local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas Eirodziesmas pirmais ceturdaļfināls.17

Un jau atkal... ir pienācis brīdis, kad atkal, jau 15. gadu sūtīsim mūsu pārstāvjus uz Eirovīziju. Atšķirībā no iepriekšējā konkursa “Dziesma” (2013 - 2014) un “Eirodziesma” (2000 – 2012), šogad norisināsies konkurss “Supernova,” kura krasi atšķirsies no iepriekšējiem konkursiem, gan ar profesionalitāti, gan izpildījumu, gan arī ar vērtēšanas sistēmu.

Sāksim ar to, ka tika iesniegtas 98 dziesmas, pietiekušies 123 izpildītāji, no kuriem 91 ir solists, 12 dueti, 4 vokālās grupas, 12 grupas, bet četri ir atzīmēja kā “cits.”

Uz priekšatlasi, Supernovas “dabīgo filtru,” kurā izfiltrēja žūrijas redzes lokā stiprākos izpildītājus, atnāca 51 dalībnieks. Bija pietiekušies arī daudzi, kas Eirovīziju uztvēra, kā jokošanos – Horsemen ar “Ai emm Paalii,” (nepieņemts) Rīgas Bebrs ar “Mīlestības Rīga,” (nepieņemts) kā arī Ušakova līdzinieks (nepieņemts); kā arī daudzi mums pazīstami mūziķi, kā Roberto Meloni (nepieņemts), “latviešu Bībers” Rihards Bērziņš (pieņemts) un Garijs Poļskis no “Mad Show Boys” (nepieņemts)

· Nepieņemts – žūrija atraidīja pieteikumu konkursam;

· Pieņemts – žūrija pieņēma pieteikumu konkursam.

Runājot par balsošanas sistēmu, balsošana notiks izteikti atšķirīgi. Notiks 2 ceturdaļfināli, viens 1. februārī, otrs 8. februārī; pusfināls 15. februārī, kā arī lielais fināls (bez superfināla) 22. februārī (jo, laikam, superfināls ir tas lielais akmens, kas griež Latviju ārā no Eirovīzijas fināla).

Ceturdaļfinālā iekļūs finālā 4 dziesmas no 10. Divas no tām izvēlēsies skatītāji, divas – žūrija.

Pusfinālā iekļūs finālā arī 4 dziesmas no 8.

Finālā mēs vien no 4 dziesmām uzzināsim, kurš tad būs tas, kas mūs pārstāvēs lielajā konursā, kas norisināsies Austrijā.

Tāpēc vērtējiet apdomīgi, kuru sūtīt un kuru labāk atstāt mājās.

Bet, laikam, neviens šo tekstu īpaši nelasīja, tāpēc ķersimies pie jautrākās daļas – dziesmām. Tās ir sekojoši 10.

P.s. Raksta mērķis nav panākt kādai sabiedrības grupai balsot par manu, vai kāda cita favorītu, vai nomelnot kādu izpildītāju, dziesmu u.t.t. Šajā rakstā ir izdarīti secinājumi, ko esmu darījis savas slimības laikā par dziesmām, izpildījumu, lai radītu ceļvedi nelielai grupai, kura ir ieinteresēta šajā pasākumā. Šis raksts būs par 1 ceturdaļfinālu, kas norisināsies 1. februārī.

P.s.s. Neesmu bildēs ielicis dalībnieku foto – nepatīk viņas datorā likt. -_-. Bildes ir nejaušas un nesakrīt ar uzrakstīto tēmu.

P.s.s.s. Ir tikai 7 video sakarā ar spoku sistēmu.















65 0 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Tas nav mūzikas konkurss, bet cirks. Paši gabali ir derīgi tikai atskaņošanai lielveikalā kā fona mūzika iepirkumu ratiņu stumšanai.

8 0 atbildēt

kāpēc man visi tie gabali liekas kaut kāds sintētisks mēsls?

varbūt man nav "muzikālās dzirdes"

īsti arī nepis šis pasākums emotion

7 0 atbildēt

Kaut kādi mēsli.

Atkal finālā netiksim.

7 0 atbildēt
Kārtējo reizi izgāšanās, neko citu nevar gaidīt...
6 1 atbildēt

Godīgi sakot, mani neviens no šīm dziesmām nepiesaistīja. Jau kuro gadu pārliecinos, ka lielākā daļa letiņu mūziķu nemāk izveidot tādas riktīgas dziesmas, nu, tādas kā taisa pasaulslavenie mūziķi. Ar to es vairāk domāju dziesmu tekstus, jo daudzām letiņu mūziķu dziesmām angļu valodā tie teksti ir tādi pliekani.

Un, ja kāds tagad izdomās braukt man virsū, lai es pati izveidoju kaut ko labāku, tad es uzreiz pasaku, ka tā nav mana stiprā puse, tāpēc virsū braucēji labāk sēdiet biksēs un neleciet laukā. 

4 0 atbildēt
Labāk tajā Eirovīzijā nemaz nepiedalīties, būs izgāšanās..
4 0 atbildēt

Ja mūs pārstāvēs transvestīts, vai vēl sazin kas, tad eirovīzijā pirmā vieta garantēta emotion 

3 0 atbildēt

Vai viņi domā, ka konkursa nosaukuma maiņa manīs to, ka Latvija netiek pat pusfinālā?

1 0 atbildēt
takā eirovīziju neskatīšos, bet kā uz vienu no supernovas atlases dalībniekiem es paspēju uzslēgt kanālu, bija MNTHA, man viņa iepatikās. Protams, izpildījums bija švaks un viņai arī pašai par labu nāks, ja viņa sāks ar ko mazāku, ne ar eirovīziju, taču intereses mākta es atradu viņas dziesmas soundcloudā un biju patīkami pārsteigta. Par pārējo, kas tur notiekās, es neuztraucos un iesaku arī citiem ņemt to visu mierīgāk. Ar katru gadu diemžēl eirovīzijā vairs mūzika nav svarīgākais, bet kā radīt lielāku ažiotāžu sociālajos tīklos
1 0 atbildēt

No visām visnormālākā ir "Catfish" by Atis Ieviņš. Bet, godīgi sakot, nezinu vai Eiropa šādu ņems pretī. Bet domāju, ka šī varētu tikt. 

1 1 atbildēt
Man nez kāpēc Save Our Love atgādina Arianas Grandes un The Weeknd Love Me Harder
0 0 atbildēt