local-stats-pixel fb-conv-api

kāpēc sievietes parspīlē??7

Pārspīlē gan vīrieši, gan sievietes. Atšķirība ir tāda, ka vīrieši pārspīlē faktus un datus, bet sievietes – emocijas un izjūtas. Vīrietis var pārspīlēt sava darba nozīmi, savu ienākumu apjomu vai noķertās zivs lielumu, automašīnas vērtīgās īpašības vai to, ar cik daudzām skaistām sievietēm viņš ir ticies. Sieviete pārspīlē to, kā viņa vai kāds cits jūtas kādā personiskā notikumā, vai to, ko kāds ir teicis. Sievietes smadzenes ir koncentrētas uz cilvēku saskarsmi.

Daudz vairāk nekā vīrieši viņa fantazē par dzīvi un attiecībām, un pārspīlējumi šajās lietās noder, lai sarunu veidotu interesantāku.
Pārspīlējumi emocijās un vārdos sievietei ir parastā parādība, un to pilnībā pieņem otra sieviete, kad viņas sarunājas. Tāda ir sievietes būtības īpatnība.

Lielākā daļa sieviešu vaļā acīm sapņo par pievilcīgiem bruņiniekiem, kas pieaulekšo baltā zirgā un aizved viņas prom, tomēr parasti „uzķeras” uz sarkanmatainiem, vasarraibumainiem datortehniķiem, kuriem rokā alus glāze un kurus tās satiek kādā krodziņā sestdienas vakarā.

Lūk, daži parastākie sieviešu pārspīlējumu piemēri:

Es tev miljons reižu esmu līgusi pacelt slapjos dvieļus.
Tu vienmēr gaidi, lai es padarītu visus mājas darbus un vienlaikus pieskatītu bērnus.
Kad es ieraudzīju viņu tajā kleitā, domāju, ka nomiršu!
Tu man vienmēr nodari pāri.
Es nekad vairs ar tevi nerunāšu!

Sievietes pārspīlējumi vīrietī var izsaukt neapmierinātību. Jo viņa smadzenes apstrādā faktus un datus un vārdus viņi atšifrē burtiski. Piemēram, ja vīrietis draugu kompānijā nepiekrīt sievietei, viņa vēlāk var pateikt: - Tu vienmēr nosodi manu un nekad neļauj man izteikt savu viedokli! Tu vienā laidā nodari man pāri! – Iespējams, ka viņš to sapratīs burtiski un iebildīs, ja nedara to katrreiz. Viņš aizstāvēs sevi ar konkrētiem piemēriem. – Tā nav tiesa! – viņš protestēs. – Es tā nedarīju vakar un neesmu darījis mēnešiem ilgi! – Sieviete viņa atbildi noraidīs un uzskaitīs vietas, laikus un gadījumus, kad viņš ir izdarījis tādu pašu pārkāpumu. Vīrietis dosies prom, juzdamies sāpināts un sašutis. Bet neatkarīgi no tā, vai viņš tā ir darījis vai ne, aizvainojums ir nevietā. Sieviete vēlējās tikai to, lai viņš draugu priekšā izrāda, ka par viņu rūpējas. Sieviete pārspīlē savas emocijas, bet vīrietis strīdas pretī, jo uzskata viņas teikto par konkrētiem faktiem.

Kaut arī sievietēm runas spēju apjoms ir lielāks, saziņas procesā informācijas nodošanai un iegūšanai viņas izmanto arī ķermeņa valodu. Tā atklāj sievietes emocionālo stāvokli un veido 60 – 80 % no sieviešu sarunu iedarbīguma. No vīrieša viedokļa, sievietes pārāk bieži vicinās ar rokām un sarunājoties izmanto dažādas grimases un lieki žestikulē, pat runājot pa telefonu. Balss tonis izsaka, ko viņa īstenībā domā. Saziņā sievietes izmanto piecus toņus – vīrieši var izšķirt tikai trīs. Vārdi veido tikai 7 – 10 % no sacītā iedarbības. Tātad vārdi sieviešu sarunās nav būtiskākie, jo lielākā daļa no viņu vēstījuma ir neverbāla. Nav nekas neparasts, ja sievietes lieto pat tādus vārdus, kas galīgi neatbilst sarunas tematam. Būtiskākie saziņas kanāli ir emocijas un jūtas, ķermeņa valoda un intonācija.

39 3 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://irlaiks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Sieviete! - Kāpēc Tu dramatizē visu!? emotion

2 0 atbildēt

Sieviete ir emocionāls radījums. Ja viņā pārspīlē strīda laikā, tas nozīmē, ka esi viņu aizvainojies, un, VIŅUPRĀT neklausies ko Tev komunicē, tāpēc, sieviete izdomā, ka Tu esi kurls un uzmet Tev kaut ko vēl lielāku par argumentu, piemēram, ko esi darījis pirms gada - tikai tādēļ, ka viņa grib pateikt cik slikti viņa jūtās tieši tagad, jo ar iepriekšējo argumentu Tava seja bija auksta kā zārka vāks, viņasprāt, vajag pateikt kaut ko sulīgāku.

Vīrietis, savukārt, kā jau racionāls radījums, argumentē racionāli, sakot kaut ko tādu, ka "tas bija pirms gada" vai, ka "es, toties, izdarīju to un to"; "es to izdarīju tad un tad". Tas tikai drāmas latiņu pacels uz augšu - loģiski argumenti šajos gadījumos ir waste of time.

Newton's Third Law of Emotion: For every male action, there is a female overreaction. emotion

1 0 atbildēt

nesapratu, ko tikko izlasīju. īpaši patika šī vieta - sieviete izmanto kaut kādus piecus toņus, vīrietis var uztvert tikai trīs. kur atsauces uz kaut ko tādu? un kurš tos pētījumus taisījis? ;d

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt