local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tiešām ņirgāties par citiem ir normāli?!153

1452 7

Labdien!

Daudzi no Jums savulaik ir tikuši apsmieti, iespējams, pat fiziski aizskarti, iespējams, pat esat bijuši depresīvos apstākļos, iespējams, esat saskārušies ar morālo vardarbību gan ģimenē, gan skolās, gan citur. Vēlos Jums pastāstīt nedaudz no savas personīgās pieredzes..

Sākšu stāstījumu ar to, ka neesmu bijusi tas ''krutais'' bērns, neesmu iederējusies ne pulciņos, ne grupiņās, ne skolās, ne starp draugiem, ja nu vienīgi ar to, ka mani ir ''forši apsmiet''. Mana ģimene izjuka, kad man bija nieka 3 gadi. Vēlāk manai mammai klājās grūti, nebija viegli ar naudu, un citām lietām, taču es vienmēr biju paēdusi un apģērbta. Bērnībā biju jauks bērns ar labām sekmēm gan dārziņā, gan sākumskolā. Es biju kā lielākā daļa bērnu līdz 11 gadiņiem. Skolā klasesbiedriem likās savādāk, viņi mani nepieņēma. Es nepratu būt tik ''forša'', kādi bija viņi.

Visspilgtāk atceros pāridarījumus, kurus ikdienā esmu jau iemanījusies izgrūst no sava prāta. Skolā mani bieži iekaustīja, protams, ne tā, ka man palika kāds zilums, taču mani iedunkāja, mani apsmēja un es vēl līdz šai dienai nesaprotu, par ko. Nācās nomainīt skolu, un tur sākās viss tas briesmīgākais. Zēni uz mani skatījās šķību aci, jo redz, mani iepriekšējie ''jaukie'' klasesbiedri tiem bija sastāstījuši, ka ar mani nevajagot draudzēties, nāku no nabadzīgas ģimenes. Tai skolā jutos tik tiešām nevienam nevajadzīga. Pārbraucot no skolas, bieži gūlos gultā, raudāju, un neko nesapratu. Domāju - kas man vainas? Tai skolā nomācījos pusotru gadu, taču labāk nekļuva. Tiku iedalīta nūģu pulciņā.

Nevaru teikt, ka man nebija nevienas draudzenes. Bija arī draudzene, kura skolā par mani nelikās ne zinis, bet, kā biju mājās, tā viņa nāca pie manis, sak, nāc ārā, paspēlēsimies.. Es toreiz biju ļoti naiva, nesapratu, ka acīs - draudzene, bet aiz muguras - ļaunākais murgs. Viņa par mani zināja visu, bija mana ''uzticības'' persona, jo es biju naiva. Tikai pēc tam sapratu, ka visu viņa atstāsta citiem. Gan to, kas man patīk. Gan to, kuri cilvēki man riebjas. Gan to, ko es domāju par citiem.

Atkal nācās mainīt skolu, jau trešo reizi. Tur man sākās zelta dzīve, centos iederēties. Neņemot vērā to, cik kautrīga un mazrunīga biju kļuvusi, cilvēkiem es patiku.. Man toreiz bija 15 gadu.

1452 7 153 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://es
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 153

0/2000

Sākumā mani apcēla, tad mainīju skolas, bet baigas sapratu, ka visur tas pats. Ti kar laiku sāku attālināties no cilvēkiem, jo man viņi sāka likties tukši un garlaicīgi. Viņiem visiem ir problēmas ģimenēs. Tā sauktās normālās uin nodrošinātās ģimenes slēpj daudz skeletus skapjos un bērni ir to atspulgs. Pie tam sabiedrība ir iedzīta standartos, kuros liela daļa cenšas iekļauties, bet ja kāds necenšas iekļauties un dzīvo pēc savas patikas, tad aiz savām bailēm to, ka nespēj, būt viņš pats uzbrūk tiem, kuri to nebaidās darīt.

4 0 atbildēt

Esmu bijusi upuris vistiešākam mobingam sociālajos tīkos un skolas telpās. Neciešu skolas un to, ko jauniešiem tur atļauj darīt. Bet nu, visiem jau vienalga. Pats vainīgs, ja nemāki aizstāvēties. Labāk tomēr vērsties pie pieaugušajiem, kuri tos jauniešus var paņemt aiz čupra un tā kārtīgi sadod pa pēcpusi, jo iedomājas no sevis nezin ko tur, Napoleonu vai pat Ivanu Bargo.  Pasaules valdnieki, ibio. Pat vēl reizrēķinu nemāk, bet, ak, kā prot muti brāķēt. 

