local-stats-pixel fb-conv-api

Ja nu nāk vēmiens no 9. maija, šis palīdzēs.55

677 15

Nu tā Latvijas okkupācijas diena ir klāt, un krievi steidz to plaši nosvinēt. Bet ko daram mēs Latvieši ? Savā zemē, spridzinam augšā Twitteri ar jokiem. emotion

677 15 55 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 55

0/2000
Parēcu... Nobombardēt to uzvaras laukumu ar visiem okupantiem un drupas nomest uz Kremļa ar pārīti bumbu..
74 2 atbildēt

Nekas nav labāks par pēdējo bildi emotion

46 0 atbildēt

Man nāk vēmiens no tā kā cilvēki ar uzmanības trūkumu, Cenšas sev ar kādu nenozīmīgu notikumu, pievērst sev uzmanību!

35 0 atbildēt

Interesanti, kāpēc neviena cita kara beigas nesvin. Varbūt, tāpēc, ka inteliģenti cilvēki saprot, ko nozīmē karš un ka tā beigās neviens nekad nav un nebūs uzvarētājs. Latviešiem 9.maijs nekad nebūs Uzvaras diena, jo tas aizsāka visas padomju varas represijas. Un ne tikai pret latviešiem, ja kas. Bet krievu tautai (un man patiess prieks, ka ne visiem) ir raksturīgi aizmirst, ka arī viņu senči cieta ne tikai karā, bet arī no padomju varas. Svarīgāk taču ir tusiņš un piedzerties emotion

28 2 atbildēt
Runājot par pēdejo - šodien redzēju daudzus auto ar LV karodziņiem. Lika pasmaidīt. emotion Runājot par tām lentēm - tā vien liekas ka šo svētku svinētāji ar katru gadu liek lielākas tās lentes pie apģērba, lai tik visi ievērotu. Kaitina.
25 0 atbildēt

 

9. maijs: nodzeršanās un izlekšanas diena. Kur tur sēras vai prieku redzat ? Man būtībā nekas nebūtu pret šo atceres dienu, ja tas viss tik demonstratīvi netiktu smērēts sejā tikai radot savstarpējo naidu starp divām tautām.

Ja šī diena kādam ir tik nozīmīga un "sēraina", tad, lūdzu, klusiņām aiziet, noliek ziedus un mājās pasēd pie svecītes vai apēd kūku kaut vai, nevis to visu smērēt visiem purnā. Pieļauju, ka lielākā daļa krievtautības jauniešu VISPĀR nezina kas īsti ir 9. maijs, jo galvenais jau ir iemesls, lai paceltu gaisā pudeli - nodzertos un ar purnu vāļātos pa trotuāru. Un ne tikai jaunieši, protams. 

Vai tad tā nav ? 

Neviens jau neapspej, ja tas netiek tik lecīgi un vulgāri pasniegts. 

Tas kā tie cilvēki pie tā Uzvaras parka uzvedās.. jāsaka "ak Dievs..." un neko vairāk. Tas izraisa pretīgumu un neko citu. Tieši tas, kā tas tiek pasniegts un kā tas viss izskatās no malas. Gatavais fuj.

24 0 atbildēt

Braucu mājās no darba, bija kādi 20:30. 

Kas darījās visur, kur paskatījos - ĀRPRĀTS.

Braucot 7. tramvajā, varēja novērot visādas izdarības. Sākot no māju nočurāšanām un beidzot ar gulēšanu uz soliņa, kad seja mirkst asinīs.

Varbūt, ka tas ir normāli, tikai man tas šķiet nepieņemami.

21 0 atbildēt
Tas ir tā pat kā - likt šo lentīti uz vācu ražotajām mašīnām.. ( nu baaigi komiski no malas izskatās - fakts no dzīves) .. Un vispār.. Kamēr tie veterāni vēl dzīvi - okay.. Viņi šo dienu godina un tt.. Bet pec gadiem 7-10 jau nav jēgas atzīmēt šos svētkus..
16 0 atbildēt
Esmu slāvs, bet uzskatu to par vulgāru pasākumu! Nevar salīdznāt ar Lāčplēša dienu, kad tiek iedegdas svecītes pieminot kritušos.
16 0 atbildēt
Kara beigas ir laba lieta. Bet tajā laikā latviešiem zuda cerības uz jebkādu brīvību. Leģionāri tika ieslidzīti, daudzi tika nošauti bez tiesas, latviešiem un visai AEiropai šausmas turpinājās arī ilgu laiku pēc 2PK. Vienīgais, kas no sirds priecājās AEiropā bija Staļins, kurš bija sajūsmā par komunisma sludināšanu. Šī ir sēru diena. Nav tie nekādi svētki, pat uzvarētājiem ne.
14 1 atbildēt

Vai atbrīvošanu no cietuma, lai ielikt citā cietumā, var uzskatīt par atbrīvošanu?

11 1 atbildēt

 

 

Latvijas Valsts svētku, atceres un atzīmējamās dienas

8. maijs — Nacisma sagrāves diena un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena no 1995. gada. 1945. gada 8. maijā nacistiskā Vācija parakstīja aktu par kapitulāciju. Eiropā beidzās Otrais pasaules karš.

Nav jābūt izglītotam cilvēkam, lai mācētu izmantot google meklētāju vai paskatītos kalendārā.

 

Starp citu, jā, par Georga (Jura) lentām - šī lenta nāk līdzi Svētā Jura ordenim (Krievijas impērijas un arī tagadējās Krievijas Federācijas apbalvojumam virsniekiem par īpašiem nopelniem kaujas laukā). Šī ordeņa goda zīmi (Jura krustu) dāsni dāļāja arī latviešu strēlniekiem pirmā pasaules kara laikā. Mājās no vecvectēva viens tāds arī ir palicis. Tāpēc ņirgāties nav labi, bet izmantot nevietā - arī nē.

9 1 atbildēt

Fašisti bija Itālijā, Vācijā nacisti....

8 1 atbildēt

Protams, ka krievi šo dienu svin, jo ja nebūtu ši 9.maija samējo arī te nebūtu, bet sēdētu savās sādžās un uz eiropu gādātu vīzas.

7 0 atbildēt

Šos svētkus aizliegt ar likumu un uzvaras laukumu līdz ar zemi nolīdzināt!

6 1 atbildēt

9. maijā biju Tallinā, protams, ar LV karogu pie auto. Igauņi komentēja, ka, lūk, Latvijas karogu viņi ar prieku redz - savējie, bet tiem okupantiem (kurus tur vispār visai maz redzēju) gan griboties zobus retināt emotion

6 1 atbildēt

Ideāli! emotion

3 0 atbildēt
Malači.
3 0 atbildēt

Kad es pēdējo reizi skatījos kalendārā - 9. maijs bija Eiropas diena emotion

5 2 atbildēt

un ko Tu pasāki ar savu senču  grūti gūto brīvību no NACISTIEM? Aiztinies uz UK, ko Tu tagag gribi apsveikuma kartiņas? Ik pa laikam tgriežas Latvijā šie varoņi, kas jau 15 gadus UK/Īrijā vergo pa turienes minimālo un tad nu nāk pie atziņas, laikam, vajdzēja palikt Latvija, tomēr to skolu pabeigt, arodu vai izglītību iegūt, a tagad nekā ,tie gadi "vieglajā" peļņā ir zem dirsas tāpat kā visa tā lielā peļņa. Valsts tev nekā nedos, ja nekā nespēsi paņemt.

2 0 atbildēt