideāli tīru ūdeni ar optimālu mineralizācijas pakāpi var nodrošināt tikai augsti tehnoloģisks ražošanas (patiesībā iegūšanas un iepildes) process, kādu nespēj nodrošināt neviens no mazajiem uzņēmējiem - tie pilda no dārza šļūtenes pudelēs. Ir viens popolārs LV ūdens piegādātājs,kura pudeles paliek zaļas (aļģes), tādēļ viņi komplektā mēdz dot kartona kastes ar kurām pudeles aizsegt emotion Bet ir arī kvalitatīvi ūdens piegādātāji, atliek vien interesēties un atrast emotion

11 1 atbildēt

Šis raksts mazliet atsit dažādos tv raidījumus gan Latvijā (mazāk) gan Krievijā, ASV u.c. valstīs, kur meklē "sazvērestības", cik ļoti mūs krāpj un māna, cik ļoti tas, ko stāsta sabiedrībai ir slikti. Lūdzu citātu no kāda ārsta, kurš saka, ka dzert daudz tīru ūdeni ir kaitīgi. Ne visiem būs labi dzert daudz ūdeņus ar minerālsāļiem (mangaļus, vytautas, darida, borjomi utt) jo reakcija uz tiem var būt dažāda, bet kā ir ar tīru ūdeni?

 Tas par to filtrāciju (ka kranos ūdens mēdz būt tikpat tīrs un nevajag pudeles) maķenīt atsit laikus, kad modē bija krāpšana staigāt pa mājām, skolām, uzņēmumiem un ar pāris vienkāršiem ķīmijas trikiem likt domāt, ka krānos pieejamais ūdens ir nenormāli piesārņots un iesmērēt "izcilas" filtrācijas iekārtas.

Savukārt, par ūdens daudzumu ir vislielākās muļķības. Neviens nekur nesaka: " Visiem obligāti jādzer 3 l ūdens." Dienā izdzeramais ūdens daudzums ir atkarīgs no cilvēka svara un aktivitātēm, kā arī gaisa temperatūŗas, jo atkarībā no aktivitātēm, ķermeņa temperatūŗas,svīšanas un citiem procesiem mainās patērējamais ūdens daudzums un nevajag iedomāties, ka 50 kg sveroša dāma, kura visu dienu pavada pie datora dzers tikpat, cik 100 kg sverošs mežstrādnieks...

9 0 atbildēt

Es pārsvarā dzeru no krāna (avota) ūdens, bet ja vajag doties pārgājienā, izbraucienā ar riteņiem vai vienkārši garākā pastaigā, tad gan pērku pudelēs. Bet TIKAI tad dzeru no pudelēm, jo zinu, ka ikdienā tā ir velta naudas šķērdēšana...

Un arī dzeru tik, cik prasa organisms.

Par pārējo piekrītu. Stulbi mīti, lai ķertu muļķus...

8 0 atbildēt

Es parasti ūdeni dzeru no pudelēm, bet tās ņemu tikai no vidējiem vai augstajiem plauktiem. Ja esmu laukos, tad no akas. Ja braucu ekskursijā - nesmādēju arī iepļaut kādu krūzi ar svēto vai avota ūdeni.

Krāna ūdeni dzeru tikai tad, ja ļoti slāpst un nekā cita "pa rokai" nav, nāvējoši tas točna nav, bet aizrauties nav ieteicams. 

Turklāt krāna ūdeni minerāļūdeņu vai "dzeramo ūdeņu" pudelēs parasti lej tikai lētā gala ražotāji, visbiežāk gan filtrētu, bet arī tas arī jāņem vērā.

8 0 atbildēt

Kas ir slikts ūdenī? Kādā sakarā to daudz dzert ir neveselīgi un bezjēdzīgi? Varbūt tad vispār nedzert to? emotion   Neticu tev, Lord..

Nākamis raksts: kā gaiss māna cilvēkus emotion  

9 2 atbildēt

Lūdzu paskaidro, kā tiek "ražots" ūdens un kas ir ūdens ''ražotāji'' ?

6 0 atbildēt

Tā ir Iluminātu sazvērestība, lai lēmām nogalinātu visus cilvēkus uz pasaules!!!

6 0 atbildēt

Raksts jau ir labs bet tev ir daudz kļūdu. emotion  emotion 

6 1 atbildēt

Man pie mājas ir avots un piegādāju to tam, kurš vēlas. Secinājumi vairāku gadu garumā - manu ūdeni izvēlas, jo tas ir garšīgāks un viss. Jādzer tad, kad gribas dzert! Arī šampanietis!

5 0 atbildēt

Karoče, story of ma life.

Savā laikā biju pamanījis, ka jutos diezgan saburzīts un noguris dienas garumā, kautgan biju normalizējis savu dienas režīmu un gulēju pietiekamu stundu skaitu. Tad ar laiku pamanīju, ka uzturā gandrīz nebiju lietojis tīru ūdeni, bet gan kaffiju, tēju, pārējos atspirdzinošos dzērienus un sulas (kautgan visiem ir zināms, ka tā ir sacukurota susla nevis augļu sula). Ar laiku sāku pamazam to visu aizvietot ar prastu ūdeni un rezultātā jūtos krietni labāk.

Ja nu kāds ir saskāries ar līdzīgu problēmu - give it a try, nesolu ka būs rezultāts acumirklī un vai tāds vispār būs, jo tas ir individuāli 'n shit.

5 0 atbildēt

Ūdeni ir iespējams "ražot"?

3 0 atbildēt
Viss ir vienkaarshaak ka liekas. Uudens jaadzer tik daudz lai uuriins arii ir uudens krasa nevis dzeltens. Dzeltenigs uriins nozime ka kjermenim truukst uudens.
2 0 atbildēt
No pudeles tikai ALU dzer .
2 0 atbildēt