local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Enerģijas dzērieni TIKAI pilngadīgajiem.79

256 6

Uzņēmums «Rimi Latvia» no ceturtdienas savos veikalos pārtrauks enerģijas dzērienu tirdzniecību nepilngadīgajiem, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Šāds lēmums pieņemts, atbalstot mediķu viedokli par enerģijas dzērienu negatīvo ietekmi uz jauniešu veselību.

Par aizliegumu nepilngadīgām personām iegādāties enerģijas dzērienus «Rimi» veikalos vēstīs informatīvi plakāti, kas tiks izvietoti pie enerģijas dzērienu tirdzniecības plauktiem un kasu zonā. Savukārt kasieri pirms pārdot šos dzērienus pircējiem, aicinās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, lai pārliecinātos, vai klients sasniedzis pilngadību.

Mediķi jau iepriekš publiski pauduši viedokli, ka enerģijas dzērienu sastāvā ir daudz cukura un vielas, kas rada atkarību. Tie satur tādus stimulatorus kā kofeīns, taurīns, guarana, kuriem pašiem nav enerģētiskās vērtības, bet kas spēcīgi stimulē vielmaiņu un ļoti ātri iztērē organisma krājumus. Strauja rezervju «iztukšošana» var jo īpaši nelabvēlīgi ietekmēt augoša organisma funkcijas. Tāpat lietoti lielos daudzumos vai neatbilstoši, piemēram, slāpju veldzēšanai, enerģijas dzērieni var izraisīt aknu un nieru problēmas kā pieaugušajiem, tā bērniem.

«Enerģijas dzērienu iegāde visbiežāk ir impulsīvs pirkums – jo īpaši jauniešu vidū. Tāpēc jau vairākus gadus «Rimi» veikalos enerģijas dzērieni netiek izvietoti kasu zonā. Tāpat mūsu veikalos esam aizlieguši izvietot reklāmas un citu informāciju, kas mudinātu pirkumu grozā likt tieši enerģijas dzērienus. Tā rezultātā ik gadu vidēji par 3 līdz 9% samazinās arī pircēju pieprasījums pēc tiem. Ceram, ka mūsu iniciatīva un pilnīgs tirdzniecības aizliegums nepilngadīgajiem vēl vairāk mazinās enerģijas dzērienu izplatību jauniešu vidū,» stāsta «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Mediķi atgādina, ka enerģijas dzērienus nedrīkst lietot grūtnieces, māmiņas, kuras baro mazuļus ar krūti, bērni līdz 12 gadu vecumam, cukura diabēta un sirds un asinsvadu slimību pacienti, kā arī cilvēki ar lieko svaru. Tāpat arī tie, kas lieto medikamentus, kuru darbību pastiprina vai nomāc kofeīns.

256 6 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Man no tā ne silts ne auksts, kaut gan esmu nepilngadīgs

Nedzeru tādas figņas  emotion

43 3 atbildēt
Čaka Norrisa urīns tautā pazīstams kā RedBull
48 10 atbildēt

Tas jau tikai Rimi. Tad mierīgi var arī citā veikalā iegādāties. emotion

43 8 atbildēt

Ir tā, kad esi pilngadīgs tev uz to ir pilnīgi vienalga, jo varēsi nopirkt kad gribēsi, bet ja es būtu zem 18 gan jau būtu pret. emotion

23 2 atbildēt

Vistīrākā sirds čakarēšana. Daudzi no enerģijas dzērieniem ir īpaši bīstami, jo tie ir tik sasodīti garšīgi!

