local-stats-pixel fb-conv-api

Iemesli, kāpēc veģetārisms/vegānisms ir slikts. TOP 8160

327 48

Uzmanību !

Šis ir mani TOP8 fakti kāpēc veģetārisms/vegānisms ir slikts saraksts!? emotion emotion

Kāds ir tavs TOP8 ? Vai tu piekrīti/ nepiekrīti manam TOP8? Vai zini vēl kādu iemeslu , kāpēc nebūt veģetārietim/vegānam? Ko tu vispār domā par šiem faktiem? Ja vēlies ļauj man zināt un atstāj komentāru zemāk. emotion emotion

Eii , nepārprotiet mani , es mīlu dzīvniekus , bet daba ir daba , un vajadzīgās vielas ir vajadzīgas. Spriediet paši, vai piekrītat vai nē par šo nebeidzamo strīdu. emotion

Galvenā doma tāda: Es izklāstīju savu viedokli. Es vairs nejaukšos komentāros un neuzspiežu savus uzskatus. Informācija atrasta intereses dēļ. Nav jāvēršas pret mani un jāuzskata autori kā pretinieku, jo es vairs neiesaistos neatbildu un nestrīdos. Šī informācija ir domāta , lai rosinātu diskusiju starp lasītājiem.Jūs jau varat man uzbrukt , bet tad lūdzu pamatojieties uz reāliem faktiem pirms noliedzat. parādat informācijas avotus un uzrakstiet kas labs ir veģetārismā , jo es tur redzu vienīgi mīnusus.

Citi mani raksti:

1) http://spoki.tvnet.lv/tiniemplus/Smiekligakie-pretigakie-baisakie/777828

2) http://spoki.tvnet.lv/mistika/Baisakie-mitologiskie-teli-TOP10/769567

3) http://spoki.tvnet.lv/kinomuzika/TV-Nostalgija-TOP10/767954

327 48 160 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 160

0/2000
Man patīk šis raksts, bet domāju, ka katram ir jāizlemj vai vēlas kļūt par vegānu/veģitārieti vai nē. Bet viss vairāk kaitina, ka daudzi vegāni uzspiež savu viedokli, un nemaz neizklausās citos izņemot vegānus. Pie tam vēl uzspiež saviem dzīvniekiem vegānismu, tas vispār ir absurds.
54 0 atbildēt

esmu bijis veģetārietis 4.5 un ar pārliecību varu teikt, ka pēc savām izjūtām - veģetārisms tas ir slikti. Vairāk neko nepaskaidrošu. Aicinu nedarīt muļķības un nepadoties vegānu psihozei emotion 

Un atceries! Kļūstot par veģetārieti tu aprij nabaga dzīvnieciņu barību, kuras tiem jau tā maz.

40 2 atbildēt

Pats neesmu ne veģetārietis, ne vegāns, bet zinu, ka vairumu šos "pret" var apgāzt. Patiesībā, visus emotion

39 1 atbildēt

Vai vegānu meitenes norij spermu?  emotion 

34 0 atbildēt

Man to, ka grūtnieces nedrīkst būt veģetārietes es nepiekrītu. Veģetārieši neizvairas no piena produktiem, to dara vegāni.

Es needu gaļu, un man tomēr ir perfekts dzelzs daudzumus organismā, jo katrs sevis cienoš veģetārietis/vegāns zin, ko ēst, lai iegūtu visus nepieciešamos vitamīnus un uzturvielas.

Tākā pieveries un pastudē par veselīgu uzturu un kā aizvietot visu, kas atrodas pārtikā.

37 3 atbildēt

Es ne tik daudz par vegānismu / gaļēdājiem, bet par apgalvojumiem kā tādiem

"Vitamīns B12. Šis vitamīns var būt tikai dzīvnieku gaļas produktos , olās un zivīs un nekur citur."

Vitamīns B12 ir uzņemams arī ar piena produktiem (kurus lieto daudzi veģetārieši); to var uzņemt arī kapsulu veidā vai pievienotu, teiksim, brokastu pārslām.

"Augi jūt!"

Jā, augiem ir kaut kas līdzīgs nerviem. Jā, tie izdod signālus par briesmām, tiem ir kaut kādi (galvenokārt ļoti lēni) refleksi. Viena lieta, kas viņiem trūkst, ir kompleksa centrālā nervu sistēma, kāda ir dzīvniekiem, kas spēj interpretēt šos signālus sāpēs un jūtās kā tādās. Soo, varbūt varētu teikt, ka augi kaut ko jūt, bet šī jušana ir ļooooti tālu no tā, ko jūt skudra, kuru samin. Salīdzinājumam tas ir kā teikt, ka mehāniskajā kalkulatorā teorētiski varētu būt mākslīgais intelekts. Jā, kalkulators tev iedod pareizi atbildi uz noteiktiem jautājumiem ( 1 + 1 ), bet saukt to par mākslīgo intelektu... Kā arī, kā tieši no šī punkta izriet, ka veģetārisms ir slikts? Ne visi veģetārieši izvēlas šādu diētu ētisku apsvērumu dēļ.

"Veģetārisms nav pasaulē nekur atzīts , ne pieņemts"

Nuuu nu nu. Indija, yo emotion 500 000 000 cilvēku vienā valstī neizklausās pēc "nekur nav atzīts". Jāpiekrīt, ka tas nav ļoti izplatīts pārējā pasaulē un Indijā liels iemesls veģetārismam ir gluži vienkārši dzīves apstākļi, bet pierādās, ka tāda lieta kā "veģetāriska sabiedrība" principā ir iespējama.

Ja nu kas, esmu gaļēdājs, bet reizēm pēc Jāņiem un Ziemassvētkiem paņemu mēnesi veģetārismam. Ļoti uzlabo pašsajūtu.

24 0 atbildēt

Es gan tev nepiekritīšu- būt par veģetārieti nav slikti. Bet lai man nebruktu virsū un nesauktu par stulbo veģitārieti/vegāni, jāsaka uzreiz, ka es ēdu gan gaļu gan piena produktus, tomēr uzskatu, ka arī veģetāra diēta nav slikta izvēle.

1. Vai ir kādi pētījumi par to, ka tieši veģetārietes grūtnieces jūtas vājas un nogurušas? Turklāt arī ar veģetāru diētu cilvēks var uzņemt visas nepieciešamās barības vielas, vienīgi pie uztura vairāk jāpiedomā.

2. Nejauc veģetāriešus ar vegāniem. Veģetārieši, lai arī neēd gaļu, tomēr joprojām uzņem olas un piena produktus.

3. B12 grupas vitamīni trūkst ne tikai veģetāriešiem. Es kā gaļēdāja arī papildus uzturam lietoju B grupas vitamīnus, un man šķiet, ka neesmu vienīgā!

4. Lūdzu, nākamreiz pievieno avotus, no kurienes ņemta informācija par kādu pētījumu, jo citādāk nav īsti ticami, ja to vienkārši pasniedz kā faktu.

5. Ja veģetārā diētā rodas veselības problēmas, visticamāk uzturs nav sabalansēts. Arī bez gaļas cilvēks var uzņemt visas organismam nepieciešamās vielas!

Protams- vienam patīk māte, vienam meita, trešam kleita, BET tāpēc nav jāmēģina apgalvot citiem, ka viņu ēšanas stila izvēle ir nepareiza! Gaļēdājiem un veģetāriešiem/vegāniem nav nepieciešams visu laiku kasīties par to, kāpēc otra diēta ir nepareiza.

Peace! emotion 

24 2 atbildēt

Man pret veganiem ir tada pati attieksme ka pret gejiem-savaas majas dari ko gribi-bet nemegini sakt uzspiest man savu dzivesveidu.Un galu galaa-vairak bus veganu-vairak steiku paliks man! emotion 

21 0 atbildēt
Veğitārieši vēl ir ok! Vegāni gan galvā sisti liekas.
19 0 atbildēt

Nu, ko. Teikšu tā- esmu veģetārieti nu jau vairāk kā 7 gadus. Regulāri veicu asinsanalīzes, ko vajadzētu arī darīt visēdājiem, bet neviens to nedara, jo domā, ka ja ēd gaļu, organismam nekas netrūkst. Bieži vien veģetārieši, vegāni tiek uztaisīti par slimiķiem, jo bieži iet pie ārstiem un veic analīzes, lai gan patiesībā tās vienkārši ir rūpes par sevi- vai ar mani viss ir kārtībā, vai man nekā netrūkst? Un vienmēr, kā eju pie dakteres, viņa uz mani katru reizi citādāk paskatās. Kad pirmoreiz viņai pateicu, ka esmu veģetāriete, sākās daudz un dikti pārmetumu, pēc 4 gadiem viņa jau bija neitrāla, jo redzēja, ka man lietojot savu uzturu, ir palicis pat ar veselību labāk- reiz ilgi un dikti slimoju, pēc veģetārisma 1.gada neatceros, kad būtu pēdējoreiz sāpējis vēders vai bijuši jebkādi gremošanas traucējumi, ne ģīboņi, ne kā. Vēl mēs uzrakām nespēju vispār gaļu pārstrādāt, tā pat kā vieglu piena produktu nepanesamību 2.gadā.

Pēc 7 gadiem daktere ir pat ļoti ieeinteresēta manā uzturā un gaida, kad nu man pieteiksies bērniņš. Un es varu saskaitīt daudzus ārstus, kuri atbalsta vegānus un veģetāriešus, gribēdami paši uzsākt šādu diētu, tomēr jāliek aiz auss, ka ne visiem der šāda diēta un ne visiem der visēdāja diēta. Katram ir sava izjūta, ko viņam vajag ēst un kas organismam darīs ļaunu.

