local-stats-pixel fb-conv-api

Ak, kas par valsti bija! Ak, kas par valsti...85

1268 6

Bija tāda valsts – PSRS. Kā zināms, misters Putins šīs valsts sagrāvi uzskata par lielāko kļūdu, kādu vien varēja pieļaut. Tad nu varam palasīt laikabiedru liecības par šo Leiputriju.

Raksts ir tulkots no krievu valodas, un tas ietilpina sevī krievu cilvēku liecības par Padomju laikiem. Latvijā un vispār Baltijas valstīs klājās par mata tiesu labāk, bet visumā tas pats vien bija.

1268 6 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://gigamir.net
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 85

0/2000

par psrs vecajiem ''zelta'' laikem fano cilvēki, kas nespēj aptvert, ka rietumos tajā pat laikā viss bija daudz labāk taču PSRS iedzīvotājiem tomēr skaloja smadzenes ar visādu literatūru par to cik švaki ir rietumi, un ka psrs zeļ un plaukst, jebkuru veco avīzi atverot to var redzēt, tādējādi cilvēkiem, kas tajā laikā dzīvoja ir iegājies tas, ka redz darbs bija visiem, veselības aprūpe par velti, bet tajā pat laikā neapjēdz to ka slauka pakaļu ar avīzi un dzīvo tā kā rietumos mītošie bomži. Nekad neaptveršu kā var slavināt to nejēdzīgo režīmu, ko sauc par psrs. 

81 1 atbildēt

Man tēvs stāstija kā viņi armijā zāli krāsoja rudenī pirms komisijas atbraukšanas. Un onkulis stāstīja, kā brauca pēc cīsiņiem uz Lietuvu, jo viņiem bija informācijas blats - zināja, kur pievedīs tonedēļ un varēs dabūt pāris kg. emotion

Bet par faniem - fano tie, kam nebija jāpārcieš krievu ienākšana Latvijā. (Plus tie, kam ieskaloja, ka agrāk taču bija labi - atcerieties labo zirņa lielumā, nevis sliktā jūru apkārt.)  Bet lielākajai daļai vietējo ir sāpīgs stāsts par šo posmu. Kā omei tanti un onkuli nošāva bērna acu priekšā tāpēc, ka karavīriem neatdeva pēdējo pārtiku un lopiņus utt.

32 0 atbildēt

katrā ziņā Baltijā, īpaši Latvijā un tās centrā Rīgā bija "Rietumi" salīdzinot ar pārējo savienību.

23 1 atbildēt

Un vēl kadrs no manas bērnības, kuru nekad nevarēs izdzēst laiks. Man bija kādi gadi 3, laiks kā tagad uz ielām, laikam bija pavasaris. Bija veikals un pie veikala ~20 cilvēku, kas lauzās tur iekšā, un es mammai uz rokām. Es nezināju, kāpēc tāda kliegšana un spiešanās. Bet mamma bija solījusi bombongas. Tas bija Laimas veikals. Prece bija beigusies jau dienas vidū. Cilvēki vēl gribēja ietikt veikalā, lai uzlasītu drupačas, bet durvīs stāvēja vīrietis, kas nelaida. Tikai izmeta pūlī 3 končas kā milzīgu balvu. Man tovakar bombongas netika.

12 0 atbildēt
Protams sovjetu laiki bija murgs, vislielākais cilvēktiesību pārkāpums bija pārvietošanās tiesību pārkāpums, ka PSRS bija kā liela cietums, brīvi uz ārzemēm aizbraukt nevarēja, bet atkal šodienas mūsu valstelē, kur visu varu ir sagrābuši bijušie komuńagas un čekisti, kur visu nodokłu naudu izkačā daži desmiti pietuvināto gimeńu, vienkāršam cilvēkam, ja nav darba un naudas ir vēl lielāks pipec kā sovjetu laikos.
11 0 atbildēt

Bija un izbija un labi, ka tā. Uz neatgriešanos!!

12 1 atbildēt

Interesanti ir tas, ka tie kas ir pret PSRS un toreiz nebija pat dzimuši - heito pretējo pusi stiprāk, kā tie, kas ir redzējuši abas sistēmas.

Kaut kādus secinājumus no tā var izdarīt. Kādus? Domājiet paši, negribu 90 mīnusus par komentu!   emotion  

11 1 atbildēt

Nu nav jau tā, ka PSRS bija tikai sliktais. Teiksim tāda bezcerība kā tagad laukos jau nu noteikti nebija tā ka ne viss šajā pasaulē ir tikai melns un balts. 

PNPAPN@speles diezgan precīzu domu pateica - vismaz PSRS beigu laikos cilvēki bija draudzīgāki, atvērtāki, jo problēmas skāra pārsvarā sadzīvi - kur ko dabūt utt., tagad katrs par sevi un dzīvo pēc principa "cilvēks cilvēkam vilks"...

8 0 atbildēt
Nolādētie krievu okupanti tik daudzām tautām ir dzīvi sabojājuši!!!
8 0 atbildēt

Padomju savienībā nebij kur iztērēt nopelnīto naudu(jo nekā nebij) - Tagad Tu nevari nopelnīt lai iztērētu emotion Visur var meklēt savus plusus un mīnusus. Es nekādā veidā neatbalstu padomju varu u.t.t taču padomju laiks un tagadējā krievija ir pavisam divas atšķirīgas lietas...

7 0 atbildēt

Nu nemuldi. Alus maksāja 45 kapeikas, limonāde 30. Tukšo pudeli gan varēja nodot pa 20 kapeikām. maize ja nekļudos bija ap 20. Pa gaļu nezināšu teikt, jo tās parasti nebija. Cīsiņus ēdām, tad kad aizbraucām uz Rīgu, jo laukos jau tādu nebija. Principā to naudu jau nebija diži ko tērēt, jo nebija jau ko pirkt.

7 0 atbildēt

Kur problema, gribat PSRS laikus, dodaties uz krieviju! TAS TIESAM IR TIK VIENKARSI, KO JUS VEL GAIDAT? PERKAT BILETES JAU TAGAD (1 virziena) - https://www.airbaltic.com

Vai ari aizverat muti! emotion

10 3 atbildēt

Šausmīgi, ka vēl šodien aizejot uz Rīgas tirgu, viegli var atrast cilvēkus, kuri aizvien skumst par šiem pretīgajiem okupācijas laikiem   emotion 

6 1 atbildēt

Kuri Zombiji ielika -?emotion

5 0 atbildēt

Tīri "labi" varēja dzīvot laika posmā no 70 gada. Nebūtu Rietumi nobremzējuši genocīdu, tad tagad šeit būtu  tikai vecas Ladas, nekāds internets un kur nu vēl Baltijas valodas.

Vēl labāks variants par PSRS sabrukumu varēja būt PSRS robežu samazināšanās, bez brīvības atdošanas krievu tautai. Krieveļi tad pūtu savā sistēmā pie savām algām, bet Rietumiem tikmēr nebūtu nekāda spiediena saistībā ar naftu un dabasgāzi, jo PSRS iedzīvotāju zemās algas ļautu turēt cenas zemā līmenī. emotion

5 0 atbildēt

Atceros kāds kauns man pirmajās klasītēs bija ar celofona maisiņiem uz skolu. Tas jau bija 2000. gads un daudzi jau varēja daudz ko atļauties un es biju viens no tiem indivīdiem kura ģimenei diemžēl nebija tik daudz naudas labiem zābakiem ....eh .

4 0 atbildēt

Grūti laiki bija, bet cilvēkiem bija jādzīvo tādā lielvalstī, jo izkļūt, lai aizbrauktu kaut kur citur, bija tik pat kā neiespējami.

4 0 atbildēt

Vispar PSRS viss bija-tikai ne veikalos-bet dabut,ja bija nauda,vareja visu.Ja pareizi atceros,pirmos "Montana" dzinsus un kreklinu nopirku par 120 rubliem,skveraa netalu no Brivibas pieminekla.Tas bija skiet 1980 gads.Protams,tagad tas liekas strunts-bet kas ta bija par sajutu,un kaa citi apkart skatijaas! emotion 

3 0 atbildēt

interesanti nelasīti FAKti, laikam par jaunu es emotion 

Par Sibīriju zinu tik, ka izsūtīja mano veco tēvu... tēvu dienēt arī sūtija dienēt uz VorkuTU pie zonavikiem emotion 

3 0 atbildēt

AK JĀ, VARBŪT TIK JAUNS NEESMU, JO ATCEROS, KA MANI KĀ PRETVALSTISKO ELEMENTU BĒRNU NEŅĒMA OKTOBRĒNOS, PĒC TAM NEŅĒMA PIONIEROS!!!  emotion 

3 0 atbildēt