local-stats-pixel fb-conv-api

Muļķīgākie jautājumi ko uzdod vegānam57

335 22

Gan ikdienā, kad iepriekšējo 3 rakstu komentāros sanāk sastapt jautājumus un apgalvojumus kas ir pilnīgi apsurdi. Mēģināšu viņus visus sakopot vienviet un izteikties maksimāli skaidri.
Paldies visiem kas lasa rakstus un novērtē tik augsti.

335 22 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Es varu ar piespiešanos saprast, kādēļ cilvēks izvēlas neēst gaļu. Bet kādēļ neēdat piena produktus? emotion 

Un vispār - augi arī ir dzīvas būtnes. Tie izaug no mazas sēkliņas un cenšas izdzīvot šajā pasaulē kā ikviena cita radība. 

22 0 atbildēt

Ja sieviete - vegāne orālā seksa laikā norij spermu, vai gadījumā tas nesanāk pret vegānu noteikumiem?

18 3 atbildēt

PETA - People Eating Tasty Animals emotion

Dzīvniekiem ir tiesības būt garšīgiem. emotion

Bet ja godīgi man ir galīgi vienalga, ko katrs grib to ēd... Līdz brīdim kamēr viņš netaisa kaut ko līdzīgu zilo gājienam un neskandē, ka tā viņam patīk.

9 1 atbildēt
ja visi kļūtu par vegāniem, tad izmirtu ne tikai industrijas ar kurām jūs šādi cīnāties, bet arī visas bioloģiskās un pašmāju saimniecības, kas nozīmētu, ka neviens "prikola" pēc sev govis mājās neturētu, kas novestu pie tā, ka govis un citus mājlopus labākajā gadījumā jūs varētu tikai zoodārzā apskatīt. Runājot par ietekmi uz veselību- ja neesi patiešām zinošs uztura jautājumos tad vari nodarīt sev nopietnas veselības problēmas. Izteikums, ka ēdot gaļu esi bojājis sev veselību ir vienkārši nepamatots un muļķīgs. Es varu saprast veģetāriešus, taču vegāni "aizstāvot" dzīvniekus likvidē visus iemeslus, kāpēc cilvēki šos dzīvniekus audzē un būtibā tos likvidē pavisam.
9 1 atbildēt
Man arī ir vienalga, ko cilvēki ēd vai neēd. Kaitinoši ir tas, ka cilvēki uzbāžas citiem ar savu vegānismu un veğetārismu, reizēm uzspiežot savu, piemētam, pasakot "tu to līķi ēdīsi?". Tas kaitina. Lai tak cilvēki dzīvo savu dzīvi, bet neuzspiežat savu!
7 0 atbildēt

Interesanti  plēsēji mēģinās ēst vegānus, jo vegānos nav to toksīnu, kas ir gaļēdājos...

7 0 atbildēt

Ai labāk uzēst vien garšīg  gaļiņ.

6 1 atbildēt
Baudīt dzīvi var arī savādāk, ne piebāžot savu organismu ar smagu pārtiku. Mans uzskats ir, ka cilvēki pārtiku ir pārvertuši par baudu, jo tā ir daudz vieglāk "baudīt dzīvi", nekā iziet arā un izbaudīt to tiešām. Ēdiens ir vajadzīgs tikai tam, lai mēs nenomirtu un spētu augt un attìstīties. Kapēc gan, lai būtu jāēd kāda dzīva radība, ja šo pašu var izdarīt nekaitējot ne savam organismam( kā zināms šķiedrvielas ir noteikti veselīgâkas par piesâtinātajiem taukiem), ne citiem. Ja tu uz nāves gultas domāsi par neapēsto picas šķēli, tad acīmredzami tev ir jāmaina to kā tu dzīvo.
4 0 atbildēt

Veģetāriešus es saprotu- dabai draudzīgāks dzīvesveids, katra cilvēka personiskais lēmums, brīva izvēle. Par vegāniem savukārt esmu lasījis lietas, kas nav gluži slavinošas. Tas nav vnk dzīvesveids bet bez maz vai kā sekta. jebkurā gadījumā ir muļķīgi uzspiest savu viedokli citiem un nonievāt citus dēļ tā, ko katrs ēd. Esmu visēdājs, un neesmu nekāds alu cilvēks, bet gan loģiski domājoša un spriestspējīga būtne, kā pārējie cilvēki.  

