local-stats-pixel fb-conv-api

Betona kāpnes jeb kāpēc skolā bija fizika jāmācās29

664 0

Čau, spocēn! Uzmeistaroju ko glītu, kas pašam arī patīk, atnāc, ievērtē. :)

664 0 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Ja mana fizikas skolotāja ietu pa šīm kāpnēm nu piedod viņas pārlūstu uz pusēm! emotion

24 0 atbildēt

Super! 

Vairākus gadus mans galvenais ienākumu avots bijis kāpņu būvēšana- metāla gan, ne betona. Ļoti labi saprotu spirālisku kāpņu būves sarežģītību. No betona vēl jo vairāk, jo krietni mazāk iespējas kļūdu labošanai.

7 0 atbildēt

Žetons tam kurš pa tām trepēm nesīs gultu vai kādu citu istabas mēbeli...

6 0 atbildēt

Man patīk betons. Un veidņi arī.

2 0 atbildēt

 

Paldies par viedokli emotion Esmu redzējis būvinženierus daudz dzīvē. Viens no autoritatīvākajiem atklāti teica, ka  vairumā gadījumu izturības lielāko daļu nosaka montāžas kvalitātes un materiālu mijiedarbības izpratnes faktors. Viņš tieši tā arī mēdza darīt, atbraukt uz objektu, un testēt detaļas ar savu svaru, vai palūdzot šo to noslogot papildus. Tikmēr jaunākas paaudzes inženieri, diemžēl, tikai uz papira tabuliņas pilda, ka tik atbilst kaut kādi skaitļi, par kuru faktisko nozīmi telpisku priekštatu neredz. Piebildīšu, ka šai konstrukcijai viss ir padomāts un rēķināts un izturība ir ar vismaz dubultu rezervi, ja ne četrkāršu. 

Tur ir  divu distancētu 6mm stiegrojumu kārtas, pa 5 vertikālām katrā, plus pietiekoši blīvs škērsstiegrojums. Galvenais balstpunkts ir 5. un 6. pakāpiena savienojums ar pagraba betona sienu, tur pat 5 tonnas var likt virsū, lai gan arī augšas pieslēgumā ir iebūvētas 10 stiegras, kura katra mierigi 100 kg iekārti noturēja testējot. Bija pat doma augšas savienojumu nebūvēt, atstājot pēdējo pakāpienu gaisā, tomēr izlēmam nodrošināties papildus. Pašas konstrukcijas svars max 700 kg. Betons atbilst C20/25 markai vai augstākai, vedot šādas proporcijas paraugus uz laboratoriju. 

2 0 atbildēt

man tādas vajag emotion

0 0 atbildēt

Piedod, bet es tur neko sarežģītu nesaskatu, lai 2 nedēļas čakarētosemotion

Bet, galvenais, lai ir iznākums, forši sanācisemotion

1 1 atbildēt

Tik viens jautājums - cik klients maksāja par visu šo?

0 0 atbildēt
Protams, ka gāju. Nekādu margu, klientam ekstrims patik. Mājā viņam vispar sienā ''sadurti'' pakapieni, ari bez margām. Tā viņam patīk.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt