local-stats-pixel fb-conv-api

RS-12M Topol – Viens no bīstamākajiem ieročiem pasaulē!57

725 3

Šī ir viena no lielākajām un spēcīgākajām starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm pasaulē, kas papildus tam visam ir uzstādīta uz ļoti mobilas platformas. Kas to padara pa grūti atrodamu un likvidējamu mērķi.

725 3 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000

Jā , šī ir viena no padomju konstrukcijām ko var uzskatīt par izdevušos, draudīgs ierocis. Vienīgi tā sistēmas mobilitāte manā vērtējumā nav tas pats lielākais trumpis. Es piemēram vizualizēju šo situāciju ka raķete ar visu pavadošo varzu tiek pārcelta piemēram no Liepājas uz Daugavpili kas ir ap 400km (tas tikai tā , tīri priekšstatam, es saprotu ka te tas nenotiek emotion  - un neviens neko nepamanīs? emotion Tai pašā Krievijā arī visiem tagad smartfoni un videoreģistratori logos, tā kā pēc 20min. visu to kolonnu varēs youtubē redzēt emotion Tā kā reāli viņi pārvietojās labākajā gadījumā kaut kādā čuhņā starp 2 - 3 bāzes vietām.

13 1 atbildēt

Labs raksts, bet par ātrumu neesmu pārliecināts 6. punktā, jo 7320 m/s tas ir ap 26352 km/h, tas takā par ātru, bet tā ir ok. Info laikam no wikipēdijas ņēmi? +

13 1 atbildēt

:Sito verķi berniba redzēju kā veda pa bauskas šoseju,beidzot zinu kas tas bija.

13 1 atbildēt

Topolu tagad nomaina JARS.. Kas ir modernizēta topoļa versija..

7 0 atbildēt
un tad karavīram izslīd no rokas granāta... emotion
4 0 atbildēt

Verķis neizskatās diez ko mibils....max ātrums 40 km/h, un pamanīt šo monstru var no kosmosa emotion emotion

4 1 atbildēt

Iespaidīgi!

4 1 atbildēt

jeņķi precīzi zina, kur šitās trubas atrodas, un ja arī būs kāds konflikts, tad tieši šitās trubas un pazemes šahtas ir pirmās, kuras iznīcinās. Ne velti amerikāņiem nav tādu hlamu, jo ir neefektīvi, un to var izvest no ierindas arī viens cilvēks, kurš uz vietas nodarbojas ar kaitniecību.

drīzāk problēma ir tāda, ka galviņām ir savs derīguma termiņš, kurš parasti ir 20 gadi, jo noārdās gan urāns, gan plutonijs, līdz ar to, var arī sanākt, ka potenciālais sprādziens būs skaļa zsvētku plaukšķene, jo kodolreakcija nemaz nesāksies, jo radioaktīvo elementu pusabrukšanas dēļ netiek sasniegta kritiskā masa, kas vajadzīga kodolreakcijas sākšanai. Tikai dēļ tā jau kodolieroči ir ļoti dārgi, jo uzturēšana prasa nenormālu piķi.

esmu pārliecināts, ka krieviem ir kaut kas stipri labāks un jaunāks, tikai negrib rādīt.

2 0 atbildēt

Par rakstu plusiņš, bet dzirdēt par šitiem " mērkaķiem " ( kā pie mums daļā viņus saukāja, "probļadji"emotion  vairs negribu, dienēju raķetniekos, mums gan bija uzstādītas SS-20 raķetes, līdz 10 000 km darbības rādiuss, uz šitām MAZ platformām.

2 0 atbildēt

Manuprāt, šī raķete ir kārtējā Krievijas lielummānija. Lielāks = labāks = ievieš bailes pretiniekos, kā arī liek pašiem krieviem būt lepniem par to, kādas raķetes ir viņu arsenālā.

Cik es atceros, vienmēr pārmijot skarbākus vārdus ar krieviem kaut kur onlainā, viņi piemin savas krutās topol raķetes, kuras ieviesīs kārtību, ja būs nepieciešams.  emotion 

1 0 atbildēt

Interesanti. emotion

0 0 atbildēt

Reāli negribētu šo verķi vadāt pa Krievijas bedrainajiem ceļiem emotion

0 0 atbildēt

Baiss werķis

0 0 atbildēt

Acu prieksha kilometru gara kolonna ar degvielas uzpilditajiem ,apsardzi un tehniskas palidzibas masinam ,kura ,,pilnigi  slepeni,,  ,nemanami slid pa krievijas drankjigajiem celjiem milicijas(atv. policijas) auto pavadiba ,bakugunju zibsnjos.......ljoti bistams ierocis....Ui..,piemirsu par komandcentra masinam un brunju tehnikas vienibam...vel puskilometrs klat....

0 0 atbildēt

Lai šis brīnums darbotos kā nākas ir nepieciešami seši satelīti,bet pieci no tiem jau ir izgājuši no ierindas. Pēdējais ja pareizi atceros,tad pagājušajā vasarā.

0 0 atbildēt
Kā man skaidroja sencis (šajā gadījumā might not work). Lai uzlaistu gaisā bāzeskuği jāsūta vairāki simti iznīcinātāji ar atomlādiņiem un, ja labi katrs 300 iznīcinātājiem tiks līdz bāzeskuğim un palaidīs lādiņu. Ar šito zvēru, ja labi katrs 500 tiks klāt xD
0 0 atbildēt

7,3 kilometri/sekundē? Manuprāt bleķis. Tādu ātrumu tā raķete varētu sasniegt un ilgstoši noturēt tikai kosmosā, zemes atmosfērā ātri sadegtu.

0 0 atbildēt

yars un bulava močnākas ...   pati niknā kas ir nato dēvē par sātanu emotion

0 0 atbildēt

atomkaru neviens nesāks pamazām. ja tādu sāks, tad tas notiks pārdesmit minūšu laikā. mērķis ir pretinieku pārsteigt un iznīcināt 95% tā kodolieroču vai to palaišanas iekārtu. gan jau attiecīgie spečuki ir izdomājuši ne vienu vien veidu, kā to izdarīt nemanāmi. neaizmirsīsim arī par spiegošanas tehnoloģijām. atcērēsimies arī, ka atomsprādziens pat lielākā attālumā sabojā iekārtu elektroniku.

B-2 ari bija paredzēts ka "neredzama" lidmašīna, kas var bez apstājas kodolbumbot urliju. tik vienkārši, kā izrādas, nemaz nav..

0 2 atbildēt

atkal kļūdies. arī SAM raķetēm ir dažāda varbūtība, ka notrieks mērķi. 100% nav nevienai raķetei.

0 2 atbildēt