4 0 atbildēt
Man īsti ir vienalga vai man pretējais cilvēks ir vegāns/veģitarietis vai gaļēdājs. Pati domaju, ka vēlāk varētu kļūt par veģitārieti ne vegānu, jo nespētu izdzīvot bez piena produktiem. Un arī par to kļūtu ne jau, tādēļ, ka žēl dzīvnieku, bet domaju, ka tas varētu uzlabot dzīves kvalitāti(veselību)
2 0 atbildēt
Un es te lasu un graužu pašaudzētos spinātus emotion
1 0 atbildēt
Lauksaimniecība bez lopkopības nespēj pilnībā dabīgā ceļā atjaunot zemi un minerālvielas. No mājlopiem iegūtie produkti lielā mērā atsver platības, kas ir nepieciešamas mājlopiem, neskaitīsim gaļu, pieņemsim, ka esmu veģetāriešu pusē. Nez ko teiktu lielākā daļa vegānu, ja saprastu, ka viņu mērķis iekļauj miljonu mājlopu iznīcināšanu, kaut arī tas esot to saudzēšana..
1 0 atbildēt

 

Nu, te protams var filozofēt cik intelektuāli mēs esam, ja nepārtraukti karojam aiz kautkādām reliģijām, rasima. Viss dabas piesārņojums u.t.t., bet Tīri anatomiski, es domāju tas nav diskutabls jautājums. Mūsu smadzeņu darbība nav pielīdzināma nevienam citam. 

1 0 atbildēt

Kā tu zini? 

0 0 atbildēt

Nu ja viņi negrib ēst ne gaļu ne piena produktus nu tad lai to arī nedara! Lai nolien savā stūrī un netraucē citiem dzīvotemotion

0 0 atbildēt

Izlasi vēlreiz, un pēc tam vēlreiz manu komentāru. Kur es tur teicu, ka kāds nav loģiski domājošs? Es uzskatu, ka ir dumji pacelt sevi augstāk par citiem tikai dēļ tā, ko esi/ neesi izvēlējies lietot uzturā. emotion  

0 0 atbildēt
Neesmu lietas kursā, kā vegāniem ir ar lauksaimniecības nodarīto postu pret dabu? Ja ganības nodara postu pret dabu, tad lauksaimniecība, lai izaudzētu vegānu pārtiku nodara tādu pašu un vēl lielāju postu. Ņemot vēra cik daudz mājlopu ir pasaulē, tad dabas parkos varētu sabāzt tikai nelielu daļu un tāpat visi pārējie mājlopi būtu jālikvidē.
0 0 atbildēt

Olbaltumvielu uzsūkšanās ātrums un efektivitāte gaļas produktiem ir krietni augstāka. Ja vēl gribi efektīvi un ātri uzaudzēt muskuļus, tad man vispār ir grūti iedomāties vegānu - bodybuilderi. Taču, protams, nekas nav neiespējams. Pats nespētu iedomāties savu uzturu bez olām un piena produktiem kā masu audzējošu uzturu, bet nu.. 

Bet nu protams, katrs jau var darīt, kā grib. Arī es cenšos nelietot gaļu uzturā, tīri emocionāli grūti to ir ēst.

0 0 atbildēt

atzīstu, ka nebiju pietiekami iedziļinājies termina vegānisms definīcijā un mans komentārs balstījās uz pieņēmumiem, ņemot vērā ne-gaļēdāju priekšrocības (šoreiz apzināti nelietoju vārdu vegānieši, domāju tojēdziena šaurākā nozīmē bez sadaļas par apģērmu un neiesaistīšanos dzīvnieku izmantošanā). Atvainojos, ja aizskāru kādu vegānu.....

savukārt uz tava komentāra otro daļu teikšu, ka par to var diskutēt -  kas ir mūsu vērtību pamatā un kas ir tas, kas dzen mūs uz priekšu (EGO), kā viņu "pabarot" un katram cilvēkam būs savi paņemieni kā barot savu EGO.. arī mūka cienīgs nesavtīgs dzīvesveids būs sava veida EGO barošana, jo tādejādi tu vairosi savu apziņu, ka esi tuvāks Dievam. un arī pašlabuma meklēšana var izpausties dažādi - piekrītu, ka citam tā būs pašapliecinašanās kā labākajam dzīvnieku draugam kvartālā...... kā jau teicu, par to var diskutēt.

0 0 atbildēt
Manuprat,vajag est gan galu un gan auglus....tas ir normali. Nedomaju ka ir pareizi est TIKAI auglus un TIKAI galu. Ja gribas,var vienkarsi est vairak auglus un mazak galu, bet vispar neest galu nebutu pareizi
0 0 atbildēt