local-stats-pixel fb-conv-api

8 Trakas lietas, kuras ir paveikuši filozofi.7

174 1

Filosofi ir cilvēki ,kas meklē dzīves jēgu ,atbild uz filosofiskiem jautājumiem un pēta dabas ,visuma un sabiedrības likumus. Bet tas ,ka viņi ir filosofi nenozīmē ,ka viņiem nav specifisku noviržu un izdarību. Par tām trakajām lietām arī būs rakstīts šajā rakstā. Baudiet!

174 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Izlasīju par Sokratu un zaudēju ticību visiem pārējiem faktiem. Nospārdīja līdz nāvei? Par naudas prasīšanu?  emotion 

Sokrats kā lielākā daļa tālaika filozofu bija pietiekoši pārticis lai neko neprasītu no citiem. Viņam piesprieda nāvessodu jo viņš savos spriedelējumos apšaubīja reliģiju. Nāvessodu viņš sev izpildīja pats iedzerot indi. Viņam bija iespēja arī bēgt, bet uzskatot ka tas degradēs pastāvošo iekārtu un likumus (pēc kuriem viņam tika piespriests nāvessods), Sokrats atteicās no šīs iespējas un samierinājās ar spriedumu.

14 0 atbildēt

es izlasīju " Sokrāts jeb kā viņu saukuši atēnieši "Atēnu dundurs",jo viņš bija ļoti tos nokaitinājis. Kādu dienu Sokrāts prasiījis valdību nodrošinat viņu ar pārtiku un naudu. Protams, par savu bezkaunīgo uzvedību viņš saņēma sodu - viņu nospārdīja līdz nāvei. " un tālāk vairs nelasīju...Sokrāts pēc tiesas lēmuma iedzēra indi un nomira. To zina jebkuršs vidusskolnieks, bet viņa tiesas prāvu, kurā piesprieda šo sodu, māca visiem jurisprudences studentiem pasaulē (arī Latvijā), tieši dēļ tiesas procesa runām, jo tās ir ģeniālas. Pretīgi lasīt, ka mūsdienās, kad ir Gūgls, cilvēki, kuri skolā nav mācījušies, publicē tādas muļķības par tik diženu cilvēku. Sokrāts to nav pelnījis.

4 0 atbildēt

Kaut kā.. pārāk neticami šis emotion 

2 0 atbildēt

Gribētos saprast. Vai šajā laikmetā amorālu un neētisku lietu pierakstīša slaveniem cilvēkiem ir ar kādu nodomu? Kaut kā agrāk šitāda informācija nemētājās pa katru lappusi. Vai vienkārši šis ir piemērs, ka lēnām pārraksta vēsturi un varētu to pasniegt kā normu tautas masām, kruas tā jau degradējas lielā ātrumā. Mani bērni pēc 20 gadiem ar gan jau visādus jaunus izdomātus brīnumus lasīs.

1 0 atbildēt
8. Tas nav marasms?
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt