local-stats-pixel fb-conv-api

Alusvads - no sapņa par realitāti31

345 0

Kas daudziem varētu šķist kā sapnis, Brigē, Beļģijā, ir kļuvis par realitāti. Šai pilsētai tagad ir savs alusvads. Jā, jā, tas ir pareizi pateikts. Beļģijas pilsētā ir 3,2 km garš alusvads. Tas atrodas zem pilsētas ielām un pa to plūst vistīrākais alus. Xavier Vanneste, alus darītas De Halve Maan direktors un mantinieks, izteicās, ka visiem šķita, kas ir joks, sapnis, kaut kas tāds, kas vispār nav iespējams. Taču tā jau ir realitāte. Cauruļvads ir uzbūvēts un pa to no septembra sāks plūst alus, pietiekami daudz, lai stundas laikā uzpildītu 12 000 pudeļu. Vanneste ideja par alusvadu radās viņam ieraugot strādniekus pie savas mājas. Strādnieki guldīja zemē komunikāciju kabeli un pēc sarunas ar viņiem Vannaste saprata, ka tas ir iespējams, realizējams.

345 0 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000
Latvijā šitas neietu cauri, ik pa pieciem metriem kāds būtu piesūcies. 😆
21 0 atbildēt

Man virtuvē vajadzēs vēl vienu krānu  emotion 

12 0 atbildēt

Pirmais alus vads tika ierīkots Dānijā un veda uz Nobeļa laureāta Nilsa Bora māju- Bors atteicās no visiem labumiem, ko viņam piedāvāja uz viņu lepnie dāņi, bet tāds muļķis, lai atteiktos no alus, gan viņš nebija!

5 0 atbildēt

Lai cik divaini tas neliktos, bet alusvads nav gluzhi jaunums... Tagad atruma nepateikshu,kura Vacijas pilseta tas notika ,bet praktiski jau ir bijis bridis ,kad atgriezhot auksta udens kranu no turienes teceja tirs alus.Nav zinju ,cik daudz alus paspeja nosmelt aplaimotie rajona iedzivotaji,kamer alus fabrika apjedza ,ka radusies ,,tiesha saikne ,,ar pateretaju... Izradijas ,ka vieteja alus daritava medz skalot ,,trubas ,,ar udensvada tikla udeni ,bet taja reize kaut kada iemesla delj (varbut nolaidibas)netika atvienots udensvads un kadu laiku alus pluda pa blakusesoshas ielas caurulem.Tads mazs ,jauks parsteigums.Laikam todien visas ,,laimigo,, iedzivotaju vannas,boileri un majas esoshie trauki bija pilditi ar alu... 

3 0 atbildēt

Viena pudele dienā? Kaut kāda ņirgāšanās!   emotion

Ož pēc uzmetiena emotion  

3 0 atbildēt

Beļģu alus, damn, skan labi!  emotion  emotion 

2 0 atbildēt

palasi sastāvdaļas,lielākajā daļā klāt ir koncentrāti un pulveri........nesaku,ka visi,bet liela daļa gan un garšas ziņā nekas nelīdzinās Valmiermuiža vai Brengulim...

1 0 atbildēt

Mhmm... 7500 izdalot ar dienu skaitu gadā, sanāk nedaudz pāri 20, tātad divdesmit gadus katru dienu izdzerot pa aliņam 1 eiro vērtībā zelta karte atmaksājas. Bet kurš gribēs dzert vienu un to pašu alu katru dienu? Es noteikti ne!

1 4 atbildēt