local-stats-pixel fb-conv-api

Dažas bildes no PSRS dzīves28

211 10

.Skatoties šis pilsētu ikdienas dzīves ainiņas,man tā drūmi paliek.Bija tādi laiki.Cilvēku sejas ar to laiku bildēs ne visai priecīgas ir.Tajos laikos modrā KGB acss visu vēroja.

Jaunai pāaudzei tie PSRS laiki varbūt liksies kā pasaka.Toties tajos laikos visiem bija darbs[obligāts]par darbā neiešanu pat milicija ķerstija un lika uz sutkām.

« 1  2  3 »
211 10 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Es PSRS laikos negribētu dzīvot. Vispirms man skolā sistu ar lineālu pa pirkstiem, jo esmu kreile un mēģinātu pārtaisīt par labroci, lai klausītos rokmūziku būtu pa dārgo jāpērk plates no jūrniekiem un tā sauktajiem spekulantiem, valsts man mēģinātu noteikt, kādas grāmatas es drīkstu lasīt, kādu mūziku klausīties un ko domāt, mēģinātu ieskaidrot, ka Dieva nav, lai tiktu pie normālām drēbēm un kurpēm vai nu būtu jāstāv rindās vai jāpērk pa blatu (lasi - pa dārgo), jāsamierinās ar pelēcību un slēgtām robežām.

Jā, mūsdienās ir noslāņošanās, ir dažādas grūtības, bet ir iespēja pašam lemt pār savu dzīvi, klausīties kādu mūziku gribi, lasīt kādas grāmatas gribi, skatīties kādu kino vēlies. Rokkoncertus var apmeklēt normālā klubā nevis lavīties uz speciālu dzīvokli cerot, ka VDK neapciemos (grupu Akvarium reiz apciemoja - gandrīz izjauca 10 gadu jubilejas konci). Lai nopirktu mandarīnus, apelsīnus vai ananāsus, pietiek aiziet uz tuvējo veikalu. Ko nevar nopirkt Latvijā, var pasūtīt Internetā. Robežas ir vaļā un varam brīvi pārvietoties. 

17 1 atbildēt

Darbs jau bija visiem, bet dzīves nebija nevienam, to naudu, ko tajos darbos maksāja tāpat neko nevarēja nopirkt, ēda pa taloniem, uz dzīvokļiem, mašīnām  jāstāv neizstāvamās rindās, telefoni ar tikai elitārām personām bija, ja gribeji kādu sazvanīt bija jāskrien pār ielu uz būdiņu. Kā sacīt jāsaka, žūpām un aitām toreiz bija vieglāk, jo visu pateica priekšā rubļi šņabītim garantēti, pašām par neko individuāli jācīnās nebija. Ambicioziem un cilvēkiem ar intelektuālām spējām tas režīms bija cietums.

11 0 atbildēt

Ļoti labi atceros,kā bija dzīvot padomju laikā. Nedod dievs,ka tādi laiki atgriežas.Te daži jampampiņi saka,-visiem esot darbs bijis,Jā bija,tikai reti kurš strādāja,jo alga tāpat bija garantēta.Atceros kolhoza teļu fermu-no buļļiem bija tikai lielas galvas un ragi,paši kaķa lielumā,slaucējas nodzērušās,lopi nebaroti. Traktoristi soļķi lēja pa grāvjiem,lai tik plānu izpildītu,un degviela būtu ''nobraukta'' . Pilns ar gucuļiem,kuriem algas maksāja 5reiz lielākas nekā vietējiem. Kurš no jums dzīvo padomju blokumājā? Kāda kvalitāte ir tām mājām?-starp citu gucuļu darbs. Varētu vēl daudz pastāstīt,bet citreiz...

9 0 atbildēt

Autor pilnīgs mīnuss par "eža pišanu" pašam nejēdzot par ko runā ...

9 2 atbildēt

Pievienojos tiem, kuri nevēlētos dzīvot PSRS laikos. Labi bija ciema dzērājiem un kolhoza vadītājiem. Darbs bija visiem- bet par to PSRS maksāja dārgi ( ar lejupejošu tautsaimniecību). Lai izpildītu mistiskās prasības, patiešām degvielu lēja grāvjos, ražoja pēdējos brāķus (kurus varēja tirgot tikai vietējā tirgū- eksportam nederīgi), algas maksāja arī tiem, kas gulēja grāvī ar pudeli rokā. Attīstību tādam pārvaldes modelim grūti redzēt.