22 2 atbildēt

Man neviens energy vsp nekādu effektu nekad nav devis 

16 0 atbildēt

Manis pēc vispār to suslu varēja izņemt no plauktiem. Inde. emotion

25 9 atbildēt

Neesmu pilngadīgs un negaršo šitie mēsli , tāpēc pilnīgi neuztraucos par šīm pārmaiņām emotion

16 2 atbildēt

Cilvēkiem vispār ir tāda tendence bāzt un liet sevī iekšā visādus draņķus. Un pēc tam, kad veselība sabojāta, tad ražotājs vainīgs. Tas jau nekas, ka uz iepakojuma rakstīts, kādi sūdi tur ir iekšā... Galva domāta domāšanai, ne tikai cepures nēsāšanai! emotion

Un vispār, tikai idiots var iedomāties, ka enerģijas dzēriens dod kādu enerģiju. Lielākā daļa aktīvo sastāvdaļu liek organismam aizņemties enerģiju no rezervēm, līdz ar to nākamajā dienā nogurums ir vēl lielāks. Ko darīt? Protams, ka jāiedzer nākamais enerģijas dzēriens! Ar vienu nepietiek? Lai iet vairāki! emotion

Un tie, kas enerģijas dzērienus dzer alkoholiskos kokteiļos, tie ir idioti kvadrātā! Jaukt divas vielas ar pretēju iedarbību?! Varbūt arī caurejas zāles lieto kopā ar zālēm pret caureju?!! emotion

10 0 atbildēt

Šādi dzērieni vispār būtu jāizņem no apgrozības, jauniem cilvēkiem nevajadzētu būt problēmām ar enerģijas trūkumu. Sīkie un ne tik sīkie indējas un tad sēž rindās pie visvisādiem ārstiem, vēl pavisam jauni būdami. 

8 0 atbildēt

Lieta nav vecumā, bet gan smadzenēs. Man nav 18 gadu, bet es jau pāris gadus varu iegādāties alkoholu veikalos un neviens man nejautā dokumentus. Arī enērģiskos dzērienus man nebūs problēma nopirkt...bet tas man nav īpaši vajadzīgs. Gluži tāpat, kā kola un citas limonādes. Un runājot par tādu "Rimi" lēmumu.... tā ir pašreklāma. Kāpēc tad neaizliedz jauniešiem pirkt kolu? Tajā arī ir daudz kofeīna.  Protams, ka tas ir uz labu. Uz mūsu valdību vispār nevar cerēt. Igaunijā līdz 16 gadiem sen nevar iegādāties enērģiskos dz. Lai gan izskatās pēc pašreklāmas, tas tomēr nāks par labu.

7 0 atbildēt

Tāpat viņus dzer sīkie stulbeņi, kas neko nesaprot un nerūpējas par savu veselību.

7 0 atbildēt

Atceros kkad pirms 3 gadiem izdzēru bundžiņu enerģijas dzēriena pirms trenniņiem sajūtas bija neaprakstāmas viss iekšā dega un likās ka tūlīt noģībsi! Neiesaku nevienam dzert ne pilngadīgam, ne nepilngadīgam!

10 4 atbildēt

Pirmais solis ir sperts. Tagad vajadzīgs arī otrais un tas jāsper Saeimai.

6 0 atbildēt

Ceru, ka pavisam drīz to pieņems arī likumā visā valstī, līdzīgi kā to izdarīja Lietuva! 

6 0 atbildēt

Ta na*uj tos mēslus!

7 1 atbildēt

No vienas puses atbalstu to visu, no otras nē. Un pie tam nesaprotu, kā var rasties atkarība, jo esmu dzērusi tikai vienu malciņu enerģijas dzērienu, un to pašu gadrīz izpļāvu ārā. Bet cik vien man zinām, ka enerģijas dzērieni palīdz ilgāk palikt nomodā, tādējādi, ja piemēram ir jātaisa, kāds ļoti garšs darbs, tas palīdz izpildīt viņu līdz galam. Protams, nav jau visu laiku jādzer piemēram vienu reizi ik pa diviem mēnešiem vai pat ilgāk, ne jau katru dienu būs tādi darbi, kuriem ir vajadzīga visa nakts.

6 0 atbildēt
B52 ar šņabi. Sasveicinājos ar rādītāju gandrīz studenta laikos
4 0 atbildēt
Daudzi berni so sudu dzer tapat vien un, lai neatpaliktu no citiem. Sen jau bija laiks ierobezot visus shos drankus. Bernelji nesaprot, ka tas nak par sliktu veselibai.
4 0 atbildēt
« 1  2  3 »