local-stats-pixel fb-conv-api

Tev NEBŪS pīpēt visur, kur pagadās!79

348 11

Šodien spēkā stāsies grozījumi likumā, kas paredz stingrākus smēķēšanas ierobežojumus.

Likumā par tabakas izstrādājumu realizāciju, reklāmu un lietošanu cilvēka tiesības uz tīru un labvēlīgu, ar tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu un tiesības nepaaugstināt smēķēšanas izraisītu slimību risku ir prioritāras salīdzinājumā ar smēķētāju interesēm smēķēt.

Kā aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā, turpmāk citas personas klātbūtnē nedrīkstēs smēķēt nevienā vietā, ja persona pret to iebildīs. Tā, piemēram, smēķēt nevarēs uz daudzdzīvokļu māju lodžijām un balkoniem, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebildīs. Turpmāk smēķēt būs aizliegts ne vien izglītības un ārstniecības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās telpās.

Likumā mainīta arī smēķēšanas definīcija, iekļaujot tajā arī elektronisko smēķēšanas ierīču lietošanu. Līdz ar to turpmāk elektroniskās smēķēšanas ierīces nevarēs smēķēt visur tur, kur jau šobrīd ir aizliegts smēķēt tabakas izstrādājumus.

Savukārt no nākamā gada 1.janvāra spēkā stāsies arī jauni tirdzniecības ierobežojumi, piemēram, tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot valsts un pašvaldību iestāžu telpās. Šis ierobežojums gan neattieksies uz Nacionālos bruņoto spēku un ieslodzījuma vietām, kurās ievietoti pilngadīgie ieslodzītie. Tabakas izstrādājumus nevarēs tirgot sociālās aprūpes iestādēs, izglītības iestāžu dienesta viesnīcās un šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Precizēts, ka tabakas izstrādājumu nevarēs tirgot ne vien ārstniecības un izglītības iestādēs, bet arī šo iestāžu lietošanā esošajās teritorijās. Tāpat turpmāk tabakas izstrādājumus nevarēs pārdot ar interneta starpniecību.

Lai uzlabotu tabakas izstrādājumu pārdošanas kontroli, turpmāk ikvienam tabakas izstrādājumu un augu smēķēšanas produktu pircējam vecumā līdz 25 gadiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis.

348 11 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Brūnās cigaretes "Partner" ir izņēmums, jo tur nav tabaka, bet kāju nagi. Tāpēc to var vilkt turpat, kur līdz šim. emotion

73 3 atbildēt

Ja godīgi, tad šeit ir koks ar diviem galiem. Teikšu uzreiz, nesmēķēju, riebjas cigarešu dūmi, kodīgi, kaklā " kož " bet kā es varēšu te ņemt un teikt - Eu kaimiņ, nesmēķē, vai kādam citam cilvēkam? Šitam likumam īsti neredzu jēgu, ja gribēs, tad tāpatās tas smēķētājs turpinās un smēķēs, policistu jau katram klāt nepieliks, un nesodīs. emotion

51 1 atbildēt

Mīnusu rakstam noteiki ielicis smēķētājs, kurš ir sašutis par pieņemto likumu emotion

28 0 atbildēt

Manuprāt, likums ir apsurds. Neviens neies pie klāt esošajiem un nejautās vai jums nav iebildumu ja es uzsmēķēšu!  Un kurš, ies klāt cilvēkam un teiks: klau man ir iebildumu ka tu šeit smēķē un piesārņo gaisu! 

27 1 atbildēt

Pīpēju, protams nav ar ko lepoties, bet ko padarīsi , jaunības stulbums.  Citu cilvēku tuvumā cenšos nepīpēt, bet nu tas, ka es uz sava balkona nedrīkstu pīpēt, ir lielākais suņa murgs , kāds ir dzirdēts.... Tas ir mans privātīpašums un ja kādam tas nepatīk, lai uzraksta savu viedokli uz papīra lapas un iebāž dziļi jo dziļi savā šokolādes fabrikā...  Es uz sava balkona varu cilvēka līķi turēt un kamēr man policija ar kratīšanas orderi dzīvokli neuzlauzīs, man neko izdarīt nevarēs.. ps. cilvēka līķa man uz balkona nav, neesmu vardarbīgs cilvēks .. emotion  

24 2 atbildēt

Kāpēc tā vietā, lai šādi ņirgātos pr smēķētājiem, to visu padarīšanu vienkārši neaizliedz uzreiz?

