local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiktu, ja Mēness pēkšņi pazustu?24

Mēness ir mūsu vienīgais dabiskais Zemes pavadonis (tā gan gluži nav taisnība, jo eksistē arī mazi asteroīdi, kurus var pieskaitīt pie pavadoņiem, kas riņķo ap Zemi gluži kā Mēness), kuru mēs esam pieraduši redzēt pie debesjuma. Lai gan uz tā ir pabijuši cilvēki un to apciemojuši mūsu radītie roboti, tas tik un tā šķiet ar mistērijas plīvuru apvīts objekts. Taču, kas notiktu, ja tas pēkšņi pazustu? Iedomāsimies, ka kāds nelietis pēkšņi ir nozadzis Mēnesi. Kā izmainītos dzīve uz Zemes?

578 1 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://pratadarbnica.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000
No sērijas kā būtu,ja būtu. Ja tantei būtu pauti, būtu onkulis emotion
32 0 atbildēt

Atsaucoties uz virsrakstu - ja nebūtu mēness, nebūtu astronautiem kurp lidot! emotion

9 0 atbildēt

Ievadam iedvesmojies no "Despicable me"? : D

5 0 atbildēt

Visiem būtu poh*j, galvenais lai ir internets. emotion

4 0 atbildēt
Mēnestrīces - made my day, lai arī tas nebija joks emotion
4 0 atbildēt
jeņķi tak grasijās aukstā kara laikā uzspert mēnesi :-D
1 0 atbildēt

Ir viena teorija par to kā ūdens ir radies uz Zemes: Rašanās sākumā, uz Zemes, bija ļoti daudz vulkānu, kas izvirda un izmeta ļoti daudz CO2, kā arī padarīja Zemes atmosfēru tik biezu, ka mūsu planēta pakāpeniski uzsila. Beigu beigās gāzes, kas bija uzkrājušās šajā ''gāzes mākonī'' bija tik daudz, ka sākās ilgākās lietusgāzes Zemes vēsturē - 100 gadi. Par to arī stāstīja vienā raidījumā. emotion

1 0 atbildēt

Kā jau rakstīju, saprātīgas būtnes MŪSU uztverē! Neizslēdzu iespēju, ka tās var izskatīties arī savādāk, neizslēdzu iespēju, ka tādas arī varētu nebūt vispār bez mums!

1 0 atbildēt

Par šo tēmu jau bija raksts.

0 0 atbildēt
Tu rakstu vispār lasīji? Ir pieņēmums, ka laikā, kad Zeme vēl bija gigantiska lavas lode, tajā ietriecās masīvs asteroīds un no Zemes atdalījās daudzi, masīvi gabali, kuri laika gaitā, riņķojot ap Zemi, savienojās un izveidoja palielu pavadoni, kas turpina riņķot ap mums vēl šobaltdien... Kur tur var rasties ūdens?
0 0 atbildēt

Ja cilvēki ir +- līdzīgi, tad kāpēc daži ir apveltīti ar smadzenēm, bet daži nav.

Redzot zemei tuvojoties milzīgu kosmisku objektu visas dzīvās būtnes aizbēga prom no sadursmes vietas un paņēma līdzi ūdeni, lai būtu ko dzert pa ceļam.

0 0 atbildēt

Mēs esam atkarīgi ne tikai no mēness, bet no visām pārējām saules sistēmas planētām. Ja kāda ies bojā, tas mūs ietekmēs dažādos veidos. Uz zemes pastāv dzīvība tikai visu planētu mijiedarbībā- ietekmē un absorbē saules vētrās, novirza asteroīdus. Mūsu galaktikā, diemžēl, vēl vienu šadu planētu grupu veidojumu, kas ļautu rasties dzīvībai, kā mēs to saprotam, nav. Iespējams, ka esam vienīgās saprātīgi domājošās būtnes šajā galaktikā, bet ne citās!!!

0 0 atbildēt

Un neatrodas patstāvīga 23* grādu leņķī, jo mēnesim piemīt dīvains fenomens, ko sauc par ''moon wobble''. Tas var sagriesties savā elipsē par 5* un zemes ass leņķis svārstās starp 22* un 24* grādiem pēdējo 40000 gadu laikā!

0 0 atbildēt

Tapēc, ka tev skolā jāmācās!

Ja pat tur izveidotu ezeru- mākslīgu, pēc pāris stundām tas tur vairs nebūtu, kapēc- tapēc, ka nav gravitācijas un magnētiskā lauka!

0 0 atbildēt