local-stats-pixel fb-conv-api

Atomieroči NEVAR iznīcināt planētu!107

1130 9

Pacelts, par cik te atkal kara tēmas panesušās. Lai vienreiz beidzas spekulācijas par šo tēmu. Pirms komentē - izlasi, iedziļinies un saproti!

Pirms pirmā kodoltesta Nevadā neviens skaidri nezināja, kāds būs rezultāts. Klīda runas, ka tas iznīcinās visu Nevadas štatu vai pat planētu. Citi teica, ka vispār nesprāgs. Taisnība nebija nevienam.

1130 9 107 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 107

0/2000

A davaj izmēģinām?

48 0 atbildēt

vispār ja saliek ātomieročus parezās vietās un ar pareizu jaudu tad var nolīdzināt veselus kontinentus krieviem bija tāda ideja ar Ameriku ne jau pats sprādzien iznīcinātu bet zemestrīces ja saliktu atombumbas uz tektonisko plākšnu aktivajām vietām

34 0 atbildēt

Te pat nevajag ieslīgt dziļos aprēķinos. Viens kārtīgs asteroīda trieciens (~mazpilsētas lielumā) rada tik lielu sprādzienu, kas pat visām cilvēces rīcībā esošām kodolbumbām kopumā nav pa spēkam. Dzīvā radība visticamākais tiktu iznīcināta (ja ne visa tad lielākā daļa), bet planētai no tā lielākā mērogā ne silts ne auksts.  Tādi sprādzieni jau ir bijuši un noteikti vēl būs. Lai sašķeltu planētu, tai būtu jāsadurās ar citu planētu. Kaut kādi ātompurkšķi uz tās virsmas mazākais liktu tai pakasīties.

21 0 atbildēt

Pēc atombumbas spr;adziena radiācijas līmenis atgriežas normas robežās dažu stundu līdz dažu nedēļu laikā. Plus vēl kaut vēlāk arī būs radioaktīvi nogrišņi, bet tas arī viss. Radiāciju dabūs tie, kas būs uz vietas, bet mazliet pasēžot bunkurā, varēs izlīst ārā un sākt dzīvot viduslaikos.

15 0 atbildēt

Viens no pēdējā laika interesantākajiem rakstiem!emotion

Lūdzu uzraksti par antivielu, tā spētu pāriet enerģijā bez atlikuma. Lasīju ka notiek pētījumi šajā virzienā.

11 0 atbildēt

Es jūtos drošāk,ar atomieročiem apkārt, ja godīgi, Es ticu iekš 'Abpusēji garntētas iznīcināšanas'. Nebūtu kodolgalviņu, vel tagad visā eiropā karotu diezgan bieži.

8 0 atbildēt

Protams,ka var iznícinát, es skatíjos dokumentálo filmu terminátors, tur bija viss skaidri parádíts.

6 0 atbildēt

Pasauli nevar, bet cilvēci varemotion

5 0 atbildēt

Pats sprādziens varbūt nē, bet radiācija un viss pārējais gan.

5 0 atbildēt
Lasot rakstu kur rakstīts ka automieroči nevar iznīcināt planētu iedomājos. Vai tad automieroči nevar uzspridzināt pāris kilometrus dziļumā būtiski lidz mantijai pāršķeļot zemes garozu?
5 0 atbildēt

visi braucam uz saemas namu, man te taads pašbrūējumsemotion

5 0 atbildēt

Ne jau sprādziena dēļ kodolieroči var iznīcināt cilvēci, bet gan radiāciajs dēļ un atmosfēras piesārņojuma dēļ

6 2 atbildēt

3. un atombumbas atstāj aiz sevis radiāciju, kas salabājas gadiem. vai ne tā? tad to var mierīgi pielikt pie tā saraksta.

un kad cilvēki tā saka, tad man liekas, ka parasti tiek domāta tieši cilvēces iznīcība, ne jau planētas kā tādas. galu galā, kāda tam nozīme, kas ar to notiek kad mēs būsim beigti? mums tas nerūp tāpēc cilvēces beigas mums skaitās ari "planētas beigas"... nu kaut kā tā

4 0 atbildēt

Mja , tadas maziņas ( nu kas tas ir pardesmit kilotonas ) miļas , un pat atkritumi sadalas paris nedeļas ! Ej tad jau Latvijai ari vajag pariti simtu tadu ! Vismaz krievs nelidis ! 