Cik esmu strādājis gaterī un stroikā dominēja viens viedoklis- PSRS bija zelta laiki- varēja neiespringt uz darbu, uz kā jauna apgūšanu, alga bija, pudele bija, lupatas (citādāk, parastajam mirstīgajam, veikalā pieejamās nevar nosaukt) ko uzvilkt arī bija.

Strādājot darbā, kur obligāta augstākā izglītība un studējot universitātē ir redzams gluži pretējs viedoklis par vēlmi dzīvot/atgriezties PSRS laikos.

Tātad, katrs var spriest pats, kas un kā, bet par laimi, nedzīvojam vairs PSRS.

6 0 atbildēt

Nu nez - es gan tad vēl biju bērns. Nebija tik traki (tik par to kreiso roku gan - skolā man vajadzēja ārsta zīmi, ka esmu normāla - tikai kreile). Bet nevarētu teikt, ka visi bija ļoti pārtikuši, jo ja arī naudiņa bija - nebija kur tērēt, ja vien nebija blatu beikalā. Kā baigo ekstru atceros AVIS džinsus, kurus man nez no kurienes atveda - krutākais bērns pagalmā emotion

5 0 atbildēt

Cik cilvēku, tik viedokļu.

Es tad neesmu dzīvojusi, tāpēc nevaru spriest..katrs jau saka to, ko atceras-cits varbūt par mūsu laikiem saviem mazbērniem stāstīs, cik visi bij nabadzīgi, cik valdība slikta, bet cits atkal stāstīs, cik liela izvēle veikalos, cik foršas ballītes...

4 0 atbildēt

stalinam un leninam dirsa sirpi un ar amuru pa galvu

4 1 atbildēt

nesaprotu kādēļ daudzi vecie ļauži mūsdienās bieži saka, ka psrs laikā bija vieglāk. Bet tā nemaz jau nav!

3 0 atbildēt

Amerikāņu radio jautā :Kāpēc PSRS ir tik liela nabadzība? PSRS radio atbild: Bet pie jums nēģerus linčo... Nevajag pad.laikus slavināt. Vienkāršie strādnieki tāpat sūdīgi dzīvoja,uzdzīvot varēja tikai nomenklatūras darbinieki,un spekulanti-tā laika biznesmeņi...

4 1 atbildēt

Autor... parunā ar kādu cilvēku, kas tajos laikos dzīvoja! Daudzi atzīst, ka dzīvot PSRS laikos bija pat labāk, jo visi bija +- pārtikuši un principā nekas nav pietrūcis, taču mūsdienās ir pārāk liela sabiedrības noslāņošanās...daļa brauc ar cayennēm, daļai nav ko ēst. Un kāda starpība par to KGB - pats sev "sūdus" netaisīsi un viss būs kārtībā. Pluss par bildēm.

6 3 atbildēt

Žanra klasika - tā mūsu senči dzīvoja, ar saviem priekiem un savām problēmām ....

2 0 atbildēt

Baigi interesanti, ne? Tajos laikos strādāja, jo tevi piespieda valdība, savukārt mūsdienās mūs piespiež tāda lieta kā bads un izdzīvošana.

2 0 atbildēt

PSRS 80tos nevar salidzināt ar ASV 80tajiem...

2 0 atbildēt

Kādreiz cilvēki bija laimīgāki, mūsdienas ir mēsls, ne labas mūzikas, ne pārtika, ne kvalitatīvs apģērbs, vel visi čīkst kad nau naudas utt... Nevar mūsdienas salīdzināt ar PSRS.

3 2 atbildēt

ļoti interesantiemotion

2 1 atbildēt

"par darbā neiešanu pat milicija ķerstija "

Mūsdienās tiešām savādāk. Esi laimīgs, ka darbs ir. PSRS 70desmitajos un 80. sākumā bija augstāks dzīves līmenis nekā mūsdienu ASV. Nebija bezdarbs, nebija bezpajumtnieku, visi bija izglītoti. Valstij nebija parāds. Brīva medicīna, brīva ceļošana, brīvs sports, parks. Valsts bija demokrātiska.

3 3 atbildēt