local-stats-pixel fb-conv-api

Ar ko atšķiras vīrieši un sievietes ...islamā71

803 5

Dzimumu atšķirības ir neapstrīdamas. Tās ir neiespējami mainīt, ja vien Korānā nav teikts savādāk. Tiek īpaši uzsvērts, ka islams ir miera un vienlīdzības reliģija, bet dzimumi ir vienlīdzīgi, kamēr tajā pašā laikā vīriešiem ir tiesības rīkoties kā viņi vēlas, sievietēm ir vajadzīga vīrieša atļauja.

Varbūt tā ir satīra, bet Pakistānā, Islamabadā Islama Ideoloģijas koncils esot pasludinājis sievietes eksistenci par neislamisku. Viņu eksistēšana esot pret Allaha likumiem. Tāpat šis kongress esot pasludinājis, ka vīriešiem ir jābūt tiesībām izlemt, vai sieviete var elpot. Paziņojumi esot nodoti publikai dažas dienas pēc iepriekšējā kongresa, kur likums par minimālo precību vecumu sievietēm esot nodēvēts par neislamisku.

Pēdējam es vēl varētu ticēt, bet sieviešu tiesības salīdzinājumā Rietumiem ir neeksistējošas. Uzskatīt, ka sieviete ir mazāk vērtīga par vīrieti, nav kultūru atšķirība, bet noziegums pret saprātu. Taču tā apgalvojot Korāns, kā nekā Islāmā nav bijis neviena pravieša - sievietes. bet varbūt tas bija islama rašanās laikā esošo tradīciju atspoguļojums, kas turpinās?

803 5 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000
Vispār Hijabu nēsā lai saule neapsauļotu ķermeni.. un tie nemoeri nav jāvaino islamá, bet gan cilvēkos.
1 4 atbildēt

Piedod, bet izklausās pēc briesmīgas propogandas. Šitik cītīgi šariata likumus ievēro varbūt vienīgi Saūda Arābijā. Mums visiem patīk viņu nopaļāt, jo viņu kultūra ļoti atšķiras un viņi sposorē teroristu grupējumus, tajā pašā laikā pārdot viņiem ieročus, pirkt naftu un veidot citādu biznesu ir ok. Dubultie standarti.

1 5 atbildēt

"Saūda Arābijā sievietēm nav atļauts vadīt automašīnu" - shis nav nemaz tik slikts punkts emotion 

0 5 atbildēt

"Sieviete nav pilnvērtīgs liecinieks, viņa ir puse no liecinieka, tāpat tā var mantot ne vairāk par pusi no vīra mantas. Ja sieviete ir izvarota, viņa var vērsties tiesā, ja ir četri vīrieši liecinieki, savādāk viņu drīkst nomētāt ar akmeņiem par melošanu. Vai tiešām var runāt par vienlīdzīgām tiesībām, ja Saūda Arābijā sievietēm nav atļauts vadīt automašīnu. Tiesību vietā ir pilns ar aizliegumiem".

Neviens teikums neatbilst patiesībai. Nejauc reliģiskos rakstus ar cilvēka pieņemtu debīlu likumu.

No acu kontakta ar vīrieti arī neizvairos, tā pat arī vīrs mani nesit, neapvaino un nelādi neierobežo.

Iesaku pašiem reāli paņemt Korānu un lasīt, ja ir kādi jautājumi kāpēc tas un kāpēc šitas, jo mediji ir bezjēdzīgi izskalojuši jums smadzenes un paši atsakaties tās izmantot.

Laiks domāt!

Un jā, esmu laimīga musulmane.

3 8 atbildēt

Noziegums pret "saprātu" ir uzskatīt, ka sievietes ir "vienlīdzīgas un vienlīdztiesīgas" vīriešiem.

No sievietes cilvēkbūtne ir radies. Korāns daudz sargā sievietes, tikai es nesaprotu kāpēc rietumdomājošajam vajadzētu bāzt degunu turp, kur viņam nav nekādas poņas.

Atbildes ir meklējamas ļoti tālā vēsturē, pirms Senās Grieķijas. Arī Bībelē ir atbilde uz šo pašu jautājumu - vienkārši Korāns to pasniedz savādāk.

Katrā sievietē mīt dieviete, kura ir jāsavalda. Lielākā daļa sieviešu nemaz neapzinās kā strādā šī "dievete", jeb Dzemde.

Un tas ir tikai pilnīgi normāli, ka veselais saprāts neuzticās cilvēkam, kurš pāris dienas mēnesī asiņo, 40 gadus no vietas, bet nemirst. emotion

// jox //

5 12 atbildēt
« 1  2  3 »