5 1 atbildēt

katrs savā bērnībā skolā kaut vai nedzudz ir saskāries ar ko līdzīgu. pamatskolā manā klasē bija divas meitenes, kuras brutāli apņirdza, tā saucamie "krutie". kad manuprāt bija jau par traku, es piecēlos un ar pāris vārdiem šos varoņus piebremzēju. var arī tā.

Ar savu attieksmi ir jāparāda šadiem cilvēkiem, kas viņi ir.

4 0 atbildēt

Bērni ir nežēlīgi. Tagad atceroties, kā man gāja skolas laikā saprotu, ka šobrīd es būtu varējis sev dot dažus vērtīgus padomus, tādēļ mūsu uzdevums ir vērot savas atvases un palīdzēt ar padomu jau no brīža kad bērni sāk iet pirmajā klasē, var būt pat bērnu dārzā. Bērni nav muļķi, tie nav mājdzīvnieki, ar viņiem ir jakomnicē un jāaudzina jau no brīža kad viņi sāk runāt.

4 0 atbildēt
Es pats tiku apcelts līdz 7. Klasei. Mani klasesbiedri mani bija noveduši tik tālu, kā man jau galvā šaudijās stūlbas domas (pat gribēju uztaisīt pašnāvību).
4 0 atbildēt

Manliekas es esmu vienīgais , kam patiesībā pat patīk , ka tieku 'apmiets' vismaz viņi runā par mani , bet es viņus jau aizmirstu pēc 10 minūtēm no pēdējās tikšanās emotion

4 1 atbildēt

Nez nez, ierauties stūrī un brēkt ka visi pret tevi negodīgi izturas ir glupi. Pats nāku no ''bomzīgas'' ģimenītes, nu tā iemesla dēļ ka senči alkāni bija( ir joprojām i guess) Bet nu ko darīt, tas jau tevi neieliek burbulī ar handikapa veto ka tevi nevar aiztikt jo redz ar kko tev nav paveicies. Sakod zobus un dur tālāk. Vairāk vai mazāk iemācijos no skolas laikiem vienu: Kāpj uz galvas- dod pa muti. Protams vienmēr atradīsies kāds kas ar tev pa ķirbi saliks, bet jācenšas kamēr saliec viņam. nu i vsjo. Tālāk dzīvē atsijājas kas un kā. Galvenais neiesākt ar domu ka tevi dzīve ''pis'' vairāk kā citus un tas ir negodīgi, visi dabū savu vienādi, agri vai vēlu

4 1 atbildēt
Pamatenē ir nācies būt gan vienā gan otrā frontē Atceros kaut kur trešajā klasē mani kaitināja visa klase bet es vienu brīdi neizturēju piecēlos un vienam no lielākajiem kaitinātājiem sadauzīju seju Un ar to manis apsmiešana tajā klasē beidzās
3 0 atbildēt
OMG. Precīzi mana dzīve neskaitot to , ka mans draugs , kas skolā ignorē , bet ārpus skolas ir labākais draugs tomēr ir uzticams cik zinu. Skolas neēsmu mainijis , jo pa sevi mācēju aizstāvēt , jo , ja kāds man kaut ko aizvainojošu pasaka es viņam daudz , daudz aizvainojošāk kaut ko tādu pasaku , ka viņam paliek kauns savu 'kruto' grupā un vnk. , sāk ignorēt mani vai arī piekrītu prosta viņiem un tad viņi tādi apstulbuši paliek... Īpaši tie sarkastiskie aizvainojumi paliek atmiņās... Bet nu tagad jāmain skola un tad jau redzēs .... :/
4 1 atbildēt

A no kurienes, jūs domājat, man tas nenormālais cinisms? :| 

3 0 atbildēt

Piedod atvaino, es arī biju stulbs, un nē es nebiju tas, kurš apceļ kādu... nekad neesmu bijis...

Bērni ir stulbi, jo neapjēdz lietas nopietnību... Un vienalga ko Tava mammais vai Tētis Tev stāstīs, tāpāt skolā citi sīkie samācīs , ka "apcelt kādu drēbju dēļ ir forši, un ja to nedarīsi Tevi pašu apcels". Un bērns kā auns tam visam sekos...

3 0 atbildēt

Negribētu būt pārāk daiļrunīgs un tomēr pateikšu, ko domāju. Jā, tā ir aktuāla problēma un tā vēl droši vien būs ilgi, kamēr pastāvēs viss tas, kas kalpo par iemeslu agresīvai attieksmei pret apkārtējiem. Izvēle ir vienmēr un arī visiem tiem mūdžiem, kas terorizē morāli vai fiziski citus, neatkarīgi no vecuma.Tiesa gan jautājums ir vai visi no viņiem to apzinās. Brīžiem man rodas sajūta, ka varbūt labāk neveidot ģimeni, jo nepatīk daudz kas šajā pasaulē notiek.Kāds teiks, ka viss atkarīgs no pasaules uztveres - muļķības.Tā ir tikai viena monētas puse - tā, kurā izvēles izdaru es.Bet ne es viens nosaku kāda būs pasaule, kurā dzīvoju kopā ar citiem cilvēkiem sev apkārt.  Atgriežoties atpakaļ pie raksta - autoram novēlu veiksmi un izturību dzīvē, jo man nav žēl novēlēt kādam ko labu, ja es pats tā uzskatu par vajadzīgu.

3 0 atbildēt

S1NTA, kā ir, lasīt šos komentārus? iespējams, lai pavisam no pagātnes atbrīvotos, to jāizvelk no skapja, jāaposta, jāapčamda, un tad jāizmet miskastē, Vai krāsnī. lai sadeg zilām ugunīm.

3 0 atbildēt

Es arī skolā nebiju populārs.. Meitenēm es nepatiku, un draugu man ar daudz nebija salīdzinājumā ar citiem bērniem. Bet pats interesantākais bija tas, ka visa tā apcelšana vislaik grozijās tikai gar vienu cilvēku, un viņš arī nebij pat tas ''krutākais'' klases čalis. Patiesībā es ar biju skaitāms pie tiem ''krutajiem'', bet kā mani apcēla šis viens huligāns, tā vnk visi pagrieza muguru.. Un kad tas viens huligāns nebija skolā, es reāli izbaudiju skolu, tā bij tāda sajūta taka es būtu nācis uz skolu atpūsties. 

Bet nu tagad viss jau ir mainijies, un šis huligāns pat man privāti ir atvainojies par visiem pāridarijumiem un starp mums ir labas attiecības. emotion

3 0 atbildēt
Pati esmu apsmējusi, un, protams, tagad zinu, ka tas nebija pareizi, bet tajos padsmitnieku gados tas likās normāli. Apsmējām tos, kas klasē bija savādāki, atstumtie. Nožēloju savu rīcību un noteikti saviem bērniem mācīšu nesmieties par citiem.
4 1 atbildēt

Es arī skolā biju atšķirīgs no visiem pārējiem, bet mani nevis apsmēja, bet var teikt pat baidījās no manis, necentās mani pazemot vai apsmiet, viņi centās mani respektēt, jo es biju citādāks un viņi to pieņēma...

3 0 atbildēt

Neesmu nekad bijis īpaši apcelts ne arī īpaši apcēlis citus.

Apceltajiem gribu ieteikt pāris lietas:

1) pasaule neaprobežojas tikai ar skolu

2) ar problēmām ir jācīnās, nevis no tām jābēg. emocionālos aizskārumus ir jāmiecās ignorēt, fiziskajiem ir jādod pretī nedomājot. Tad tevi liks mierā - tā bijis visos laikos un iekārtās.

3 0 atbildēt

emotion

2 0 atbildēt
Es sēdēju maliņā. Jo man vienkārši viņi visi besīja.
2 0 atbildēt

Dīvaini, pie manis skolā parasti tie kuri meigināja kādu aiztikt, izsmiet, parasti paši tika izsmieti, laikam veicas, ka puse klases bija augumā 1,8-1,9m normāli cilveki, sportisti,  skolā neļāvām citus aiztik, bet ne vienmer tu esi visur.....

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »