local-stats-pixel fb-conv-api

Nepieciešamība pēc jaunas paramilitāras organizācijas.174

Esmu ilgi domājis par iestāšanos armijā bet pēdējā laikā mani ir mocijušas šaubas. Ne jau par mūsu karavīriem, kuri ir gatavi riskēt ar savu dzīvību lai aizsargātu Latviju vai arī mūsus armiijas apmacības programmu un ekipējumu. Nē problēma ir ka es neuzticos mūsu valdībai. Es neuzskatu ka mūsu valdība ir pietiekami kompotenta lai reaģētu pret ārējiem kur un iekšējiem draudiem.



311 4 174 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 174

0/2000

Doma jau nav slikta. Vispār ideja ir lieliska, bet tīri teorētiski kāds to var nosaukt par teroristu vienību.

11 0 atbildēt

Hmm, uz ko šādu es pieteiktos. Jaunsargos neesmu tikai tāpēc, ka nepatīk vadība.

5 0 atbildēt

Ar Vanagjāni sarunājāt, vai tā ir sakritība? emotion

4 0 atbildēt

Ne tik ļoti sen lasīju ziņās (ja nemaldos, tad TV Net), ka Krievijā Putins parakstījis likumu, kas ļauj veidot privātas militāras struktūras kurām obligāti nāksies sadarboties ar valsti... neviena militāra vai para militāra struktūra nekad netiks dibināta bez valsts uzraudzības vai kontroles jau no pašiem pirmssākumiem. Šinī gadījumā tiktu dibināta kāda sabiedriska organizācija un tādā gadījumā var gadīties, ka...

... kāds noteikti to vadīs, sākumā kāds dedzīgs un pašaizliedzīgs cilvēks, bet ar laiku gan jau atrastu kā sakompromitēt šādu godīgu vadītāju un tad būtu jāsāk domāt par vadītāja maiņu. Kurš būtu vadītājs, kas vadītu vēlēšanas, kādi kašķi un spekulācijas sāktos pēc vēlēšanām un vai visa organizācija beigās atkal nekļūtu par neapmierinātu un apmānītu cilvēku baru?

No kādiem fondiem to finansētu- kas maksātu algu virsniekiem un instruktoriem, kā viekt iepirkumus, kā klasificēt informāciju, proti, ko drīkst teikt žurnālistie un ko nedrīkst teikt pašu brīvprātīgajiem cīnītājiem?

Tā ir tikai ļoti maza daļa no jautājumiem, kas man rodas, turklāt kāda jēga ir sadarboties ar valdību, kurai neuzticas, bet ja nesadarbojas un dibina "meža brāļus" tad tā jau pa īstam sanāk pretvalstiska organizācija.

Tās ir tikai manas pārdomas, bet labāk gan lai viss visiem ir skaidrs pirms kaut ko fiksi dibināt.

4 0 atbildēt

Cik noprotu, šie tipi nav necik gudri.Un vai jūs tiešām nesaprotat, ka ja mēs necīnīsimies, ja mums uzbruks, tad viss būs tikai sliktāk? padomju gadi jums neko neiemācija? un jūsu depresīvie tipi ar laiku izmirs, un to vietā nāks citi, jauni ar spēcīgu ideju bagāžu kalnu, kas mainīs latviju!

3 0 atbildēt

aizstāvēt valsti vajadzēja tad, kad ienāca ārvalstu bankas, kuras pēc kāda laiciņa paņēma īpašumā visu Lv naudiņu.   vajadzēja aizstāvēt tad, kad izplakarēja cukura rūpniecību un tādā garā. 

  bet ja nopietni, tad nekādas "brīvās Latvijas" nemaz nav bijis. bija foršs šovs, ar baltijas ceļu un dziesmu svētkiem, partijām un referendumiem. pat latu, krāni tādi, noslinkoja atjaunot, vairāk par lata parodiju nesaņēmām emotion .

2 0 atbildēt

Klau, Mario... Nekā personīga...

Bet tavā vecumā vajadzētu domāt par vienkāršākām lietām... emotion

No malas šādas pārdomas izskatās, maigi izsakoties... NAIVI...

Taisīsim armiju, bruņosima ar vienkāršu poļu kalašņikovu... Un kļūsim neuzveicami... emotion

Davai audzēsim ziloņmātītes- lielāks lops, vairāk piena! Attīstīsim ziloņpiensaimniecību un barosim Eiropu ar ziloņsieriem!!!

Davai taisīsim raķeti, no vecajiem ķīniešu i-padiem, šausim gaisā satelītus un kļūsim par kosmosa lielvalsti...

Davai pārkvalificēsim visus bomžus par ķirurgiem... Visa pasaule brauks pie mums ārstēties...

Kautkā tā- viss tik vienkārši?!? emotion

1 0 atbildēt

tīri p lēto būs kaķenes un šķēpi emotion

1 0 atbildēt

Esu par 

un par raxtu +

1 0 atbildēt

Esmu jau Zemessardzē un mani tas neskar.

2 1 atbildēt

1. Ir Zemessardze.

2. Ja neietilpst armijā, bet ir kaut kāds sabiedrisks para-militārs formējums, tad apbruņoties varēs tikai ar dakšām.

3. Pat pieņemot ka ir daudz mednieku, ir arī likumdošana, kas regulē kā medību ieroci var pielietot.

4. Ideja ir murgs!!!

2 1 atbildēt

Ak, stulbie pacifisti! kapēc jūs nesaskatāt jēgu šajai vienībai? tā mums tiešām būs vajadzīga, ja latvijā sāksies karš! tikai tad, kad būs par vēlu, tad nebrēciet, un nečīkstiet, ka viss slikti, un ka vajadzēja jau ātrāk! tad paši būsiet vainīgi! acīmredzot, šajos 24 pacifistu gados mūsu sabiedrību (un armiju) ir tik notrulinājuši tie pacifistu saukļi, ka galīgi negrib domāt uz priekšu! debīliķi... emotion

1 0 atbildēt

kāda jēga no jeb kādiem militāriem veidojumiem, lai cik tie arī nebūtu perspektīvā noderīgi, ja valdība pašrocīgi veido caurumus valsts aizsardzībā? 

1 0 atbildēt

Valdībai ir pilnīgi poh pa civilistiem, tos viņa atstās nosprāgt.Izveidojot civilistu kategoriju, valdība centās samazināt to cilvēku sakitu, kas viņus varētu gāzt.Vai to jūs nesaprotat? agrāk arī bija karaļu armijas, bet civilajiem (ja viņus tā var nosaukt) tik un tā piederēja ierocis, lai varētu aizsargāt savu ģimeni un īpašumu, kas viņiem pieder! bet tagad... laikam valdība grib vispirms mūs atbruņot, un tad atstāt lēnai (vai ātrai) atsprāgšanai.

1 0 atbildēt

Super mario14, neklausies tajos cilvēkos! viņi nesaprot rakstu, kuru tu taisi, jēgu.Bet es saprotu.Tapēc turpini tik taisīt!

1 0 atbildēt

Ar tādām gramatikas un interpunkcijas zināšanām Tevi pat armijā neņems... 

1 0 atbildēt

Latvijas laikā jau bija tamlīdzīga un visai apjomīga organizācija, kas nebija ne armija, ne zemessardze, bet kas iekļāva sevī patriotiskos pilsoņus! Jau daudz būtu atjaunot ko tamlīdzīgu, bet kas tev to ļaus šodien..

1 0 atbildēt
Labais
1 0 atbildēt

Un vispār, kapēc tu esi anonīms? nevarēji piereģistrēties?emotion

0 0 atbildēt

Ideja nav slikta, pat atbalstāma Tikai, jau līdzīgas organizācijas Latvijā jau pastāv kādus 25 gadus, protams, darbības apjomi nav lieli, bet kautko jau var izdarīt. Varētu labāk apvienoties, kā nekā pa to laiku ir iegūta liela pieredze,ko varētu nodot tālāk. Problēma ir tāda, ka valsts tās neatbalsta un neatbalstīs, tikkai centīsies nonīdēt, kā arī nedos nekādu finansējumu un neļaus tādāj organizācijai turēt ieročus, vienīgi privātā kārtā. Viņi no tādām baidās un cenšas atkratīties, tā kā kas tās organizācijas, kas te šobrīd darbojas, visu dara ar savu inicatīvu un finansējumu....

0 0 atbildēt