local-stats-pixel fb-conv-api

Dalailama nācis klajā ar epohālu paziņojumu par reliģijas nevajadzīgumu!67

601 5

„Visas pasaules reliģijas, piedodot īpašu nozīmi mīlestībai, līdzjūtībai, iecietībai, pacietībai un piedošanai, spēj sekmēt garīgo vērtību izaugsmi, un arī dara to. Taču tagad vispasaules realitāte ir tāda, ka ētikas piesaiste reliģijai zaudējusi jēgu. Tāpēc es arvien vairāk pārliecinos par to, ka pienācis laiks atrast veidu, kā jautājumos par garīgumu un ētiku iztikt vispār bez reliģijas”, - šos vārdus Dalailama ierakstījis savā Facebook lapā.

601 5 67 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 67

0/2000

Dalailama pateica tikai to, ko sen jau vajadzētu atzīt arī citu reliģiju līderiem, ja viņu mērķis būtu padarīt pasauli labāku nevis kontrolēt cilvēkus un iekasēt ziedojumus.

30 0 atbildēt

Pilnīgi piekrītu! Mēs katrs pats esam sev Dievs, un varam darīt labu. Mums nav jākalpo kādai baznīcai un reliģijai,kur kā aitas visus gana vienādi un cenšas iegalvot,ka bez viņiem tu esi nekas.  Tev nav jābūt ne kristietim,ne islāmistam utt. Tev vienkārši jābūt LABAM CILVĒKAM!!!!! 

26 1 atbildēt
Raksts ir ļoti labs. Tikai Dalailama nav vienkāršs budistu mūks. Viņš ir lamaistu dzīvā reinkarnācija - dievs.
18 0 atbildēt

Esmu budists un ar šo cilvēku esmu tikai no tālienes sasveicinājies Rīgā.... Man pietrūka naudas lekcijām.... 

Es respektēju un cienu šo mūku! 

Bet budismā Dievs esi tu pats sev, bez savas iniciatīvas tu neko neizdarīsi.... Augstākais spēks ir cilvēka Dievišķais ES!!! 

16 0 atbildēt
Visas reliģijas ir totāls sūds,jo balstās tikai uz naudas slaukšanu un smadzeņu skalošanu.Dalailama pareizi saka. Ir kaut kāds Augstākais spēks,un lai to saprastu nekāda reliģija nav vajadzīga.
17 2 atbildēt

Reliģija patiešām ir nevajadzīga, jo ir radīta masu kontrolei. Tas ir izdevīgi augstāk stāvošajiem, ja tauta ir zombēta, un reliģija ir viens no zombēšanas līdzekļiem. Baznīca viduslaikos slepkavoja visus, kas domāja kaut nedaudz savādāk, to pašu dara ISIS un pārējie radikālie islamisti, tikai tāpēc, ka ir nepieciešama stulba un pakļāvīga tauta. Pār iebaidītiem cilvēkiem vieglāk valdīt. Par laimi, mūsdienās, paliek vairāk cilvēku, kas spēj domāt, un neaprobežoties ar vienu viedokli, ja neskaita tos, kurus ir zombējuši politiskie spēki.

 

15 0 atbildēt

Gudrs vecis tas Dalailama. Ne velti baznīckungiem viņš ir kā dazis acī

14 0 atbildēt
Būtu pagarš bet interesants.
7 0 atbildēt

Beidzot kāds labs raksts!  emotion  Gudrs tas vīriņš ir, viņā ir vērts ieklausīties un par viņu ir vērts palasīt. 

7 0 atbildēt

Kaut kādā ziņā jā - izbeigtos reliģijas kari. Taču tieši budisma filozofija ievērojami atšķiras no kristiešu, islama un hinduistiskā Dieva izpratnes, jo pēdējās reliģijas atzīst Dievu kā personu - kā pāri stāvošu, saprātīgu, individuālu būtni, kas soda, dzird un atbrīvo no soda, no kura jābaidās (ja grēko). 

Nezinu, vai pilnīgi pareizi izprotu budismu, bet viņi Dievu uztver kā "caurstrāvojosu enerģiju" bez kaut kāda augstāka saprāta. Lai gan man nav īsti skaidrs, kā tad viņi Dievu uztver. Kopīgs abiem virzieniem ir tas, ka lai "pārdzimtu par kaut ko augstāku" vajag būt labam, mīlošam, palīdzīgam utt. Taču budisti nebaidās grēkot, jo, ja pareizi saprotu, netic "zemāko planētu" jeb "elles" un pat "karmas" (Dieva soda) esamībai. Katrā ziņā pēc Dieva izpratnes tipa kristietība, islams un hinduisms ir līdzīgs un kopīgi varētu nostāties (karot) pret budismu. Bet tā vietā savā starpā karo, cinoties par to, kurš pravietis bijis vienīgais un visīstākais. Gandrīz kā cirkā. Pa to laiku atnāk budisms un pasaka, ka viņu visu izpratne vispār ir nepareiza. emotion

5 0 atbildēt

reliģija ir uztverta pārāk nicinoši tiem kas to neceļ ikdienā, bet domas kas ir ieliktas reliģijā ir iespējas arī tiem kas grib dzīvot bez tās. un to sauc par pieredzi.

6 2 atbildēt

Labi teikts. 

4 0 atbildēt

Mūsdienās reliģijas ir pārkomercalizējušās un pārpolitizējušās. bet kur komercija un politika, tur ētikai nav vietas. Reliģiju sākotnējās idejas ir sašmurgātas.

4 0 atbildēt
Vatikāns un kristiešu sabiedrība nabaga večuku noēdīs pilnībā... Pareizi, laiks sākt dzīvot bez reliģijas un nejau uz laiku, bst pa visam. Laiks aklajiem saprast, ka no pasakām jāizaug... Tomēr večukam viena vieta ir galīgi šķība. Zinātne un garīgums nav savienojami!
2 0 atbildēt

Cerams ka Dalailamam taisnība, bet cik es redzu, tad ētikas normas arī zūd.emotion

4 3 atbildēt
"mēs nepiedzimstam bez vajadzības pēc līdzjūtības" - par šo viņa sakāmo vēl var pastrīdēties.
0 0 atbildēt

Mīnuss, jo aptauja ir sūdīga. Sarakstā nav variants, ka pie vainas ir cilvēks, nevis reliģija. Līdzīgi var vainot augstskolas pirmkursniekus, jo tie neprot rēķināt diferenciālvienādojumus. It kā students esi, bet vēl neproti. Tāpat ir ar reliģiju. Mācībai nav ne vainas, bet cilvēks, kas ir šīs mācības nesējs, (vēl) nav ideāls.

Reliģija vistīrākajā veidā nozīmē mīlestību uz Dievu, kas ir personība, un attiecību izkopšanu ar Dievu. Dievs ir personība gan kristiešiem, gan musulmaņiem, gan vaišnaviem (krišnaītiem), gan vēl daudziem.

Nepazīstu tādus vecākus, kas vēlētos, lai visi viņu bērni būtu identiski. Attiecības vienmēr ir unikālas. Tas ir piemērs, kāpēc reliģiju ir daudz, un katrā reliģijā ir vēl arī novirzieni, un katram novirzienam katrā zemē ir vēl paveidi. Tā ka tā nav problēma, ka reliģiju ir daudz. Problēma ir tā, ka cilvēki ir neizglītoti, materiālistiski un savtīgi.

0 0 atbildēt

Epohāls  emotion  u is so smart

0 0 atbildēt

"Buddhism /ˈbudɪzəm/ is a nontheistic religion". teksts ņemts no wikipēdijas. :^ )

0 0 atbildēt

Žēl ka Dalai Lamai nav nekāda drēbju izvēlē. emotion

0 0 atbildēt