local-stats-pixel fb-conv-api

Šokējošs Padomju noziegums.47

833 2

Un tagad Krievija, kā PSRS mantiniece cer, ka Ukraina tai piebiedrosies? Cilvēkiem atmiņa nav tik īsa un šī šausmu lieta, kas tika pastrādāta pret ukraiņu tautu 20. gadsimta 30. gados vēl joprojām daudziem ir atmiņās gan no pašu piedzīvotā, gan no vecāku un vecvecāku stāstītā (protams, tikai no tiem, kuri izdzīvoja).

833 2 47 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 47

0/2000

Vismaz 7 miljoni mira no bada tanī ziemā. Urlistāna darīja sūdus toreiz un turpina darīt joprojām.

Iznīciniet taču kāds to nožēlojamo valsti!

45 1 atbildēt

Vispār jau 200 grami maizes tika sarkanarmiešiem par katru savākto līķi, nevis  mirēja ģimenei.

Bet īsumā raksts labs, tikai varēji daudz plašāk un izvērstāk rakstīt, jo par golodomoru informācija internetā ir diezgan daudz emotion Tākā prasās pēc otrās daļas.

 

Slava Ukrainai!emotion

33 0 atbildēt

Pretīgi, ka vēl joprojām vesela valsts ar Putleru priekšgalā, joprojām uzskata, ka padomjas sabrukšana ir katastrofa un var noliegt to, ko visa pasaule zina jau sen - cinisma kalngals! 

29 0 atbildēt

Mērķtiecīga ukraiņu iznīcināšana un tikai... Lai nemēģina te kāds attaisnot, ka krievi arī mira badā, ka tā bija tikai traģēdija nevis genocīds no PSRS vērsts pret ukraiņiem! Cieta tikai zemnieki, zemnieku ciemi... ukraiņi!  Tai laikā krievi dominēja Ukrainas lielākajās pilsētās, ko bads maz skāra.

24 0 atbildēt

 Es kad iebraucu Rīgā  ielās, tikai slāvu valodā dzirdu runājam. Retumis kāds kaut kur Latviski iepīkstās.

Un tā tak mūsu valsts Galvaspilsēta! Es pats esmu no Saldus, kur slāvu val. vispār var visu dienu nedzirdēt bradājot pa pilsētu, bet Rīgā gandrīz otrādi. Bet joks arī tāds, ka paši Latvieši Rīgā runā krieviski savā starpā. Man pa piemēru 2x dienā gadījās, ka prasa piesmēķēt krieviski, bet atbildot Latviski izrādās, ka tas arī lētiņš. Secinu, ja cilvēks dzīvo Rīgā viņš zaudē savu pašlepnumu, identitāti, valstiskuma piederību. UN TAS JAU IR RIKTĪGI PRETĪGI!!!

22 1 atbildēt

Gaidu kāda padomju snoba komentāru, ka ne jau viss bija tik bēdīgi, ka notiek speciāla padomju laika nomelnošana.emotion

20 0 atbildēt

Man par golodomoru Ukrainā vecmāmiņa un māte stāstīja, viņas pašas to pārdzīvoja...  ģimenē no 12 cilvēkiem tikai 5 izdzīvoja...... 

18 0 atbildēt

Savus nikus vari mainīt, cik vien vēlies, pats savā muļķu pasaulē arī dzīvo! Pamācies vēsturi labāk vēsturi... Pēc Ļeņina uzreiz nāca Staļins, kurš vadija PSRS no 1924.- 53. gadam!  Trockim vajadzēja kļūt par PSRS vadoni, bet kļuva Staļins...  

4 0 atbildēt

Staljina naves mashina atbalsojas musdienas Vladika izpildijuma. MIRSTIET SUNJI!!!

3 0 atbildēt

Atšķirība ir tikai tāda, ka jeņķi nečakarēja mūs, bet sarkanie gan to darīja. Tava loģika ir apbrīnojama - ja esi pret krieviem, tad esi par amerikāņiem.

p.s.

Vācieši latviesīem nenodarīja ne trešdaļu to riebeklību, ko pamanījās krievi.

3 0 atbildēt

Raksts ir labs. Tikai pāris nianses:

1. Uklraina jau bija okupēta, bet tauta nebija sajūsmā par padomijas politiku un to visu Staļins realizēja, lai nezaudētu stratēģiski svarīgu teritoriju.

2. Rakstā vajadzēja nosaukt arī tiešos atbildīgos par šo, ko sauc par golodomoru...

Tiešie atbildīgie arī ir zināmi. Golodomora idejas autors un organizators ir daudziem zināms Ukrainis kuru sauc... Ņikita Hruščovs. Arī tiešo izpildītāju nav tālu jāmeklē: tas ir Serovs Ivans, kuruš tajā laikā bija Ņikitas labā roka. Pats Ņikita Sergejevičs par šo akciju saņēma savu pirmo Sociālistiskā Darba Varoņa nosaukumu un tam atbilstošo Zelta Zvaigzni. Ivans par šo akciju saņēma Darba Sarkanā Karoga ordeni. Vēlāk, kad Ņikita Hruščovs tapa par PSKP ģenseku, tas pats Ivans Serovs pie viņa bija KGB pilnvarotais (faktiskais KGB vadītājs).  Šim pārītim ir vēl pa apbalvojumam par 1937-1938 gadu tīrīšanas akciju. Staļins gan šajā akcijā maz izšāva visādus Tuhačevskus, Bluherus, Dibenko un citus, taču biedrs Ņikita ar savu kompanjonu Serovu Ukrainā sarikltēja tādads tautas ienaidnieku medības, ka Ņikitam tika otra Zelta Zvaigzne, bet Serovam pirmā....

3 1 atbildēt

Liels pluss. Šitie draņķi! Paldies par publicēšanu.

P.S. Hitleram neviens nesūtīja, sūtīja Hitlera karavīriem.

P.P.S. Vācieši nebija ienaidnieki.

1 0 atbildēt

superlabs raksts!! milzu pluss tev!!! :O 

Prieks, ka tomeer veel ir kādi cilvēki kuriem ir smadzenes un tās pat pilda savu funkciju ( Strādā)emotionemotion

1 0 atbildēt

Noskatieties filmu "The Soviet Story" Tur viss pastāstīts par Ukrainu, par PSRS un nacistu sadarbību utt.

https://www.youtube.com/watch?v=Sekn5TPMTTs

1 0 atbildēt

Trockis nebija no ASV.

1 0 atbildēt
Vēl nesen skolā par šito filmu skatījāmies, skati nežēlīgi, grūti bija paskatīties. emotion
1 0 atbildēt

Kāpēc jautā? Vācieši atbrīvoja Latviju no Lielās Ērces PSRS.

1 0 atbildēt

Protams, arī latvieši 41. un 49. gadā brīvprātīgi izbrauca uz tāliem Krievijas reģioniem. Tas, ka šiem cilvēkiem piederēja kāds nedaudz palielāks zemes pleķītis bija tikai sagadīšanās.

1 0 atbildēt
Neiesaku lasīt komentārus. Lielākoties tie ir vērsti uz naida kurināšanu un neizglītotās masas pabakstīšanu. Raksts par labu tēmu, diemžēl nepilnīgs. Tiem, kas interesējas vairāk par šo tēmu, iesaku noskatīties 2008.gada filmu "Holodomor: Ukraine's Genocide of 1932-33".
0 0 atbildēt

Noskatieties filmu Soviet Story. visa filma par šo 33./34. gadu

0 0 atbildēt