24 3 atbildēt
I avatarsI

Bieži vien vēlētos smēķēt sabiedrībā, bet strādāju tālu no cilvēkiem emotion ā pareizi es tak nesmēķeju emotion

21 1 atbildēt

Tāds likums par pīpēšanu citu klātbūtnē nerakstītā veidā jau visu laiku ir bijis tāpat. Tikpat labi varētu izsludināt tādu pašu likumu ar aizliegumu pirst. emotion Ja valdībai rūpētu svaigais gaiss un cilvēku veselība, tad viņi pieņemtu tādus likumus, kas reāli varētu samazināt smēķētāju skaitu. Piemēram, aizliegt pārdot cīgas pārtikas veikalos.

17 0 atbildēt

Likums likuma pēc. Ļoti reti jau kāds sūdzas par to,ka pieturās smēķē (es mēdzu sūdzēties, kad es,vai kāds cits, turpat stāv ar bērniem pie rokas), kur nu vēl par šādu lietu ies sūdzēties. Tas tāpēc, lai ments varētu tev jebkurā vietā piesieties, uzlikt sodu,ka tu smēķē, bet viņam-garāmejot, tas,lūk, traucējis!? Būs baigie ienākumi.

Ar cieņu, smēķētajs,kam galva paredzeta arī prātam, ne tam, lai rudenī rumpī lapas nepūš.

11 0 atbildēt
O, varēs krist uz nerviem cilvēkiem un plivināties šiem apkārt kā uzmācīga muša, sakot - "Jaunocilvēk, es esmu pret to, ka jùs šeit smēķējat". : ))))))))))))))))) Par šitamo joku jāiet iepīpot.
10 1 atbildēt

Attiecībā uz smēķētājiem es visvairāk neciešu tos, kas met izsmēķus ārā no mašīnas. Kāds tam ir attaisnojums? Tas nav nekas, nav atkritums, vai tā? Tad atstāj savā mašīnā un smirdi tālāk savā nodabā.

10 1 atbildēt
Tikko vēl iedomājos - mūsu saeimā tak arī iekšā ir pīpētava. Diez, cik ļoti viņi ievēros likumu par nepīpēšanu iestādē un tās tuvumā.
7 1 atbildēt
Es esmu smēķētāja, bet nevienam elpot netraucēju. Man šis likums bijis nebijis līdz ar to. Bez viņa zinu, ka citiem nav jāelpo manas cigaretes dūmi.
4 0 atbildēt

Tad beidzot varēšu normāli pateikt , ka man nevajaga cita cilvēka dēļ plaušu vēzi ! (Pfu ,pfu ,pfu)

5 1 atbildēt

Tā neko valstiņa..

Atļauj spaisu, aizliedz enerģijas dzērienus nepilngadīgajiem, un vēl šis?

Da te nav Ķīna, kur tas ir jārisina, pabiras ...

9 5 atbildēt

Varbūt sāksim par to vēl likt cietumos?emotion 

3 0 atbildēt

A kad aizliegs gāzu laišanu sabiedriskās vietās? Kapēc citiem ir jaelpo svēša gāzītes? emotion

3 0 atbildēt

Nu tik būs jautri...Bet visā visumā...pienāc man klāt un pasaki.ka vot tieši tagad un tieši te es nevaru pīpēt...jo es uzskatu ka man ko pieprasīt var tik vai nu likuma pārstāvis,vai tāds pats likumpaklausīgs Latvijas PILSONIS(lai gan pat Latvijas PILSONIS var tik palūgt.ne pieprasīt) un to,ka tu tāds esi tev vispirms nāktos man pierādīt un kamēr tu to darītu(nu ja darītu) es jau sen būtu nopīpējis un aizgājis...rus tantukus un onkas es vsp neņemtu vērā...ja po ruski nje druski...

3 0 atbildēt

"ar tabakas dūmiem nepiesārņotu"

Atrada problēmu, būtu TECu aizvēruši un pilsētās aizliegtu ar mašīnām iebraukt. Citādāk jau liekas, ka sviluša dīzeļa smaka ir svaiga gaisa sastāvdaļa. 

3 0 atbildēt

Pilnīgi bezjēdzīgs likums!..Ja es pat uz savas lodžijas nevarēšu pīpēt..?!..Tad,drīz arī nopirsties nedrīkstēs??Šitais sviests tik mālē acis cilvēkiem,lai novirzītu uzmanību no krietni aktuālākām problēmām veselības aizsardzības jomā un medicīnā,-vispār!...Ta nu gan pīpmaņi te baigi visus indē,ka rodas valsts mēroga kataklizma..emotion emotion

2 0 atbildēt
« 1  2  3 »