Nesi meģinajis runat ar onkuļiem kas dieneja 70 gados atom izmeģinajumu poligonu apsardze ? 

Pareizi - nav vinu vairak , kas ar asins vezi , kas ar vel kautkadam zarazam ! Bet vini visi jau sen zemes klepi ! 

Un diez kapec pat piecdesmit gadus pec izmeģinajumiem tajos poligonos pat dzivniekus nelaiž iekša ? 

Personigi , pilnigi un galigi esmu pret kodolieročiem ! Jo neviens nezin par iespejamam sekam ! Viens divi vai pat desmit spradzieni varbut tiešam neko neizdaris ( ja neskaita radiaktivo piesarņojumu ) ! Bet kas notiks ar tektoniskajam platnem , vulkaniem , un parejam dabas stihijam , ja bus simtiem spradzienu ? 

4 0 atbildēt

Kāda atsķirība vai te stāv tā zeme vai nē ? Tāpat visi cilvēki būs atpstiepuši kajās un būs kodol ziema.. .Tādad -80 grādi uz zemes un da***a radiācijas

4 0 atbildēt

Vai tad pēc ento atombumbu spridzināšanas nebūtu sekas kā pēc vairākām Černobiļām? Un tās sekas zin visi - vēzis,citas slimības vairākās paaudzēs, lauksaimniecības zemes nelietojamas. Ja tas notiktu visā pasaulē  vai planēta netiktu iznīcināta no tā,ka tā vairs nebūtu apdzīvojama? Ar iznīcinātu planētu jau nevajag domāt,ka kāds Zemi saspridzinās mazos gabaliņos. Priekš cilvēces un visas dzīvās dabas iznīcināta planēta ir tad,kad nav vairs ,kur dzīvot,ko ēst? Vai ir parēķināts tas,ka sprādzienu raisītie pelnu mākoņi,kas skrien ar vētras cienīgu spēku var A) saindēt puspasauli. B) radīt kodolziemu un nomirsim tāpat kā dinozauri pirms 65 miljoniem gadu? C) (tas gan mazliet futuristiski) mainīties zemes poli un viss tās klimats?

5 2 atbildēt

Jā, ātomieroči protams ir biedējoši, bet tie nav īstais ļaunums.Patiesais ļaunums ir atomelektrostacijas un reaktori.No bumbas radiācija pazūd pēc pāris nedēļām vai mēnešiem kā Nagasaki un Hirosimā.Turpretī tās vielas, kuras ir reaktoros(piemēram plutonijs, urāns(kāds cipars, neatceros), utt.)Var saglabāties tūkstošiem gadu.Kā piemērs Černobiļas avārija.tā vieta nav jau apdzīvota aptuveni 30 gadus.Un nebūs apdzīvojama vel 25000 gadus.Kā arī dabas katastrofas protams- tās ir vel lielākas lietas.Protams vienu katastrofu mēs varētu izdzīvot, bet vairāku katastrofu kombināciju... tur mums nav izredžu.

3 0 atbildēt
Cilvēkus gan novāktu stipri vairāk. Visa tā radiācija paliek gaisā un ir iespējams skābes lietus, kas arī ir diezgan nāvējošs.
3 0 atbildēt

Ir izmēgināts 50mt t-sar bumba. Un piełauju, ka krieviem ir 100mt. Taka 1-2mt biki pa maz novērtēts.

3 0 atbildēt

Nu cilvēku iznīcināšana nenozīmē planētas bojāeju, pat ja mēs viens otru izbombīsimtā ka paliks tikai termīti uz zemes (vienkāršots salīdzinājums) pēc kādiem ntiem miljoniem gadu atkal būs kads dzīvnieks kas attīstīsies visveiksmīgāk un ieņems to gudrinieka lomu kurā šobrīd gozējamies mēs, so nav ko cepties.

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »