local-stats-pixel fb-conv-api

Misija būt latvietim95

1335 13

Ir pagājuši vairāk kā divdesmit gadi, kopš gāzta Padomju Okupācijas Valdība un atjaunota neatkarīga Latvijas Valsts. Liekas, ko gan vēl varētu vēlēties, kā gan mums vēl pietrūkst? Brīvība ir, neatkarība ir, atliek vien pašiem celt un būvēt, un rūpēties, lai tā arī paliek uz priekšu. Bet vai tā tiešām arī ir? Un neviens mums netraucē, izņemot mūs pašus? Un pie visām nebūšanām esam vainīgi tikai mēs paši, latvieši?

1335 13 95 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 95

0/2000

šodien biju ekskursijā uz jauno bibliotēku. nākot ārā, kā skabarga iekrita acīs uzvaras monjuments, kas starp graustiem pa gabalu cauri rēgojas. tad tieši par šo aizdomājos - esam neatkarībā jau gandrīz 25 gadus, esam eiropas savienībā, šengenā, eirozonā un nato. kur nu vēl vairāk? bet joprojām šeit rēgojas kaut kādas komunisma paliekas. kāpēc??

bez liekiem sirdsapziņas pārmetumiem saeima var pieņemt lēmumu to nojaukt un gailis pakaļ nedziedās...

53 2 atbildēt
Šis raksts attiecas tieši uz tevi. Un ja tu šādi stādies priekšā, tad tu, drošvien, esi viens no tiem 4000 tā saukto "okupantu", kuri balsoja pret 18. Novembra atzīmēšanu.
32 1 atbildēt

Atbrīvotāji atnāca un aizmirsa aizvākties.

35 6 atbildēt

Bieži dzirdu ,,labāk, lai mūs okupē amerikāni nekā krievi,,. Kas par nah** vai tad labāk esam okupēti un klausam kādam, kas mūs visu laiku komandēs vai tomēr būt neatkarīgiem un domāt ar savu galvu? Vai tas ir ieradums būt kāda pakļautībā, ka nevar paši kontrolēt savu valsti?

29 2 atbildēt

 

 

Ja būtu rakstu izlasījis cītīgāk un vērīgāk, tad būtu pamanījis, ka tā nebūt nav. Raksts ir par lietu, kas tiešām pastāv mūsdienu Latvijā. Ir krievi, kuri atbalsta Latviju, mācās vai prot tās valodu un ciena latviešus, gods un cieņa šādiem cilvēkiem, bet ir arī krievi, kuri ir stipri pret to visu. Viņi labprātāk šeit redzētu Krieviju, pārkrievotus latviešus (labākajā gadījumā visus izsūtītus uz Sibīriju). Tos pēdējos tad arī sauc par okupantiem. Tā ir krievu daļa, kurai laupīts veselais saprāts un no kuras kaunas pārējie krievi. Visi krievi nav vienādi. Man labākais draugs ir krievu tautības cilvēks un viņam arī besī tie krievi, kuri ir pret latviešiem.

Jāatceras, ka arī latviešu vidū ir idioti, kuri pilnīgi visus «nelatviešus» labprātāk redzētu beigtus. Arī tādiem veselais saprāts aizbraucis uz Mēnesi.

Viss šis izpaliktu, ja cilvēki savus prātus nesaindētu ar fundamentālu nacionālismu. Šī ideoloģija šķeļ cilvēkus.

Tas nav naids un stereotipi. Tā ir runāšana par lietu.

24 0 atbildēt
Латышы лохи ? Нет , я так нещитаю . emotion
27 3 atbildēt

Runājot par sarkanbaltsarkanajām lentītēm - tā kā tā ir pie manis cauru gadu - uz rokas un pie jakas, tad šogad, pēc 18.novembra, sabiedriskās vietās saskāros ar gana nepatīkamu situāciju, pirmkārt neizpratnes, nicinājuma vērstie skatieni mana krūšu kurvja rajona virzienā, otrkārt - izteiktās piezīmes, par to, ka šī meitene/sieviete laikam ir palaidusi, ka brīvdienas ir beigušās.. (protams, šīs piezīmes manā virzienā tika vērstas svešvalodā, no cilvēkiem pusmūžā un vecāka gada gājuma iedzīvotājiem).

Kā arī, nelielai atkāpei - par tīrajiem latviešiem, soc. zinātnēs un medicīnā par īstu latvieti tiek uzskatīts cilvēks, kuram senči vismaz 3 paaudzes atpakaļ ir bijuši latvieši (šobrīd ir domas par paaudžu skaita palielināšanu uz 5 paaudzēm). Un es, jebkurā gadījumā, varu teikt vien to, ka esmu īsta latviete! emotion

22 0 atbildēt

Nepiekritīšu ka nav vairs tīrasiņu latviešu, Esmu izsekojis savu ciltskoku līdz pat dzimtbūsanas atcelšanai un pa manu tiešo asins līniju kā no mātes puses, tā no tēva puses ir tikai latvieši, zināmā mērā esmu tirasinis.

22 1 atbildēt

Mīnusus spiež tikai krieviemotion

24 4 atbildēt

Depresīvi. Bet tāda nu tā realitāte šobrīd ir. Un kļūs vēl sliktāk. 

20 2 atbildēt

nu asins sastāvu jau mainīt nevarēsi, bet pilsonisko piederības sajūtu gan... uz to būtu jātiecas.

16 0 atbildēt

Ja katrs integrētu kaut vai tikai savu kaimiņu, situācija varētu mainīties uz labo pusi.

15 1 atbildēt
Tikpat labi var teikt, ka nav tīrasińu krievu!!, bet visumā łoti labs raksts, izńemot šo par tīrasińu latviešu neesamību.
13 0 atbildēt

Esmu latviete, audzināta kā Latvijas patriote. Vēl jo vairāk - opīti , tā saucamie atbrīvotāji, izsūtīja uz Sibīriju, viņš izdzīvoja, atgriezās, bet vīrs pat 80 gadu vecumā nespēj noturēties bez asarām pieminot okupāciju, izsūtīšanu. Līdz ar to man nekad nav bijušas simpātijas pret krieviem.

Ir bijis tā, ka vasarās, kad būdama pusaudze piestrādāju veikalā, ignorēju cilvēkus, kas jautāja kaut ko krieviski. Teiksiet klientam vienmēr taisnība? Es zem deguna ar izteikti stulbu akcentu nomurmināju "ja po russki njeponjimaju" un strādāju tālāk. Tāpat kā o krieviem dzirdēts - "djevuska, ja po latishki njeponjimaju" Es pietiekoši labi pārvaldu krievu valodu, bet bez absolūtas nepieciešamības negrasos pat iepīkstēties krieviski. Nu viņi nesaprot - paši vainīgi. Dzīvodami LV nevarēja vairāku gadu desmitu laikā apgūt valodu? Man pazīstams anglis, kungs gados, latviešu valodu sarunvalodas līmenī apguva 6 mēnešu laikā, bez kursiem, bez nekā - staigāja apkārt ar vārdnīcu, līmēja līplapiņas pa visu māju... Vajag tikai gribēt.

Es nesaprotu kāpēc krievi iedomājas, ka viņi visur var diktēt savus noteikumus - krievu skolas, krievu valoda, krievu svinamās dienas... Pie velna to visu. Jeb pareizāk - pie PUTINA!!!

10 0 atbildēt

Viņu lēkāšanu un bļaustīšanos vajag vienkārši ignorēt. Tie okupanti tieši barojas no tā, ka kāds par viņiem cepjās. emotion Manuprāt, visa Lindermaņu, Girsu un tamlīdzīgo popularitāte un ietekme balstās tikai provokācijām un tām sekojošajām preses publikācijām.

10 0 atbildēt

Diemžel patriotisms sak izmirt, ceru, ka Tatutieši sapratīs, ka Latvija sākas pašam sevī un, ja mēs necienīsim sevi un neko nedarīsim sevis un Latvijas labā, tad nekas, nekad arī nemainīsies.

Paldies par rakstu +

9 0 atbildēt

Latvietis mūžam būšu , Latvietis mūžam palikšu. 

8 0 atbildēt

Šeit nekad nebūs krievija !

7 0 atbildēt

Viennozīmīgie viens no pārliecinošākajiem un labākajiem rakstiem ko esmu lasijis. Ja mēs ar šadu attieksmi kāda tagad ir "aj nav jēgas neko darīt" un "Kāda jēga, neviens vienalga neklausīsies" turpināsim ceļu uz priekšu nekas labs beigās ar mums nenotiks. Latvijā jau notiek karš tikai šis karš ir iekšēji katrā cilvēkā, ko neviens nelaiž uz āru (nu tikai internetā). Ja mēs tagad piecelsimies vairāki tūkstoši un tagad, tieši tagad sāksim kautko darīt tad kautkas mainīsies.

8 1 atbildēt

Ar pārāk uzbrūkošu patriotismu mēs paši sev tādus sūdus varam sataisīt , ka nu tik..īpaši šajos laikos. Lai tak dzīvo Latvijā visi tie krievi , man viņi netraucē - darbu nevar atrast ? Taisi pats savu biznesu un diktē pats sev noteikumus , ja rokas par īsu , nu tad jāmācās neko darīt. emotion Zinu daudzu krievu tautības cilvēkus , kuri ir normāli cilvēki , bet tos citus nav ko ņemt galvā , lai tak vārās savā sulā - nu uzšauj vēl ja tā vieglāk paliek..? Nosprāgs savā naidā un viss , neiešu tak sev galvu čakarēt. emotion 

6 0 atbildēt
« 1  2  3 »