Par autora rakstu neizteikšos, ļoti sīks un tuvredzīgs skatījums- ko viena tante teica. Dzīvosim saticīgi, lai katrs ēd, ko grib! emotion

19 1 atbildēt

Uzskatu, ka katrs var ar savu dzīvi darīt ko grib. Ja vēlies būt veģetārietis/vegāns - lūdzu. Bet neraksti internetā, ka gaļēdāji ir slikti, galina dzīvniekus, utt. Un tas pats attiecas uz tiem, kas visu laiku nosoda vegānus. 

17 0 atbildēt
Neesmu ne vegāns, ne veģetārietis, bet, ja Tu nopietni tagad salīdzini auga izraušanu ar dzīvnieku spīdzināšanu visu viņu dzīvi un nogalināšanu, tad man vienkārši nav ko teikt. Tava loģika ir vienkārši apbrīnojama.
15 0 atbildēt

Nepilnvērtīgs uzturs ir un paliek nepilnvērtīgs.

14 0 atbildēt
Nu rakstā sarakstītas pilnīgākās muļķības ar veciem iesīkstējušiem stereotipiem. Iesaku raksta autoram sākumā painteresēties pašam par šo tēmu tuvāk, pirms rakstīt kko tik apšaubāmu.
15 2 atbildēt

Veģetārisms savulaik ir ieviests siltajās zemēs, kur gaļa ātri bojājas, bet iezemieši ir netīrīgi un slinki to apstrādāt un žāvēt saglabāšanai, - lai pasargātu no saindēšanās ar bojātu gaļu un no izmiršanas glupās tautas masas jeb lēto darbaspēku. 

Ziemeļu zemēs, kur klimats ir vēsāks un cilvēki čaklāki (nestrādājot un neveidojot krājumus ziemai, izdzīvot nevar), turklāt ziemas periodā dārzeņi un augļi ir nabadzīgā piedāvājumā (kartupeļi, pupas un žāvētas dilles), veģetārisms ir pretdabīgs.

12 0 atbildēt
Skumji, skumji paliek, kad lasu komentārus.... Bedziet balstīties uz mītiem. Gan gaļēdājs, gan veģitārietis var būt veselīgs, bet vienmēr ir BET. Ar vegāniem ir nedaudz citādi. Tie kas saka, ka gaļa ir laba, es neticu, ka jūs ēdat labu gaļu. To ko pērkat veikalā, tas ir pilnīgi garām, ja audzē pats cūku un baro to ar mājās audzētiem produktiem, tad tā ir laba gaļa. Veģitārisms slikts? Jā, ja lieto uzturā tikai kartupeļus un pienu. Ar veģitārieša ēdienkarti var pilnīgi nodrošināt mūsu organismu ar nepieciešamajām vielām + izvairīties no veikalā pērkamās gaļas.
13 1 atbildēt
Mīļumiņ, tu esi sajaukusi veģetārismu ar vegānismu. Vegāni vispār neizmanto nekādus dzīvnieku valsts produktus, bet veģetārieši izmanto dzīvnieku radītos produktus, tas nozīmē, ka viņi, piemēram, ēd olas un dzer pienu, taču neēd pašu dzīvnieku - gaļu. Lūgums izlabot, jo abi ir ļoti līdzīgi, taču ir viena ļoti būtiska atšķirība, turklāt, 1. punkta teksts ir par vegānisma iezīmēm.
12 1 atbildēt

Bet neēdot gaļu es jūtos daudz labāk emotion  Ēdu gaļu tikai, kad sagribas un kad nav izvēles emotion

8 0 atbildēt

Kas attiecas uz Veģitāriešiem, tad tas ir normāli, cilvēkam varbūt negaršo gaļa, tapēc viņš ēd zivis olas vai kādus p[iena produktus, piemēram zivīs tā paša kreatīna ir kudi vairāk nekā gaļā..

Bet kas attiecas uz Vegāniem, nu neviens man neiestāstīs, ka tam dzīvesveidam ir kād sakars ar veselīgu uzturu..

Manuprāt Vegānisms tiek kultivēts leilo pārtikas ražotāj koorporācju intresēs...Ar mērķi samazināt pārtikas daudzveidību, la pēcāk varētu vienkāršāk manipulēt ar tirgu..

Taču loģiski padomājot, Ko piedāvā vegāni... Viņi piedāvā likvidēt lopkopību kā tādu medības Zveju... Padomājot loģiski kā jūs domājat kas notiktu ja Cilvēce pateiktu vienā dienā ka pie dirsas davai neturam lopus nemedijam un nezvejojam??? Jūtiet domu?? emotion Vai jūs saprotiet, kādas sekas tam būtu ?? emotion

7 0 atbildēt

Viena daļa domā, ka nedrīkst nogalināt un ēst dzīvniekus, savukārt otra daļa domā, ka nedrīkst nogalināt un ēst augus - ir risinājums... Barosimies ar Prānu. (kosmiskā enerģija, ja kāds vēl nezin) emotion 

6 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »