local-stats-pixel fb-conv-api

Tā notiek skolā - "Zēna necieņa pret meiteni......... "93

341 4

Es esmu māte meitai, kurai ir 15 gadi. Kad atrados darbā slimnīcā, man zvanīja no skolas un teica, lai ierodos uz tikšanos sakarā ar manas meitas uzvedību. Es jautāju: “Vai ar viņu viss ir kārtībā, vai viņai nekas nekaiš? Vai es drīkstu ierasties pēc 2 stundām, kad maiņa slimnīcā būs beigusies?” Uz pēdējo jautājumu saņēmu noraidošu atbildi.

Ierados skolā, mani aizveda uz direktora kabinetu, kurā bija sapulcināti divi skolotāji, direktors, mana meita un puisi ar saviem vecākiem. Puisim bija asiņojis deguns un viņš izskatījās nokaunējies. Jautāju: “Kas šeit ir noticis?”

Skolotāja atbildēja: “Puisis bija aizticis meitas krūšturi, mēģinot to attaisīt, bet tad viņa puisim iesita. Divreiz.” Man radās iespaids, ka klātesošie ir daudz sašutušāki par manas meitas uzvedību nevis puiša.

“Ak, un tagad jūs noteikti vēlaties pārliecināties par to, ka es neizvirzīšu sūdzību pret zēnu kā seksuālo aizskaršanu? ” es jautāju.

Skolotāja piebilda: “Nedomāju, ka tas bija tik nopietni.” Direktors piebalsoja: “Nu, nu- nepārspīlēsim.”

Tad ierunājās mana meita: “Viņš nepārstāja aiztikt manu krūšturi, kad vairākkārtīgi biju teikusi, lai pārstāj. Es to pateicu skolotājam, bet viņš man pateica, lai to ignorējot. Zēns nelikās mierā un attaisīja manu krūšturi, tad es viņam iesitu un viņš pārtrauca.”

Pagriezos pret skolotāju un teicu: “Jūs pieļāvāt, ka kaut kas tāds notiek? Kādēļ Jūs viņu neapturējāt? Nāciet, es satveršu jūsu bikšu priekšu.”

Skolotājs atbildēja: “Ko?! Nē!”

Es turpināju: “Vai tas jums šķiet nepieņemami? Kādēļ gan Jūs nedodaties pie kolēģes un neattaisāt viņas krūšturi vai manējo? Jūs domājat, ka tas ir jautri tikai tādēļ, ka viņi ir bērni?”

Direktors piepilda: “Visu cieņu, bet Jūsu meita tomēr iesita citam bērnam.”

Uz ko es atbildēju: “Nē, viņa aizstāvēja sevi pret seksuālu aizskaršanu brīdī, kad viņa vērsās pēc palīdzības pie cilvēka, kuram vajadzēja viņu aizstāvēt, bet to nedarīja. Cik reizes viņai vajadzēja pieļaut sevis aizskaršanu? Tā nav pienācīgas uzvedības norma. Mana meita tika aizskarat. Jums pašiem un šim zēnam ir jāmācās kā ir jāizturas pret citiem cilvēkiem.”

341 4 93 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 93

0/2000
Vajadzēja vēl krēslu pārlaust pār muguru emotion Jejbogu tā ir ikdiena un manuprāt tas ir pretīgi ja kāds sevis cienoš vīriešu kātas pārstāvis ir spējīgs tā rīkoties...Es pats , kad vēl mācījos skolā,kaut kā neuzdrīkstējos tā darīt. Laikam jau audzināšana pie vainas..
54 0 atbildēt
Brīnums, ka vēl policiju neizsauca, puikiņam tač pārsists deguns. Murgs kaut kāds - kāpēc skolotāji uzmanību pievērš tikai tad kad ir kaut kas noticis, ja bija iespēja to novērst.
37 0 atbildēt

Tikai deguns asiņojoš? Un pat ne lauzts??? Pfff, cūka viegli ticis cauri... Nu nekas, gan jau paaugsies un mēģin'as k'adai darba kolēģei vai kādai citai arī tā izdarīt... Un tad gan tiks tiesāts kā pieaugušais, vai arī dabūs no upura otrās pusītes, kas netīšām izrādīsies karatists. emotion Hmmm... vai karatists māk pārsist tikai degunu un viss???

11 0 atbildēt

nu nabags dabuja pa degunu vismaz zinas ka nav ko list kur nevajag.

un vispar tagad vecaki par daudz uztraucas par sikumiem, a kad kas nopietns notiek to neredz.

7 0 atbildēt
Vaidzeja tev tam skolotājam ie sist pa degunu. Divreiz emotion
5 0 atbildēt

Man "pie kājas". Ikreiz, kad redzu situācijas raksturojumā kaut ko, kas raksturo cilvēka dzimumu vai vēl kādu citu parametru, automātiski "metu" aukstu skatienu uz situāciju. Šie mainīgie nav svarīgi. Kāds cilvēks izdarīja kaut ko, kas otram cilvēkam nepatika un par to saņēma. Punks. Meitene vai pusis, tas nav svarīgi. Uzskati sabiedrībā par to, kā dzimumiem būtu jāuzvedas ir šķēršļi gan cilvēka attīstība agrā bērnībā, gan konfliktu risināšanā dēļ aizspriedumiem. Ja puiša lepnums ir aiskarts par to, ka meitene viņam iekrāva par to, ka viņš uzvedās kā kretīns - pats vainīgs. Ja meitene iekrauj puisim nodomājot, ka puisis tai nesitīs pretīm jo tā ir meitene un, dabuj salauztu degunu - pati vainīga. Ne puisis, ne meitene ir balsts, pēc kura jāvērtē situācija, bet CILVĒKS. Ja tu nodari, it īpasi iesit otram cilvēkam, nebrīnies, ka saņem atpakaļ. Likumi, noteikumi un, it īpaši, aizspriedumi ir bieži neefektīva virskārta virs morāles un veselā saprāta.

4 0 atbildēt

Nu ja tā varētu būt

2 0 atbildēt
Kas tad meitenei bija mugurā, ja tā tik vienkārši čalis varēja mēģināt attaisīt krūšturi?
2 0 atbildēt

15.gadīgiem vēl vecāki skrien uz skolu? Vau. Infantīlisms augstākajā pakāpē.

6 12 atbildēt